Albanija – Po poteh Arnautov

Albanija - Po poteh Arnautov je zanimivo in kakovostno 5 dnevno potovanje po Albaniji z odlično letalsko povezavo Ljubljana - Beograd - Tirana.
Z LETALOM IZ LJUBLJANE
Trajanje
5 dni
Destinacija
Albanija
Min. oseb
20+

Termini potovanja so objavljeni in jih izberete ob rezervaciji. Albanija po poteh Arnautov

Albanija - Po poteh Arnautov je 5 dnevno potovanje po Albaniji. Prednost naše ponudbe je zanimiva in kakovostna vsebina potovanja in odlična povratna letalska povezava Ljubljana - Beograd - Tirana.
 • Opis programa
 • Predviden program
 • Lokacija
 • Fotogalerija
 • Ocene
 • Podobne ponudbe
 • Cena vključuje
Albanija - Po poteh Arnautov je zanimivo in kakovostno 5 dnevno potovanje po Albaniji z odlično letalsko povezavo Ljubljana - Beograd - Tirana.

Opis ponudbe

Destinacija
Albanija Opis Albanija
Lokacija odhoda
Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana, Zgornji Brnik 130a, 4210 Brnik
Mesto vrnitve
Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana, Zgornji Brnik 130a, 4210 Brnik
Dodatne informacije
Prihod na letališče: Najmanj dve uri pred letom Potovalni dokument: Veljavna osebna izkaznica
Ponudba vključuje
 • Avtobusni prevoz
 • Degustacije hrane
 • Degustacije vina
 • Kosila po programu
 • Kulinarika
 • Letalski prevoz
 • Lokalno vodenje
 • Namestitvene takse
 • Nočitev z zajtrkom
 • Organizacijo z DDV
 • Prtljaga
 • Strokovno vodenje
 • Transferji
 • Uporaba bazenov
 • Večerja po programu
 • Vodenje programa
 • Vstop v SPA - Wellness
 • Vstopnine
 • WiFi
Ponudba ne vključuje
 • Enoposteljna soba
 • Zavarovanje odpovedi
Albanija – Po poteh Arnautov

Albanija | NTO Albanije

Albanija - Po poteh Arnautov Albanija po poteh Arnautov

 • Predviden program popotovanja
Predviden program popotovanja

PRVI DAN

Prihod v Albanijo

Drač in Berat

Po pristanku in letaliških formalnosti bomo na poti proti Beratu naredili postanek v Draču, kjer si bomo privoščili kosilo ob prihodu. Nato si bomo ogledali center mesta. Drač je največje pristanišče in najstarejše mesto v Albaniji, staro skoraj 3000 let. Prvi zapisi o nastanku mesta segajo v leto 627 pr. n. št., ko so Korinčani in naseljenci s Korkire vdrli na ilirsko ozemlje Taulantov. Drač je bil nekoč, čeprav za kratek čas, glavno mesto Albanije. Zdaj je tako rekoč podaljšek Tirane, ki je s prestolnico povezan z nenehnim urbanim koridorjem, polnim hipermarketov in prodajaln avtomobilov. Drač s svojim očarljivim sredozemskim pridihom ponuja 10-kilometrsko plažo in je priročen ter v poletnih mesecih zelo popularen kraj za pobeg iz Tirane. Mesto ima dolgo impresivno zgodovino in je dom številnih starodavnih arheoloških najdišč in najdb. Za popotnike glavni razlog za prihod v Drač niso plaže, temveč zanimiv rimski amfiteater in odličen arheološki muzej. Najbolj opazna turistična atrakcija v Draču je amfiteater rimskega cesarja Hadrijana s 15.000 sedeži, ki je drugi največji amfiteater na Balkanu.

Po ogledu mesta si bomo vzeli nekaj prostega časa in nato nadaljevali vožnjo do Berata, kjer se bomo namestili v hotel.

DRUGI DAN

Berat in Vlora

Z vinsko kletjo Cobo

Po zajtrku v hotelu in odjavi se bomo sprehodili do trdnjave Berat, ki sodi pod Unescovo dediščino.

Mesto Berat očara vsakega obiskovalca s svojo zbirko belih otomanskih hiš, ki se vzpenjajo po hribu do gradu. Po tej značilnosti si je mesto prislužilo naziv “mesto tisočerih oken” in se leta 2008 pridružilo Gjirokastru na seznamu Unescove svetovne dediščine. Berat, ki ga na vzhodu zasenči gora Tomorr 2415 m, je starodavna ilirska naselbina, ustanovljena v 4. in 5. stoletju pr. n. št. na ozemlju ilirskega plemena Desarettes. Mesto je sestavljeno iz 3 delov; Gorica, ki leži na drugi strani reke Osum; Mangalem, ki se nahaja na trdnjavski strani reke in stanovanjska četrt znotraj trdnjave, znana kot Kalaja. Opazi se lahko prisotnost različnih verskih kultur, kot primer miroljubnega sobivanja med njimi. Obiskali bomo trdnjavo Berat in Onufrijev muzej v katedrali sv. Marije.

