Sončeva Makedonija

0
Let Ljubljana - Ohrid!
od680.00 €
Let Ljubljana - Ohrid!
od680.00 €
Rezervacija
Poizvedba
Ime in priimek*
E-naslov*
Vaša poizvedba*
*Strinjam se s Termini uporabe in Politiko zasebnosti.
Preden nadaljujete z naslednjim korakom, se strinjate z vsemi določili in pogoji
* Za nadaljevanje na naslednji korak izberite vsa zahtevana polja.

Nadaljuj

Na seznam želja

Za dodajanje objave na seznam želja je potreben uporabniški račun

4426
5 dni
Termini: Avgust - Oktober 2024
Ljubljana
Ohrid
Min starost: 5+
O potovanju

Sončna dežela, topli ljudje, samostani, kulturni in naravni biseri, vključno s tistimi iz Ohrida, so razlog, da se nam pridružite na potovanju Sončeva Makedonija, kar v prevodu pomeni Sončna Makedonija. V ponudbo so vključene udobne namestitve, kulinarika, vse vstopnine, takse in drugi stroški na poti. 

Prednost 5 dnevne ponudbe je odličen izkoristek časa, kar omogoča odhodni vezan let iz Ljubljane na Ohrid in ob zaključku potovanja v Skopju povratni vezan let iz Skopja v Ljubljano

Odhodno mesto

Letališče Ljubljana (Aerodrom Brnik)

Prihod na letališče

2 uri pred napovedjo leta

Cena vključuje

 • Letalski prevoz iz Ljubljane
 • Dva kosa prtljage (23 in 8 kg)
 • Takse in letališke pristojbine
 • Namestitvene in turistične takse
 • Nočitve z zajtrkom v hotelih 4* ali 5*
 • Avtobusni prevoz po Makedoniji
 • Kosilo na Ohridu
 • Kosilo Vevčani
 • Kosilo Sv. Naum
 • Kosilo v vinski kleti Tikveš
 • Okrepčilo v Skopju
 • Vožnja z ladjo po Kanjonu Matka
 • Vstopnino v Samuelovo trdnjavo
 • Ogled dvorca "Saraj" v Resnu
 • Ogled hiše Matere Tereze
 • Odlično lokalno vodenje
 • Vstopnino jama Vrelo
 • Degustacija vin Tikveš
 • Vožnja z ladjo po Ohridskem jezeru
 • Vstopnino v Panteleimon
 • Vstopnino v Sv. Clement
 • Vstop v prazgodovinski "Muzej kosti"
 • Vse druge vstopnine po programu
 • Vodenje - spremstvo potovanja

Cena ne vključuje

 • Enoposteljna soba
 • Zavarovanje rizika odpovedi
 • Lastna poraba
Poudarki programa

Potovanje Sončeva Makedonija vam bo približalo zanimivo zgodovino, naravne lepote in kulturne znamenitosti Makedonije. Ponudba vključuje bogato kulinariko vključno z degustacijo vin v odlični vinski kleti Tikveš.

 • Odlična letalska povezava z letom na Ohrid
 • Povratni let iz Skopja
 • Reprezentativni samostani
 • Odkritje Kanjona Matka
 • Panoramska vožnja po Ohridskem jezeru
 • Degustacija vin v Tikvešu
 • Možnost fakultativnih izletov
 • Vrhunske namestitve
 • Brez stroškov transferjev (let iz Ljubljane)
 • Brez doplačil za manjšo skupino
 • Brez doplačila za velik kos prtljage
Predviden program

1. danZ letalom iz Ljubljane na Ohrid

Zbiranje skupine na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana, mejne formalnosti in jutranji let v Makedonijo. Z vezanim letom bomo poleteli na Ohrid. Po mejnih formalnostih sledi krajša vožnja na Ohrid, kjer si bomo privoščili kosilo.

Ohrid

Po tem se bomo sprehodili skozi ulice Ohrida, ki ga zaradi velikega števila cerkev in samostanov imenujejo tudi Balkanski ali celo Evropski Jeruzalem.

