Istanbul de Luxe

0
Brez doplačil!
od720.00 €
Brez doplačil!
od720.00 €
Rezervacija
Poizvedba
Ime in priimek*
E-naslov*
Vaša poizvedba*
*Strinjam se s Termini uporabe in Politiko zasebnosti.
Preden nadaljujete z naslednjim korakom, se strinjate z vsemi določili in pogoji
* Za nadaljevanje na naslednji korak izberite vsa zahtevana polja.

Nadaljuj

Na seznam želja

Za dodajanje objave na seznam želja je potreben uporabniški račun

16521
5 dni
Termini: avgust - december 2024
Ljubljana
Istanbul
O ponudbi

Istanbul de Luxe je 5 dnevno potovanje v svetovno metropolo Istanbul. Aranžma ob povratnem letu s prtljago že vključuje vse vstopnine po programu, udobno namestitev z odlično lokacijo v starem zgodovinskem delu mesta in turško kulinariko. V osnovno ponudbo potovanja Istanbul de Luxe smo dodali tudi ogled azijske strani in atraktivno krožno vožnjo po Bosporski ožini z zasebno ladjo. Skrbno pripravljen program vam bo približal in omogočil doživetje Istanbula po vaši meri.

Ponudba Istanbul de Luxe upošteva cene vstopnin in spremenjen režim ogledov znamenitosti, ki so že uveljavljene 15. januarja 2024.

Zaradi bistvenih razlik cen letalskega prevoznika po terminih smo cene aranžmaja določili od 720 EUR do 750 EUR. Cena aranžmaja se prikaže glede na termin, ki ga boste izbrali.

Odhodno mesto

Letališče Ljubljana (Lokacija)

Zbiranje udeležencev

2 uri pred letom letala

Cena vključuje

 • Povratni let Ljubljana - Istanbul
 • Dva kosa prtljage (23 in 8 kg)
 • Nočitev z zajtrkom v hotelu 3*ali 4*
 • Kosilo v okrožju Sultanahmet
 • Pozno kosilo Istikal - Laleli
 • Kosilo v ribji restavraciji Galata
 • Voden ogled hipodroma
 • Vstopnino v Topkapi
 • Vstopnina Harem (Topkapi)
 • Vstopnino v Cisterno baziliko
 • Panoramsko vožnjo po Bosporju
 • Ogled azijske strani (Kadıköy)
 • Vozovnice za lokalni prevoz
 • Slovensko vodenje ali spremstvo
 • Odlično lokalno vodenje
 • Najem slušalk - palača Topkapi
 • Najem slušalk - Cisterna Bazilika
 • Namestitvene takse
 • Letališke takse

Cena ne vključuje

 • Zavarovanje rizika odpovedi
 • Enoposteljna soba
 • Osebna raba
Poudarki potovanja

Istanbul je svetovna metropola, ki privablja s svojimi presežki kulture, arhitekture in kulinarike. Je destinacija, ki jo popotniki večkrat obiščejo in vedno znova odkrivajo kaj novega. Vse to združuje naše potovanje Istanbul de Luxe saj smo ob pripravi programa upoštevali tudi različnost obiskovalcev te svetovne metropole. 

 • Direktni let iz Ljubljane v Istanbul
 • Čas odhodnega in povratnega leta je odlično izkoriščen
 • Vrhunska celodnevna lokalna vodenja
 • Brezskrbni ogledi - vstopnine v osnovni ponudbi
 • Dovolj prostega časa za nakupe neodvisno od skupine
 • Možnosti ogledov ali aktivnosti po svoji meri
 • Zasebni najem ladje za panoramsko vožnjo po Bosporju
 • Enotna cena - brez doplačila za manjše skupine
 • Ogled azijske strani (Kadıköy)
Predviden program

1. danPrihod v Istanbul

Jutranji let iz Ljubljane v Istanbul. Ob prihodu v Istanbul sledi panoramska vožnja do starega mestnega jedra in kosilo na poti v hotel. Namestitev in prosti čas za samostojne oglede (sprehod, menjava denarja …).