Po ogledih si bomo vzeli čas za kosilo v lokalni restavraciji in nato nadaljevali pot proti Vlori. Na poti do Vlore bomo uživali v degustaciji vina v vrhunski vinski kleti Cobo. Naš lokalni gostitelj nas bo popeljal na ogled družinske vinske kleti, ki si prizadeva obnoviti staro tradicijo domačinov gojenja vinogradov in pridelave vina. Ogled bomo zaključili z degustacijo dveh rdečih vin, enega belega vina in posebnega žganja iz mešanice destilacije grozdja z močnim okusom orehov. Seveda ne bomo izpustili domačih sirov in lokalno pridelanih slastnih oljk Berati.

Nadaljevali bomo z vožnjo do Vlore. Ob prihodu nastanitev v hotelu, dan bomo zaključili s poznim kosilom. 

TRETJI DAN

Albanska riviera

Butrinit in Saranda

Po zajtrku in odjavi iz hotela sledi odhod v Sarando z več postanki na poti za fotografiranje in osvežitev.

Peljali se bomo mimo Nacionalnega parka Llogara, znanega po obsežnih borovih gozdovih. Zastavasti bor je med najbolj množičnimi vrstami in je izjemen zaradi svojega ekološkega pomena. Zaradi ugodnih klimatskih razmer in prečudovite panorame je tukaj zelo priljubljeno jadralno padalstvo in v mejah parka potekajo številna tekmovanja v tem športu. Ob postanku bomo tukaj imeli možnost pokušine lokalnega ovčjega jogurta z medom in orehi.

Nadaljevali bomo vožnjo in uživali v pogledih na slikovito gorsko pokrajino, dih jemajočo skalnato obalo in neokrnjene plaže skrajnega juga Jadranskega morja, ki ponujajo priložnosti za nepozabne fotografije naravne krajine, edinstvenih okolij vasi, obalnega mesta Himara in trdnjave Porto Palermo.

Po prihodu v Sarando bomo nadaljevali z vožnjo do arheološkega parka Butrint. Obiskali bomo naravni in arheološki park Butrinti, ki sodi pod Unescovo dediščino in Ramsarsko mokrišče mednarodnega pomena. Ta impresivna peš tura bo burila vašo domišljijo o starodavni besedi v času vrhunca rimske moči in klasični grški mitologiji. Pod Bizantinskim cesarstvom je Butrint postal središče škofije v Epirskem Vetu. Forum je prenehal delovati v poznem 4. stoletju našega štetja zaradi uničujočega potresa. Kljub temu so obsežni gradbeni projekti v 5. in 6. stoletju vključevali Veliko baziliko in krstilnico, katere osupljiva mozaična tla so ohranjena. Arheološki ostanki bizantinskega, beneškega in otomanskega obdobja Butrinta potrjujejo trajen pomen mesta kot strateškega in trgovskega središča na zahodnem Balkanu v 16. stoletju našega štetja. Obledeli si bomo Asklepijev tempelj, gledališče, rimski portikom in terme, zgodnjekrščanski krstilnik, bizantinsko baziliko, obrambne zidove in njihova impresivna vrata.

Po ogledu arheološkega parka Butrint sledi vožnja nazaj v Sarando in namestitev v hotelu in pozno kosilo.

ČETRTI DAN

Saranda in Gjirokastra

S prihodom v Tirano

Po zajtrku in odjavi iz hotela se bomo odpravili proti Tirani. Na poti v Tirano bomo obiskali še eno Unescovo dediščino, Gjirokastro, imenovano Stone Town – Kamnito mesto.

Gjirokastra je čarobno mesto na pobočju, ki ga opredeljujejo grad, ulice tlakovane z debelim apnencem in skrilavcem, mogočne hiše s skrilastimi strehami in pogledi na dolino Drine.  Mesto je čudovito opisal najbolj znani albanski avtor Ismail Kadare (roj. 1936) v »Chronicle v kamen«. Naselbina je tu že 2500 let. Danes obiskovalce privablja 600 ‘monumentalnih’ hiš iz otomanskega obdobja v mestu. Gjirokastra ima vrsto izjemnih dvonadstropnih hiš, ki so bile zgrajene v 17. stoletju. Mesto ohranja tudi bazar, mošejo iz 18. stoletja in dve cerkvi iz istega obdobja. Gjirokastra priča o načinu življenja, na katerega so dolgo časa vplivale tradicije islama v otomanskem obdobju, hkrati pa je vključeval starejše vplivi.

