Banja Luka in Kozara

0
Kozara in Ljubačevo
od170.00 €
Kozara in Ljubačevo
od170.00 €
Rezervacija
Poizvedba
Ime in priimek*
E-naslov*
Vaša poizvedba*
*Strinjam se s Termini uporabe in Politiko zasebnosti.
Preden nadaljujete z naslednjim korakom, se strinjate z vsemi določili in pogoji
Trenutno ni razpisanega termina. Za skupine pripravimo posebno ponudbo.

Nadaljuj

Na seznam želja

Za dodajanje objave na seznam želja je potreben uporabniški račun

2327
2 dni
O ponudbi

Pridružite se nam na zanimivem potovanju v Banja Luko, kjer bomo spoznavali lokalne zanimivosti, kulturno identiteto tudi skozi bogato kulinariko, ki smo jo vključili v ponudbo. Ponudbo lahko po vaših željah prilagodimo tako, da vključimo od raftinga na Vrbasu, do ogleda lokalne pivovarne.

Odhodno mesto

Slovenija – odhodna mesta glede na potrjene prijave

Prihod na odhodno mesto

15 minut pred objavljeno uro odhoda

Cena vključuje

 • Avtobusni prevoz
 • Nočitev z zajtrkom v hotelu 4*
 • Lokalni zajtrk
 • Ogled Krupe na Vrbasu
 • Kosilo Etno vas Ljubačevo
 • Ogled samostana trapistov
 • Etno animacija na Kozari
 • Kosilo brez omejitev hrane in pijače
 • Lokalno vodenje
 • Vse takse in pristojbine

Cena izključuje

 • Zavarovanje rizika odpovedi
 • Enoposteljna soba
 • Osebna raba
Poudarki programa

Banja Luka s Kozaro je odličen program, ki vam bo približal zanimivosti mesta in podeželja Banja Luke. Za organizirane skupine v celoti prilagodimo program in dodamo veliko vsebine po dodatni izbiri.

 • Namestitev v centru mesta
 • Odlično kosilo - teletina v sač izpod peke
 • Doživetje avtentične Kozare
 • Možnost raftinga na Vrbasu
 • Možnost organizacije druženja
 • Nakupi na Mestni tržnici
Predviden program

1. danBanja Luka in Etno vas Ljubačevo

Odhod iz Slovenije in vožnja mimo Zagreba v Banja Luko. Naše potovanje bomo pričeli v lokalni restavraciji, kjer se bomo okrepčali s svežim burekom izpod peke. Po jutranji kavi nas bo lokalni vodnik popeljal skozi mesto. Ogledali si bomo trdnjavo Kastel, ki je zgodovinski simbol obrambe mesta. Sprehodili se bomo do do Safikadine grobnice v bližini trdnjave Kastel in slišali legendo o prepovedani ljubezni Safikade (Safikaduna) in avstrijskega vojaka. Ogledali si bomo mošejo Ferhadijo, ki so jo zgradili leta 1579 v času vrhunca vladavine Otomanskega imperija in Ferhada – paše Sokoloviča. Mošeja Ferhadija je narejena v stilu znanega turškega arhitekta Mimar Sinana, ki so ga zaradi arhitekturnih kreacij poimenovali “Michelangelo Orienta”.

Sprehodili se bomo do osrednjega dela mesta, kjer si bomo ogledali živahno sprehajalno “Gospodsko ulico” (uradno Ulica Veselina Masleše). Gospodska ulica je dobila ime po znanem trgovcu Tomi Raduloviću, ki je zaradi lokalnih kmetov, ki so imeli malo denarja in vnašali blato v trgovino lastnoročno napisal tablo “Gosposka ulica”. Na koncu našega sprehoda skozi mesto si bomo ogledali hram “Kristusa Odrešenika”, ki je eden od najbolj prepoznavnih in fotografiranih simbolov mesta. Zgrajen je bil leta1929, svečano so ga odprli leta 1939. V drugi svetovni vojni je bila cerkev porušena, od leta 1993 od 2004 je bil hram obnovljen in danes predstavlja enega najlepših spomenikov Banja Luke. Ogled bomo zaključili na znameniti Mestni tržnici, kjer si bomo vzdeli dovolj časa za ugodne nakupe.

Sledi vožnja do etno muzeja Ljubačevo, kjer si bomo ogledali muzej na prostem, ki prikazuje tukajšnje življenje ljudi skozi čas. Ogledali si bomo lahko tudi tipične objekte tistega časa od prenočišča, trgovine, cerkve z zvonikom … Ogled etno vasice bomo zaključili z bogato tradicionalno kulinariko v edinstvenem rustikalnem ambientu. Vrnitev v Banja Luko, kjer se bomo družili ali samostojno spoznavali živahni nočni utrip mesta.

