Prekmurje s prijatelji

0
Barvitosti Prekmurja
Barvitosti Prekmurja
Rezervacija
Poizvedba
Ime in priimek*
E-naslov*
Vaša poizvedba*
*Strinjam se s Termini uporabe in Politiko zasebnosti.
Preden nadaljujete z naslednjim korakom, se strinjate z vsemi določili in pogoji
Trenutno ni razpisanega termina. Za skupine pripravimo posebno ponudbo.

Nadaljuj

Na seznam želja

Adding item to wishlist requires an account

260
2 dni
O ponudbi

Prekmurje s prijatelji – Z nami in s prijatelji doživite sproščen konec tedna v Prekmurju. Za vas smo pripravili bogat program doživetij naravnih in kulturnih lepot. Dišalo bo po odlični kuhinji, žlahtni kapljici vina, vse to pa bodo dopolnili zvoki priljubljenih skladb.

Odhodno mesto

Slovenija – odhodna mesta glede na potrjene prijave

Prihod na odhodno mesto

15 minut pred objavljeno uro odhoda

Cena vključuje

 • Avtobusni prevoz
 • Nočitvi z zajtrkom
 • Voden ogled zorilnic Kodila
 • Malica v Restavraciji Kodila
 • Vstopnina v Grad - Grad (Goričko)
 • Vstopnina na stolp Vinarium
 • Vodeno degustacijo prekmurskih vin
 • Degustacija paradižnika Lušt
 • Vse takse in pristojbine
 • Vodenje potovanja

Cena izključuje

 • Zavarovanje rizika odpovedi
 • Enoposteljna soba
 • Osebna raba
Poudarki programa

Prekmurje s prijatelji – Z nami in s prijatelji doživite sproščen konec tedna v Prekmurju. Za vas smo pripravili bogat program doživetij naravnih in kulturnih lepot. Dišalo bo po odlični kuhinji, žlahtni kapljici vina, vse to pa bodo dopolnili zvoki priljubljenih skladb.

 • Bogata kulinarika Prekmurja
 • Opcija družabnega večerja
 • Spoznavanje Gorička
Predviden program

1. danGoričko & Okusi Pomurja

Vožnja proti Prekmurskim ravnicam iz dogovorjenih odhodnih mest. Ob prihodu v Prekmurje se bomo ustavili pri našem prijatelju Kodili, ki se je uveljavil ne samo kot vrhunski predelovalec mesnih izdelkov, temveč kot kvalitetni kulinarični mojster. Tukaj si bomo ogledali zorilnico z vrhunskimi proizvodi in si privoščili okusno prekmursko malico za dober pričetek potovanja.

Pot nas bo nato vodila v Krajinski park Goričko, kjer si bomo ogledali največji grad na Slovenskem – Grad, ki stoji na vulkanskem griču. Grad ima kar 365 sob in skriva zanimive legende in grajske skrivnosti, ki so nastajale vse od leta 1183.

Naš naslednji postanek bo pri prijateljih v Tešanovcih, kjer nas bodo sprejeli na domačiji in čokoladnici Passero. Po predstavitvi domačije si bomo privoščili degustacijo njihovih čokoladnih izdelkov, pralin in drugih dobrot Prekmurja. V njihovih pralinah se prepletajo različni okusi – od ocvirkov, gibanice, bučnega olja, jurke … Potep bomo nadaljevali do bližnje Bogojine, kjer si bomo ogledali mojstrovino arhitekta Jožeta Plečnika, Cerkev Gospodovega vnebohoda, ki so ji domačini nadeli ime Bela Golobica.

Po ogledu cerkve si bomo privoščili odlično kosilo na turistični kmetiji z dobrotami prekmurske kuhinje, pridelane na lastni kmetiji. Obiskali bomo vinogradnika, ki nas bo v stari kleti razvajal z degustacijo različnih sort domačih vin.

Vožnja do hotela, kjer se bomo namestili in si privoščili nekaj prostega časa za sproščeno druženje. Potovanje bomo obogatili z glasbenim večerom. 

2. danVinarium in Lušt

Po zajtrku se bomo zapeljali v Lendavo. Povzpeli na 53.5 metrov visok stolp Vinarium od koder se nam bo iz več kot 300 metrov nadmorske višine razprostiral razgled na štiri države. 

Naša naslednja postaja bo Ocean Orchids, kjer si bomo ogledali zanimivi tropski vrt, kjer uspevajo številne eksotične rastline. Na 1500 m² “džungle” bomo lahko videli 900 eksotičnih primerkov različnih rastlin, ki nas bodo prevzele s svojo živopisnostjo. V 6 metrov visokem objektu bomo lahko od blizu videli številne rastline, ki jih poznamo iz vašega našega vsakdanjega življenja. Ogledali si bomo banane, avokado, vaniljo, papajo, mango, ananas, ingver, karambola ter številne druge rastlinske vrste. Med zanimivejše vrste, ki jih bomo videli tukaj sodijo zagotovo mesojede rastline, kava, poper in številne druge. Ogled Ocean Orchids se izvaja v primeru, da je sezona rasti orhidej in eksotičnih rastlin.

Popotovanje bomo nadaljevali do Renkovcev, kjer pod toplim prekmurskim soncem dozorevajo vrhunski paradižniki, ki jih vsi poznamo pod blagovno znamko “Lušt”.  Po zanimivi in poučni predstavitvi paradižnikov, ki jih že pozna vsakdo od nas, si bomo privoščili degustacijo več različnih vrst. Ob zaključku predstavitve bo vsak popotnik prejel paket paradižnikov za domov. 

Sledi še skok na Otok ljubezni v bližnjih Ižakovcih. Otok ljubezni omejuje na eni strani reka Mura, okrog njega pa je speljan naravni rečni rokav, ki ustvarja naraven otok. Tukaj se bomo sprehodili skozi idiličen gozd in naredili fotografijo v trajni spomin. Popeljali se bomo na prleško stran Mure z brodom, ki je ena redkih, še obstoječih tovrstnih povezav med levim in desnim bregom Mure.

Naše potovanje v Prekmurju bomo zaključili z odličnim kosilom, kjer se bodo na mizi zvrstile dobrote prekmurske kuhinje v priljubljenem gostišču. Vožnja proti Mariboru in Ljubljani, kjer bo zaključek popotovanja s spominom na čas in vikend, ki smo ga doživeli med prijatelji.

Zemljevid
Fotogalerija
Pogosta vprašanja (FAQ)

Koliko obrokov je vključenih v ponudbo?

Ponudba vključuje štiri obroke ob dveh zajtrkih sta v osnovni ponudbi še dve bogati kosili.

Nadaljuj