2. danZgodovinski Sultanahmet in azijska stran

Po zajtrku bomo obiskali Veliki bazar. Znašli se bomo v otomanskem labirintu z več kot 60 ulicami, 21 vhodi in 4000 trgovinami. Prevzele nas bodo pisane barve, vonji različnih začimb ter živahni trgovci. Na vsakem koraku si bomo lahko privoščili tudi slasten posladek ali prigrizek.

Sledi sprehod do Hagije Sofije, ki je eden najbolj prepoznavnih simbolov Istanbula in bomo izvedli zunanji ogled zaradi spremenjenega režima ogledov za obiskovalce. Spoznali bomo zgodovino, ki sega v obdobje bizantinskega imperija in obiskovalce značilno bizantinsko arhitekturo. 

Nato si bomo ogledali še Hipodrom (Konstantinopelski hipodrom), ki ga spremlja bogato zgodovinsko nasledstvo vse od leta 203, ko je prvič omenjen v literaturi. Bil je priljubljeno zbirališče bizantinskih cesarjev, ki so tukaj preživljali popoldneve in si ogledovali dirke na kočijah. V razcvetu Istanbula (takrat Konstantinopla) so Hipodrom krasili številni obeliski in kipi, od katerih so nekateri vidni še danes. Hipodrom je bil središče bizantinskega življenja okoli 1000 let in nato še osmanskega življenja okoli 400 let. Tukaj bomo našli številne spomenike od drugod, eden od teh spomenikov je brezhibno ohranjen rožnati granit Teodozijev obelisk v središču je bil izklesan v Egiptu med vladavino Tutmozisa III. (vladal 1549–1503 pr. n. št.). 

Sledi ogled Modre mošeje, ki velja za najbolj fotogenično zgradbo v Istanbul in jo je velja za projekt sultana Ahmeta I. Čudovito okrogla zunanjost mošeje ima kaskado kupol in šest vitkih minaretov. Notranjost mošej je impozantna vse od ogromnega dvorišča, molitvenega prostora in notranjosti, ki jo osvetljuje 260 oken.

Sledi premor kjer si bomo privoščili kosilo. 

Naš dan bomo zaključili z odhodom na azijsko stran, kjer si bomo ogledali živahno četrt Kadikoy. Ta del Istanbula velja za kozmopolitsko območje ob severni obali Marmarskega morja. Spoznali bomo zanimivo zgodovino in doživeli živahni utrip številnih prodajaln, bazarjev in ulic tega dela Istanbula.

3. danTopkapi, Harem in Cisterna bazilika

Po zajtrku si bomo ogledali Topkapi, kompleks, ki nam bo dal vpogled v zgodovino in življenje sultanov in otomanske aristokracije. Topkapi predstavlja kompleks več manjših stavb in paviljonov nanizanih okoli štirih velikih dvorišč. Palača nam bo približala najbolj barvite zgodbe orienta in vsebino kot jo premorejo samo muzeji te vrste. Sledi ogled Harema, kar v smiselnem prevodu pomeni “zasebno” ali pa “prepovedano”. Ogled palače Topkapi in Harema nas bo navdušil z zanimivimi zgodbami, bogato okrašenimi sobanami in saloni sultanov iz različnih zgodovinskih obdobij. 

Posebno doživetje bo ogled ponovno odprte podzemne “Potopljene palače”. Cisterna bazilika, ki je največja vodna cisterna v Istanbulu in še dandanes s svojimi 336 marmornimi stebri navdušuje obiskovalce. To podzemno strukturo je naročil cesar Justinijan in je bila zgrajena leta 532 in je bila prvotno znana kot Cisterna bazilika. Kapaciteta cistern je bila tudi to 80.000 m3 in je vodo prejemala iz akvaduktov, ki so bili oddaljeni tudi 20 kilometrov. 

Po vodenem delu sledi prosti čas za okrepčilo v eni od številnih restavracijah, samostojne oglede ali nakupe v Grand Bazarju oziroma drugih trgovskih centrih.

