Zgodbe Balatona

Zgodbe Balatona je zanimivo popotovanje okoli Blatnega jezera (Balaton) in doživite z nami sproščen vikend na slikovitih naravnih in zgodovinskih destinacijah.
TERMIN V 2022
Cena
138€ na osebo
Trajanje
2 dni
Destinacija
Blatno jezero
Min. oseb
25+

SPROŠČENA DOŽIVETJA Zgodbe Balatona

Pridružite se nam na edinstvenem popotovanju okoli Blatnega jezera (Balaton) in doživite z nami sproščen vikend na slikovitih naravnih in zgodovinskih destinacijah.
 • Opis programa
 • Predviden program
 • Lokacija
 • Ocene
 • Podobne ponudbe
 • Več informacij
Zgodbe Balatona je zanimivo popotovanje okoli Blatnega jezera (Balaton) in doživite z nami sproščen vikend na slikovitih naravnih in zgodovinskih destinacijah.

Opis ponudbe

Destinacija
Blatno jezero Opis Blatno jezero
Lokacija odhoda
Odhodno mesto izleta se dogovori z naročnikom
Mesto vrnitve
Zaključek izleta po dogovoru z naročnikom.
Dodatne informacije
Potovalni dokument: Veljavna osebna izkaznica
 • Predviden program popotovanja
Predviden program popotovanja

PRVI DAN

Heviz in Tihany

Naravna fenomena

Odhod iz dogovorjenega mesta po avtocesti v smeri Lendave z vmesnim postankom za jutranje okrepčilo. Prihod na našo prvo destinacijo terme Heviz, ki so drugo največje termalno jezero na svetu in po velikosti največje, ki je primerno za kopanje. Po krajšem ogledu mondenih ulic in sprehodu ob jezeru, bomo nadaljevali pot do polotoka Tihany, ki velja za najlepše Madžarsko mesto. Tihany je simpatična madžarska vasica na severni obali Blatnega jezera na istoimenskem polotoku. Celoten polotok je zgodovinsko območje, katerega središče je benediktinski samostan iz leta 1055. Tukaj bomo skoraj pri vsaki hiši videli trgovino s spominki ali gostišče v značilnem slogu.

Po ogledu mesteca Tihany si bomo vzeli čas in privoščili tradicionalno kulinariko. Potovanje bomo nadaljevali do Veszprema, ki velja za enega najstarejših mest kot tudi univerzitetno mesto na Madžarskem. Mesto Veszprem velja tudi za “mesto kraljice”, saj so ravno tukaj škofje Veszprema kronali vse madžarske kraljice. Sprehodili se bomo skozi slikovito mestno središče in si ogledali trdnjavo Veszprem, ki je bila hkrati tudi rezidenca nadškofa. Vzeli si bomo prosti čas za samostojne oglede ali se boste pridružili vodiču na vodenem sprehodu skozi mesto. Namestitev v hotelu po katerem si bomo privoščili prosti čas za druženje.

DRUGI DAN

Szekesfehervar in Keszthely

Zakladnici zgodovine

Po poznem zajtrku se bomo ogledali zgodovinsko mesto Szekesfehervar, kar v prevodu pomeni “Prestolno belo mesto”. Tudi Szekesfehervar je zaradi svojega strateškega položaja eno starejših mest na Madžarskem in stara prestolnica Madžarske. Ob številnih zgodovinskih zgradbah kot je katedrala svetega Štefana, prva kamnita madžarska cerkev si bomo ogledali še impresivno graščino Bory in spomenik “Jabolko države”, ki nas spominja, da so tukaj kronali veliko kraljev in kraljic.

Potovanje bomo nadaljevali do Siofoka, kjer si bomo ogledali glavni mestni trg z vodnim stolpom in železniško postajo iz leta 1904, ki je arhitekturna posebnost tega mesta. Po sprehodu proti pristanišču si bomo ogledali čudovite vile, ki pričajo o tem, da je bilo tukaj priljubljeno letovišče madžarske aristokracije.

Naše potovanje bomo zaključili v mestu Keszthely (Blatenski Kostel), ki je znano po svoji starodavni arhitekturi in številnih muzejih. V tem mestu je imel svojo prestolnico slovanski knez Spodnje Slavonije Kocelj, ki je okoli 867 ponudil gostoljubje bratoma Cirilu in Metodu, ki sta bila na poti v Rim in tukaj izučila okoli 50 učencev. Ogledali si bomo znamenit mestni trg in palačo Festetic z izjemno arhitekturo in impresivnim vrtom.

Sledi vožnja proti domu, kjer si bomo ob postanku v Pomurju privoščili še odlično kosilo.

Več o Blatno jezero

Zgodbe Balatona je zanimivo popotovanje okoli Blatnega jezera (Balaton) in doživite z nami sproščen vikend na slikovitih naravnih in zgodovinskih destinacijah.

Ocena organizatorja

9.6
4.8od 5
Prevoz
Namestitev
Kulinarika
Skupna ocena
Povzetek

Pridružite se nam na edinstvenem popotovanju okoli Blatnega jezera (Balaton) in doživite z nami sproščen vikend na slikovitih naravnih in zgodovinskih destinacijah. Naše popotovanje Zgodbe Balatona je posebno doživetje ob katerem si bomo ogledali zgodovinski prestolnici Keszthely, Szekesfehervara in Vezsprema. Ogledali si bomo terme Heviz, ki je največje termalno jezero za kopanje na svetu in se sprehodili po idiličnem polotoku Tihany.

Tukaj še ni komentarja.

Napišite vaš komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *

ODHOD 5.4.2023
Od 550€
VELIKONOČNI TERMIN
Od od 460€
 • prevoz z udobnim turističnim avtobusom
 • nočitev z zajtrkom v hotelu ***/****
 • kosilo Tihany ali okolica
 • tradicionalno kosilo v Pomurju
 • vstopnino v palačo Festetics
 • vstopnino v graščino Bory
 • vse druge potrebne vstopnine
 • vodenje z vodičem in vsa potrebna lokalna vodenja
 • dodatno nezgodno zavarovanje
 • organizacija, izvedba, takse in pristojbine
Destinacije
Novice
O nas
Prijava na novice

Pišite nam in bodite prvi obveščeni o naših novicah ali posebnih ponudbah.

  Our Newsletter

  Subscribe to our newsletter and get exlusive first minute offers straight into your inbox.

   SLO Tours ® | organizator potovanj | © Vse pravice pridržane 2023

   Obiščite nas na družbenih omrežjih

   Sledite nam na družbenih omrežjih

   Close

   Zgodbe Balatona

   Cena
   138€ na oseba
   Trajanje
   2 dni
   Destinacija
   Blatno jezero
   Število oseb
   25+

    Za pravilno evidentiranje natančno izpolnite polja. Obvezna polja so označena z *.

    Vaši osnovni podatki

    Želim zavarovanje rizika odpovedi

    Prijavljam dodatne osebe

     Pošljite vašo poizvedbo o aranžmaju. Obvezna polja so označena z *