Zgodbe Balatona

0
Okoli Balatona
Okoli Balatona
Rezervacija
Poizvedba
Ime in priimek*
E-naslov*
Vaša poizvedba*
*Strinjam se s Termini uporabe in Politiko zasebnosti.
Preden nadaljujete z naslednjim korakom, se strinjate z vsemi določili in pogoji
Trenutno ni razpisanega termina. Za skupine pripravimo posebno ponudbo.

Nadaljuj

Na seznam želja

Za dodajanje objave na seznam želja je potreben uporabniški račun

527
2 dni
O ponudbi

Pridružite se nam na edinstvenem popotovanju okoli Blatnega jezera in doživite z nami zgodbe Balatona na slikovitih naravnih in zgodovinskih destinacijah.

Odhodno mesto

Slovenija – odhodna mesta glede na potrjene prijave

Prihod na odhodno mesto

15 minut pred objavljeno uro odhoda

Cena vključuje

 • Avtobusni prevoz
 • Nočitev z zajtrkom
 • Vodenje programa
 • Tradicionalno kosilo v Prekmurju
 • Vstopnino v palačo Festetics
 • Kosilo Tihany ali okolica

Cena ne vključuje

 • Zavarovanje rizika odpovedi
 • Lastna poraba
Poudarki programa

Zgodbe Balatona so dvodnevno spoznavanje Blatnega jezera, ki ga bomo obkrožili in nanizali zanimive destinacije. 

 • Atraktiven polotok Tihany
 • Podzemni svet jame Tapolca
 • Vrhunska madžarska kuhinja
 • Prestolno mesto Szekesfehervar
Predviden program

1. danHeviz in Tihany

Odhod iz dogovorjenega mesta po avtocesti v smeri Lendave z vmesnim postankom za jutranje okrepčilo. Prihod na našo prvo destinacijo terme Heviz, ki so drugo največje termalno jezero na svetu in po velikosti največje, ki je primerno za kopanje. Po krajšem ogledu mondenih ulic in sprehodu ob jezeru, bomo nadaljevali pot do polotoka Tihany, ki velja za najlepše Madžarsko mesto. Tihany je simpatična madžarska vasica na severni obali Blatnega jezera na istoimenskem polotoku. Celoten polotok je zgodovinsko območje, katerega središče je benediktinski samostan iz leta 1055. Tukaj bomo skoraj pri vsaki hiši videli trgovino s spominki ali gostišče v značilnem slogu.

Po ogledu mesteca Tihany si bomo vzeli čas in privoščili tradicionalno kulinariko. Potovanje bomo nadaljevali do Veszprema, ki velja za enega najstarejših mest kot tudi univerzitetno mesto na Madžarskem. Mesto Veszprem velja tudi za “mesto kraljice”, saj so ravno tukaj škofje Veszprema kronali vse madžarske kraljice. Sprehodili se bomo skozi slikovito mestno središče in si ogledali trdnjavo Veszprem, ki je bila hkrati tudi rezidenca nadškofa. Vzeli si bomo prosti čas za samostojne oglede ali se boste pridružili vodiču na vodenem sprehodu skozi mesto. Namestitev v hotelu po katerem si bomo privoščili prosti čas za druženje.

Szekesfehervar in Keszthely

Po poznem zajtrku se bomo ogledali zgodovinsko mesto Szekesfehervar, kar v prevodu pomeni “Prestolno belo mesto”. Tudi Szekesfehervar je zaradi svojega strateškega položaja eno starejših mest na Madžarskem in stara prestolnica Madžarske. Ob številnih zgodovinskih zgradbah kot je katedrala svetega Štefana, prva kamnita madžarska cerkev si bomo ogledali še impresivno graščino Bory in spomenik “Jabolko države”, ki nas spominja, da so tukaj kronali veliko kraljev in kraljic.

Potovanje bomo nadaljevali do Siofoka, kjer si bomo ogledali glavni mestni trg z vodnim stolpom in železniško postajo iz leta 1904, ki je arhitekturna posebnost tega mesta. Po sprehodu proti pristanišču si bomo ogledali čudovite vile, ki pričajo o tem, da je bilo tukaj priljubljeno letovišče madžarske aristokracije.

Naše potovanje bomo zaključili v mestu Keszthely (Blatenski Kostel), ki je znano po svoji starodavni arhitekturi in številnih muzejih. V tem mestu je imel svojo prestolnico slovanski knez Spodnje Slavonije Kocelj, ki je okoli 867 ponudil gostoljubje bratoma Cirilu in Metodu, ki sta bila na poti v Rim in tukaj izučila okoli 50 učencev. Ogledali si bomo znamenit mestni trg in palačo Festetic z izjemno arhitekturo in impresivnim vrtom.

Sledi vožnja proti domu, kjer si bomo ob postanku v Pomurju privoščili še odlično kosilo. Potovanje Zgodbe Balatona je mogoče nadgraditi z dodatnimi lokalnimi zanimivimi vsebinami.

Zemljevid
Foto galerija
Pogosta vprašanja (FAQ)

Ali so možne spremembe programa za skupine?

Prednost vseh naših ponudb je prilagodljivost, saj za organizirane skupine pripravimo ponudbo, ki jo v celoti prilagodimo naročniku.

V primeru razpisnih terminov se program prilagaja tudi sezoni in specifikam, ki veljajo za tisti letni čas.

Nadaljuj