Vikend v Sarajevu

0
V osrčju Baščaršije
od250.00 €
V osrčju Baščaršije
od250.00 €
Rezervacija
Poizvedba
Ime in priimek*
E-naslov*
Vaša poizvedba*
*Strinjam se s Termini uporabe in Politiko zasebnosti.
Preden nadaljujete z naslednjim korakom, se strinjate z vsemi določili in pogoji
* Za nadaljevanje na naslednji korak izberite vsa zahtevana polja.

Nadaljuj

Na seznam želja

Za dodajanje objave na seznam želja je potreben uporabniški račun

10780
3 dni
Termini: 23. - 25. 8. | 6. - 8. 9.
O ponudbi

Vikend v Sarajevu je atraktivno vodeno potovanje v Bosno s spoznavanjem Banja Luke in Sarajeva. Za sproščeno potovanje smo izbrali priljubljeno Etno vasico Čardaci s SPA centrom, pivnico, bazeni in hotel Art, ki leži tik ob Baščaršiji. V ponudbo smo vključili bogato tradicionalno bosansko kuhinjo.

Odhodno mesto

Slovenija – odhodna mesta glede na potrjene prijave

Prihod na odhodno mesto

15 minut pred objavljeno uro odhoda

Cena vključuje

 • Avtobusni prevoz
 • Nočitev z zajtrkom Čardaci 4*
 • Nočitev z zajtrkom Art 4*
 • Dodatni zajtrk 1. dan
 • Tradicionalni čevapčiči "Željo"
 • Kosilo Etno vas Ljubačevo
 • Večerja v restavraciji Čardaci
 • Vstopnina v Izvir Bosne
 • Vstopnina na stolp Avaz
 • Vse takse in pristojbine

Cena izključuje

 • Zavarovanje rizika odpovedi
 • Enoposteljna soba
 • Osebna raba
Poudarki programa

Zanimivo in sproščeno potovanje z bogato kulinariko in kakovostnimi namestitvami so razlogi, da se nam pridružite na potovanju “Vikend v Sarajevu”.  Udobje zagotavljajo namestitve v Etno vasici Čardaci in Sarajevu, kjer smo izbrali hotel, ki leži v samem osrčju Baščaršije. 

 • Vrhunska namestitev v osrčju Baščaršije
 • Bogata tradicionalna kuhinja
 • Sprostitev v bazenih Etno vasice Čardaci
 • Doživetje večernega utripa Sarajeva
 • Zanimivo lokalno vodenje
Predviden program

1. danBanja Luka in Čardaci

Odhod iz Slovenije, vožnja po avtocesti in prihod v Banja Luko, kjer si bomo zjutraj za dober pričetek potovanja privoščili sveži burek izpod peke. Banja Luko bomo spoznali skozi zanimivo lokalno vodenje, ki ga bo izvedel naš lokalni vodnik. Ogledali si bomo trdnjavo Kastel – mošeja Ferhadija – Safikadin grob (tempelj ljubezni) – Muzej RS – Krajinski trg – Gospodsko ulico – Banske dvore – Predsedniško palačo – Narodno gledališče RS – cerkev Sveta Trojica – Banjaluško škofija – Zgradba vlade RS – Spomenik padlim borcem NOB – Hotel “Bosna” – Staro železniško postajo – Park Petra Kočića. Ogled bomo zaključili v znameniti Mestni tržnici, kjer si bomo vzeli še nekaj časa za ugodne nakupe.

Pot bomo nadaljevali mimo mesta vezirjev Travnika in prispeli v kompleks Etno vasico Čardaci. Etno vasica Čardaci se od številnih drugih razlikuje po celovitih storitvah, saj na enem mestu združuje tako domišljen kompleks bungalovov, vrhunski SPA center z dostopnimi cenami masaže, sobami za predihavanje, ki temeljijo na himalajski soli. V kompleksu se bomo lahko sprehajali, obiskali žganjarijo, pivnico pri Črnem mačku, restavracijo Mlin…

Po prigrizku si bomo vzeli prosti čas za koriščenje kapacitet in storitev, ki jih nudi etno vasica. Dan bomo zaključili z večerjo in druženjem do večernih ur.

2. danSarajevo

Vožnja v Sarajevo

Po zajtrku sledi vožnja proti Sarajevu do zahodnega dela mesta. Tam se bomo sprehodili okoli prečudovitega izvira reke Bosne (“Vrelo Bosne), ki izvira iz več močnih kraških izvirov pod Igmanom.

Sarajevo obeležujeta dve reki in sicer Miljacka, ki teče skozi mesto, ter Bosna, ki izvira v bližini na zahodni strani mesta pod Igmanom. Sarajevo obdajajo prelepe in priljubljene planine, ki skoraj v celoti obkrožajo mesto. Sarajevo je razmeroma majhno mesto, vendar nosi pomembno kulturno in zgodovinsko naslednje, ki je vplivalo na regionalno in svetovno zgodovino. Eden takšnih dogodkov, ki so ponesli ime Sarajevo v svet je nedvomno atentat na avstrijskega prestolonaslednika Franca Ferdinanda leta 1914, kar je bil povod za I. svetovno vojno.

