SLO TOURS

m

Za vas poiščemo najboljše destinacije,
ponudnike turističnih storitev. Preverite naš program aktualnih izletov in potovanj za člane AMZS.
Razumeti turizem pomeni razumeti ljudi.
Doživite z nami več, vaša ekipa Slo Tours.

Novice
Sledi nam
GOR -

Praznik češenj

ločnik
Cena 45€ 1 dan
Navzdol

Praznik češenj

45€ na osebo

Praznik češenj v Goriških Brdih je največja in najbolj prepoznavna prireditev, ki jo vsako leto obišče preko 30.000 obiskovalcev iz Slovenije ter sosednjih pokrajin. Dogodek je poln etnoloških vsebin, kulturnih in športnih prireditev ter zabave za vse generacije. Obiskali bomo osrednjo prireditev v Goriških Brdih in izkoristili priložnost, da pobližje spoznamo še druge znamenitosti “slovenske Toskane”.

 • Destinacija
 • Odhod
  Odhod izpred dogovorjene lokacije 15 minut pred časom odhoda
 • Čas odhoda
  Po dogovorjenih vstopnih mestih od 06.00 ure dalje
 • Čas prihoda
  Pričakovan prihod je v poznih popoldanskih urah in je odvisen od vaše izstopne točke
 • Priporočamo
  Udobna športna oblačila in obutev
 • Vključuje
  Cestnine in pristojbine
  Organizacija in DDV
  Organiziran obrok
  Prevoz na destinaciji
  Strokovno vodenje
  Zunanji ogledi
 • Ne vključuje
  Asistenca v tujini
  Degustacije
  Namestitev
  Nezgodno zavarovanje
  Večerja po programu
  Vstopnine po programu
1
Goriška Brda

Izlet bomo začeli z vožnjo proti Notranjski in Primorski. Za dober začetek izleta si bomo privoščili jutranji prigrizek s toplim napitek.

Ustavili se bomo na gradu Rihemberk, v Vipavski dolini, ki je tudi največji grad na Goriškem. Grad Rihemberk, eden najslikovitejših gradov na Slovenskem in spomenik državnega pomena, stoji na kopastem griču sredi strmega pobočja nad Branikom.

Ob prihodu na Goriška Brda se bomo ustavili v Gonjačah in se povzpeli na razgledni stolp. Ogledali si bomo vasico Šmartno, ki je vas na griču, obdana z obzidjem in utrjena z obrambnimi stolpi. Hiše v samem jedru so strnjene okrog cerkve, katere zvonik je bil nekdanji trdnjavski stolp.

Iz Šmartnega se bomo odpravili v Dobrovo, kjer je prireditveni prostor Praznika češenj. Tudi mi bomo del tega dogodka. Prosto za samostojne oglede z možnostjo nadaljevanja vožnje do gradu Gredič, Grad Gredič je znan kot prizorišče snemanja priljubljene serije Ena žlahtna štorija.

Goriška Brda so znana kot vinorodna pokrajina, kjer zaradi izjemne lege uspeva pridelava kvalitetnih vin. Obiskali bomo enega od priznanih briških vinarjev in se prepričali o njihovi kakovosti. Ob zaključku izleta si bomo privoščili še odlično krajinsko obarvano kulinariko na poznem kosilu ali  večerji.

V popoldanskih urah bo sledila vožnja proti domu.

Mapa izleta

Informacije o lokacijah izleta
Goriška Brda (tudi Brda) so del geografskega območja Posočja in ležijo ob meji med Slovenijo in Italijo. Čeprav so že stoletja pokrajina ob meji, jih je razmejitev po 2. svetovni vojni precej nesmiselno prerezala, tako da sta njen južni in skrajni zahodni del danes v Italiji (italijansko ime je Collio), s tem pa so tam ostali tudi številni Slovenci.  

Vaše mnenje in izkušnje