4. danSulejmanija, Egipčanski bazar in Taksim

Po zajtrku si bomo ogledali mošejo Sulejmana Veličastnega (Sulejmanija), ki z svojo velikostjo dominira nad Zlatim rogom. Čeprav ni največja, je pa zagotovo ena od najlepših in veličastnejših mošej na svetu.  Zgradil jo je slavni arhitekt Mimar Sinan, ki ga pogosto poimenujejo Michelangelo Orienta in je poleg Hagije Sofije ena njegovih največjih mojstrovin, ki je nastala od leta 1550 do leta 1557. 

Naše raziskovanje Istanbula bomo nadaljevali na Egipčanskem bazarju (tudi Bazar začimb) s tramvajem, kjer se bomo sprehodili mimo številnih stojnic z začimbami, zelišči semeni in drugimi redkimi rastlinskimi vrstami. 

Nato se bomo z metrojem oziroma tramvajem popeljali do Taksima – Istiklal, vedno živahne in mondene avenije, kjer nas bodo navdušili številni lokali, butiki, trgovine in seveda prijazni domačini.  Ta del Istanbula je bil poimenovan po kamnitem taksimu (enoti za shranjevanje vode) in je svojo podobo pričel dobivati v 18. stoletju.  Prosti čas za oglede, okrepčilo, nakupe ali pitje tradicionalnega turškega čaja ali kave.

Prosti čas za nakupe ali samostojne oglede znamenitosti metropole s samostojnim povratkom v hotel.

5. danPanorama Bosporja z ladjo

Po zajtrku se bomo popeljali v pristanišče, se vkrcali na ladjo in doživeli spektakularno krožno vožnjo po Bosporju, ki nudi edinstven pogled na večmilijonsko mesto. Od Istanbula se bomo poslovili s kosilom na poti proti letališču.

Prihod na letališče in direktni let v Ljubljano.

Zemljevid
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
Fotogalerija
Pogosta vprašanja (FAQ)

Ali so v ponudbo vključene vstopnine?

Prednost naše ponudbe je tudi v tem, da so v osnovno ceno vključene tudi vse vstopnine. Naj poudarimo, da so vstopnine v nekatere znamenitosti kot so palača Topkapi s Haremom in  Cisterna bazilika izjemno visoke.

Koliko obrokov je v ponudbi?

Ob vsakodnevnih zajtrkih so v osnovni ponudbi tudi tri kosila v restavracijah in sicer prvi, drugi in peti dan. Dva dneva nismo organizirali kosila, saj smo prejeli številne pobude, da se dva dni, ko so po programu nakupi udeležence ne omejuje in veže na organiziran obrok.  

Ali je vključena panoramska vožnja po Bosporju z ladjo?

Panoramska vožnja z ladjo po Bosporju je zajeta v osnovno ponudbo in traja približno dve uri.  Za naše skupine izvedemo zasebni najem, kar pomeni, da je vožnja rezervirana izključno za našo skupino. 

Kdaj je let in iz katerega letališča?

Vsi leti so iz Letališča Ljubljana in sicer je v jutranjih urah direktni let iz Ljubljane v Istanbul. Na povratku iz Istanbula je popoldanski let s predvidenim prihodom v Ljubljano od 19.00 – 19.30 ure. Ponudba zajema tudi dva kosa prtljage in sicer večjo oddano prtljago do 23 kg in ročno prtljago do 8 kg.

Izlet na azijsko stran

V osnovno ponudbo smo zajeli tudi izlet na Azijsko stran in sicer v okrožje Kadikoy.

Lokacije hotelov v ponudbi

Pri izbiri lokacij hotelov smo ob splošnih standardih primarno upoštevali lokacijo. Izbrani hoteli so kategorije 3* in 4* z uporabniško oceno med 8. 2 do 8.5 po oceni dejanskih uporabnikov na platformi Booking.com. Izbrani hoteli so približno 10 minut peš od Grand Bazaarja in omogočajo samostojno vrnitev popotnikov po zaključku nakupov. Hoteli so locirani v bližini postaj javnega prevoza. 

1 trenutnih ogledov te ponudbe

Nadaljuj