V Sarajevu so se februarja leta 1984 XIV. zimske olimpijske igre, ki je Sarajevu z maskoto “Vučkom” prinesel prepoznavnost v svetovnem formatu..

Žal pa je ostalo Sarajevo v spominu po državljanski vojni in je bilo oblegano vse od začetka leta 1992 do leta 1996 (1.425 dni), kar je na primer trikrat dlje od obleganja Stalingrada. Na to spominja več obeležij v mestu kot tudi Tunel upanja (“Tunel spasa”), ki je bila edina transportna pot v času obleganja mesta.

Baščaršija

Sarajevo se ponaša s Baščaršijo, zelo dobro ohranjenim starim delom mesta iz časa otomanskega cesarstva. Ta del mesta je poln unikatne arhitekture tega časa. Tukaj bomo ob številnih mošejah videli tudi konake (prenočišča) in hanove (gostilne). Iz tega obdobja so najbolj, vključno s številnimi kupolastimi džamijami in tradicionalnimi oblikami orientalske arhitekture. Iz tega obdobja so najbolj znane Baščaršijska mošeja, Gazi Husrev-Begova mošeja, Alipašina mošeja…

V Sarajevu kot multikulturni prestolnici si bomo lahko ogledali Stari judovski tempelj Staro pravoslavno cerkev in katoliško katedralo. Eden od simbolov mesta je tudi Mestna hiša (Viječnica), mestna tržnica Markale iz konca 19. stoletja. Vse te zgradbe se nahajajo v neposrednem centru mesta ob mnogih parkih, trgih ter mostovih reke Miljacke. Med najznamenitejšimi je vsekakor današnja Latinski most, ki se je od 1918 do 1992 imenoval Principov most po atentatorju Gavrilu Principu.

Pri Želju

Raziskovanje Sarajeva bomo zaključili s tradicionalnimi sarajevskimi čevapčiči pri priznanem mojstru roštilja, ki se jih bomo do sitega naužili. Sledi namestitev v hotelu, kjer boste lahko samostojno ali s pomočjo našega vodnika raziskovali mesto in spoznavali veliko skritih in zanimivih kotičkov, ki jih mesto skriva.

Zvečer bomo lahko uživali ob sprehodu skozi živahno Baščaršijo, se predali sprostitvi v SPA centru ali obiskali eno od številnih zabavišč v neposredni bližini hotela.

3. danEtno Ljubačevo

Po zajtrku sledi vožnja mimo Travnika do priljubljene Etno vasice Ljubačevo, ki ji je svoj pečat dodal entuziazem lastnika. 

Etno vasica in muzej “Ljubačke doline” je postavljena kot muzej na prostem, na približno 2 hektarjih s preko 5000 eksponati. Prikazuje tradicionalno arhitekturo na podeželju iz konca 19. stoletja. V Etno vasici bomo našli kašče za žito, koruzo, pastirske kolibe, skednje in druge objekte, ki so jih uporabljali za pašo in poljedelstvo. V Etno vasici bomo našli tudi rokodelske, tkalske, mizarske in druge delavnice, trgovino, sodarstvo, kovačnico in drugo. Sledi bogato kosilo, pripravljeno po tradicionalnih receptih.

V etno vasici deluje tudi krčma s tradicionalno kuhinjo. Privoščili si bomo odlično kosilo s tradicionalnimi dobrotami pod peko iz nabora lokalne in bosanske kuhinje.

Vožnja proti Sloveniji, kamor bomo prišli v večernih urah.

Zemljevid
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
Fotogalerija
Pogosta vprašanja (FAQ)

Koliko obrokov je vključenih v ponudbo?

Ponudba vključuje šest obrokov, tri zajtrke, dve kosili in večerjo. Prvi dan smo izbrali obilno večerjo v Etno vasici Čardaci, drugi dan kosilo (okrepčilo) s tradicionalnimi čevapčiči v Sarajevu. Tretji dan smo izbrali odlično tradicionalno kosilo v Etno vasi Ljubačevo in sicer teletino pod peko s predjedjo in z vsemi prilogami.

Namestitev v Sarajevu

V Sarajevu smo izbrali hotel, ki leži le nekaj korakov od Baščaršije in omogoča popolno doživetje Sarajeva. Temu sledi tudi program, saj se vodeni del potovanja zaključi popoldan. Ta čas lahko udeleženci izkoristijo tudi za oglede po svojih željah. 

Ali so bazeni v Čardacih vključeni v ceno?

Koriščenje bazenov je vključeno že v osnovno ponudbo. Glede na temperature se koristijo zunanji ali notranji bazeni. Koriščenje SPA centrov je možno ob plačilu, pri čemer se prizna 50% popusta na vstopnino. Naj omenimo še možnost koriščenja Wellness centra Čardaci (masaže, nega telesa…), ki ga lahko koristijo udeleženci ob predhodni rezervaciji.

1 trenutnih ogledov te ponudbe

Nadaljuj