Za Albance je mesto tudi sinonim za nekdanjega diktatorja Enverja Hoxho, ki je bil rojen tukaj in je zagotovil, da se je mesto pod njegovo vladavino razmeroma dobro ohranilo. Ogledali si bomo grad in Etnografski muzej – rojstno hišo albanskega diktatorja Enverja Hoxhe.

Ogled Gjirokastra bo ponujal možnost za raziskovanje starega mestnega jedra, bazarja z značilnimi trgovinami in odlično priložnostjo za interakcijo z lokalnimi ljudmi.

Po odličnem kosilu v priznani lokalni restavraciji se bomo odpeljali v Tirano, s postankom na poti za osvežitev. Namestitev v Tirani, predvidena je namestitev v ožjem mestnem jedru albanske prestolnice.

PETI DAN

Tirana

Zaključek potovanja

Po zajtrku in odjavi v hotelu se bomo podali na ogled Tirane. Raziskovali bomo zgodovinski in arhitekturni razvoj Tirane, ki ima dinamično in bogato zgodovino. Tirana se je iz majhnega podeželskega in trgovskega središča v 17. stoletju prelevila v glavno prestolnico Albanije, kulturno središče s sledovi starodavnih ruševin, otomanske, Italijanske, komunistične ter moderne arhitekture in tradicije.

Sprehodili se bomo po novi promenadi, približali se bomo bizantinskemu obzidju, ogledali si bomo glavni italijanski bulevar s pogledom na umetniško galerijo in ugledne italijanske zgradbe, mestno hišo v Tirani, kip Skanderbega, mošejo Ethem Bey, stolp z uro, Narodno knjižnico in operno hišo ter mozaik “Albanci” na vrhu vhoda v Nacionalni zgodovinski muzej.

Po ogledu mesta sledi transfer do letališča in povratek domov.

Več o Albanija

Albanija - Po poteh Arnautov je zanimivo in kakovostno 5 dnevno potovanje po Albaniji z odlično letalsko povezavo Ljubljana - Beograd - Tirana.

Travelicious Review

9.9
4.95od 5
Prevoz
Summary

Albanija - Po poti Arnautov - 5 dnevna potovanja po Albaniji s spoznavanjem njihovih kontinentalnih in morskih predelov. Bogata in kakovostna ponudba z odlično letalsko povratno povezavo Ljubljana - Beograd - Tirana, so razlogi, da se nam pridružite.

Uporabniške ocene in komentarji

 • Vida in Drago Kardoš

  Zoran, Najlepša hvala za pripravo in izvedbo res lepega in zanimivega potovanja v Albanijo. Kot vedno doslej (Makedonija, Črna gora, Srbija), je bilo vse res perfektno izvedeno. Uživala sva na vseh potovanjih do sedaj in že pričakujeva nove izzive. Hvala tudi obema zelo prijetnima vodičema, z veliko znanja, ki sta vedno poskrbela za prijetno vzdušje. Vida in Drago Kardoš

  06/06/2023

  Odgovori

Napišite vaš komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *

Z VKLJUČENIMI VSTOPNINAMI
Z LETALOM IZ LJUBLJANE
 • povratni povezan let Ljubljana - Tirana (preko Beograda)
 • letališke takse in pristojbine
 • dva kosa prtljage (23 kg oddane in 8 kg kabinske)
 • štiri nočitve z zajtrkom v hotelih kategorije 4* in 5*
 • štiri kosila v lokalnih restavracijah
 • degustacija lokalnih vin v vinski kleti Cobo
 • vstopnina v trdnjavo Berat
 • vstopnina v nacionalni muzej Onufri
 • vstopnina v trdnjavo Kruja
 • vstopnina v nacionalni muzej Kruja
 • vstopnina v zgodovinski muzej Tirana
 • lokalno vodenje
 • popust za novo ali podaljšanje članstva AMZS
 • vodenje - spremstvo
 • organizacijo potovanja
Delite nas na družbenih omrežjih
Novice
O nas
Prijava na novice

Pišite nam in bodite prvi obveščeni o naših novicah ali posebnih ponudbah.

  Our Newsletter

  Subscribe to our newsletter and get exlusive first minute offers straight into your inbox.

   SLO Tours ® | organizator potovanj | © Vse pravice pridržane 2023

   Obiščite nas na družbenih omrežjih

   Sledite nam na družbenih omrežjih

   Close

   Albanija - Po poteh Arnautov

   Trajanje
   5 dni
   Destinacija
   Albanija
   Število oseb
   20+

    Za pravilno izdajo letalskih kart natančno izpolnite vsa polja. Obvezna polja so označena z*.

    Vaši osnovni podatki

    Sopotnik

    Želim zavarovanje rizika odpovedi

    Prijavljam dodatne osebe

     Pošljite vašo poizvedbo o aranžmaju. Obvezna polja so označena z *