2. danEtno animacija Kozara

Po poznem zajtrku bomo imeli še nekaj prostega časa za obisk za zadnje nakupe ali jutranjo kavo. Sledi vožnja do opatijske cerkve Marija Zvezda, ki predstavlja verski in umetniški unikum v celotni Bosni. Tukaj si bomo ogledali tudi nekoč največji samostan zelo strogega duhovniškega reda – Trapiste, ki so v Banja Luko prišli leta 1869. Kljub njihovi molčečnosti, katero poudarja izrek “Ora et labora” (moli in delaj) so pomembno vplivali na razvoj in napredek Banja Luke. Od skrbi za brezdomce, ljudski kuhinji, delavnicam, do opekarne, elektrarne, mlina, tiskarne, tovarne testenin, do pivovarne, ki še danes deluje pod blagovno znamko Nektar. Daleč najbolj znani so Trapisti po svojem istoimenskem siru, ki ga po originalnem receptu proizvajajo le še v treh državah.

Naša naslednja zanimivost bo obisk vasice pod Kozaro, kjer KUD Piskavica ohranja več stoletno tradicijo in lokalne običaje tukajšnjega podeželja. Sprejeli nas bodo vaščani oblečeni v preproste tradicionalne noše in nam skozi program Kozarski etno Piskavica približali kulturno identiteto tukajšnjih krajev. Tukaj bomo začutili tradicionalno gostoljubje, saj vsakega obiskovalca sprejmejo kot svojega bližnjega. Gospodar nam bo prikazal tržnico domačih izdelkov in pripovedoval življenju na podeželju skozi čas. Etno glasbena skupina nam bo ob igrani predstavi “slave” prikazala tradicionalne plese, kot je Pleteno (Kozarsko) kolo, ki se mu bomo lahko pridružili. Kot se za goste na “slavi” spodobi nam bodo vaščani postregli z domačo kulinariko. Na mizi se bodo zvrstile domače juhe, sarme, pečenke, pite, domače pogače, siri, …. ob tem nam bodo postregli še z domačim žganjem, kavo, slaščicami, sokovi, vinom in lokalnim pivom. Vsa hrana in pijača je, tako kot se za “slavo” spodobi, v neomejenih količinah.

Ob zaključku si bomo, v kolikor nam bo čas dopuščal, ogledali še spomenik na Mrakovici posvečen žrtvam med II. svetovno vojno. Kozara je bila v času druge svetovne vojne prizorišče upora, enotnosti lokalnega prebivalca. Temu so sledili števili povračilni ukrepi zoper lokalno prebivalstvo, številni med njimi so končali svoje življenje v Jasenovcu in drugih koncentracijskih taboriščih. Zaključek potovanja in vožnja domov, kamor se bomo vrnili v večernih urah.

Zemljevid
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
Fotogalerija
Pogosta vprašanja (FAQ)

Koliko obrokov je vključenih v ponudbo?

V ponudbi sta dva zajtrka, eden ob prihodu v Banja Luko, običajno so to pite izpod peke in zajtrk v hotelu. Prvi dan je v ponudbi bogato kosilo izpod peke s prilogami v Etno vasici Ljubačevo. Drugi dan je v ponudbi domače kosilo na Kozari brez količinskih omejitev pri hrani in pijači. 

Namestitev v Banja Luki

V Banja Luki v ponudbo primarno vključujemo novejši hotel Integra kategorije 4*, ki je lociran v centru. Hotel so uporabniki na hotelski platformi ocenili z visoko oceno 9.3, za lokacijo je hotel prejel oceno 9.6.

Kaj je to Etno animacija Kozara?

Etno animacija Kozara je program v izvedbi lokalnega prebivalstva vasice Piskavica na Kozari. Prvi del programa je spoznavanje življenja na podeželju nekoč. Ob tradicionalnem sprejemu ogledu tipične podeželske hiše sledi krajša predstavitev tradicionalne krstne slave na odru. Nato sledi pogostitev z domačimi jedmi, ki jih pripravijo gospodinje, kjer se na mizi zvrsti več vrst jedi, streže se pijača, vse to je, kot se za slavo spodobi v neomejenih količinah. Vse to poteka v sproščenem ambientu in pristnosti naših gostiteljev.

Nadaljuj