Mesto Ohrid je zaradi izjemnega kulturnega bogastva na seznamu UNESCO svetovne dediščine. Po zapisani legendi se je cesar Justinijan ob gradnji trdnjave povzpel na hribe v bližini ter vzkliknil “oh-rid”, kar pomeni – lep hrib. Sprehodili se bomo skozi staro mestno jedro s prepoznavnimi hišami, kot je hiša družine Robev, in si ogledali Samuelovo trdnjavo. Seveda si bomo ogledali tudi cerkvi Jovana Kanea, ki je s svojo lego in kompozicijo nad jezerom najbolj prepoznaven in fotografiran del Ohrida. Kratek postanek bomo naredili tudi pri bizantinski cerkvi Klementa in Pantelejmona na Palošniku.

Skozi voden ogled bomo spoznali skrivnost ohridskih biserov, katere izvirni način pridobivanja poznata le še dve tukajšnji družini.  

Sledi namestitev v hotelu in počitek. 

2. danPanorama Ohrida in Sveti Naum

Po zajtrku se bomo zbrali in popeljali z ladjo po Ohridskem jezeru. Iz vodne perspektive si bomo ogledali najbolj atraktivne znamenitosti, cerkve in druge posebnosti mesta. 

Muzej kosti

Popeljali se bomo do Zaliva kosti, zanimivega muzeja tukajšnje prazgodovine koliščarjev. Muzej se nahaja na izkopavališču Micov Kamen ob ohridski obali. Prvotno prazgodovinsko naselje izvira okoli 1.200 let pred našim štetjem in je obsegalo 8.500 kvadratnih metrov. Prazgodovinsko naselje na lesenih pilotih šteje 24 kopij prazgodovinskih hiš, ki pripovedujejo zgodbe o vsakdanjem življenju skupnosti prazgodovinskega človeka.

Sveti Naum

Sledi vožnja do najbolj južnega makedonskega dela Ohridskega jezera, kjer si bomo ogledali samostanski kompleks Svetega Nauma. Samostanski kompleks leži na visoki skali nad Ohridskim jezerom. Samostan iz leta 905 je najbolj obiskana znamenitost Ohridskega jezera, tudi zaradi sproščujočega naravnega ambienta, ki ga ob turkizno zeleni vodi tvori 45 podvodnih izvirov reke Črni Drim. Po sprehodu v sproščujočem ambientu si bomo privoščili kosilo v priznani restavraciji.

Vrnitev na Ohrid, kjer bomo po kosilu imeli prosti čas za kopanje, sprehod ob jezeru ali starem delu mesta.

 

3. danVevčani ali prosto po Ohridu

Po zajtrku sledi vožnja do bližnjega mesta ob Ohridskem jezeru – Struga. Struga je mesto ob  Ohridskem jezeru in leži na obeh bregovih reke Črni Drim. Staro ime mesta je Enhalon, ki v starodavnem grškem jeziku pomeni jegulja. V tistem času je bilo mesto majhno naselje. Kasneje je  naselje dobilo ime Struga.

Vevčani

Pot bomo nadaljevali do zanimive vasice Vevčani. Čeprav je vas le majhna pika na zemljevidu, nosi zanimivo zgodovino in bogastvo vodnih virov. V vasi Vevčani je toliko vode da lahko na trenutek pomislite da ste prispeli v podeželske Benetke.

Vevčani se v zgodovini omenja kot naselje že na koncu 9 stoletja, ko je bil razvit in gospodarsko močen kraj. Danes so Vevčani zanimivo mesto s posebnim šarmom in ljudmi, ki jih odlikuje uporništvo. Proti koncu 80 let prejšnjega stoletja, ko je bila Makedonija še del Socialistične federativne republike Jugoslavije so v Vevčanih potekali protesti zaradi poskusa odvzema vodnih virov s strani oblasti za oskrbo elitnega vikend naselja Elen Kamen, kjer so takrat živeli oblastniki. Prebivalci Vevčanov so se temu uprli in leta 1987 pripravili organiziran upor, saj je Vevčanom grozila izguba vodnih virov. Prebivalci Vevčanov so na vrhuncu nemirov 7. avgusta 1987 postavili lesene in kamnite palice in se oborožili s kmetijskim orodjem. Proti njim so nastopile posebne policijske enote, ki so prvič v tedanji Jugoslaviji uporabili “električne palice”.

Uporniški duh vaščanov je razburil takratno Jugoslavijo, prebivalci Vevčanov so prejeli pisma in telegrame podpore. Zato ni presenečenje, da so ob razpadu Jugoslavije v Vevčanih 19. September 1991 v znak protesta razglasili svojo republiko Vevčani s svojo valuto “Vevčani ličnik” in izdajali tudi svoje osebne – potovalne dokumente. V Vevčanih si bomo privoščili še tradicionalno kosilo v lokalnem ambientu. 

Vrnitev na Ohrid, kjer bomo imeli prosti čas za kopanje, sprehod ob jezeru ali starem delu mesta.

Namesto ogleda Vevčanov in Struge lahko udeleženci izberejo opcijo “Prosto po Ohridu” in imajo prosti dan ali pa oglede po svoji izbiri z najemom prevoza.

4. danBitola in Tikveš

Po zajtrku se bomo podali proti Bitoli in naredili postanek v Resnu, ki je po zgodovinskih virih eno starejših makedonskih mest. Ob jabolkih, kot prepoznavnem simbolu Resna, si bomo ogledali tudi dvorec, ki ga je postavil tukaj rojen Ahmed Nyazi Beg, turški velikaš. Dvorec so domačini poimenovali Saraj (palača). Dvorec je za Makedonijo neobičajen, saj se razlikuje po slogu gradnje. Idejno zasnovo za dvorec je arhitekt dobil po vzoru francoskega dvorca Chateau de Chenonceau, ki leži v dolini reke Loire.

Bitola

Ogledali si bomo Bitolo, ki je bila že v času Otomanskega cesarstva eden od pomembnejših kulturnih centrov. V Bitoli, na oficirski šoli, je med letoma 1896 in 1898 diplomiral oče turškega naroda Kemal Ataturk, ki ima tukaj svojo spominsko sobo. Bitola je v zgodovini veljala za mesto diplomatov. Prvi konzulat v Bitoli je bil odprt že leta 1851. Sprehodili se bomo skozi zgodovinsko približno kilometer dolgo osrednjo ulico “Širok Sokak”. Na poti si bomo ogledali še Saat Stolp, mestno fontano, Cerkev Sv. Dimitrija in druge zanimivosti.

Kavadarci in Tikveš

Sledi vožnja mimo Prilepa do Kavadarcev v vinorodno makedonsko pokrajino Tikveš. Tikveš je regija z najštevilnejšimi in največjimi vinogradi na Balkanu. Vinska pokrajina Tikveš leži na isti zemljepisni dolžini kot Toskana v Italiji, Bordeaux v Franciji in dolina Nape v ZDA. Po kvadratnih površinah je ena največjih regij v Makedoniji in se nahaja na 41-42˚ zemljepisne širine. Na posestvu bomo spoznali način pridelave makedonskih vin in njihovo hranjenje v impozantni vinski kleti Tikveš. Sledi vodena degustacija, ki ji bomo pridodali še odlično makedonsko kulinariko.

Vožnja v Skopje, namestitev v hotelu in prosti čas za doživetje živahnega večernega utripa mesta.

5. danSkopje in Kanjon Matka

Po zajtrku si bomo vzeli čas za ogled Kanjona Matka, kar v prevodu pomeni maternica.

Kanjon Matka

Ta makedonski biser, ki ga tvori ambient zajezene Treske in navpičnih skal, je bil kandidat za eno od svetovnih čudes. Zapeljali se bomo s čolnom skozi kanjon do vhoda v jamo “Vrelo”, ki velja za eno najglobljih podvodnih jam na svetu.

Bit Pazar

Po ogledu Matke se bomo za kratek čas ustavili še v skopskem Starem Bazarju z možnostjo nakupov na mestni tržnici Bit Pazar. Ogled Starega Bazarja bomo lahko izkoristili tudi za doživetje lokalnega utripa ob pitju turške kave ali čaja.

Po okrepčilu vožnja do letališča Skopje, vkrcanje na letalo in povratni popoldanski let v Ljubljano, kamor bomo prispeli v zgodnjih večernih urah.

Zemljevid
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
Fotografije
1 trenutnih ogledov te ponudbe

Nadaljuj