SLO TOURS

m

Za vas poiščemo najboljše destinacije,
ponudnike turističnih storitev. Preverite naš program aktualnih izletov in potovanj za člane AMZS.
Razumeti turizem pomeni razumeti ljudi.
Doživite z nami več, vaša ekipa Slo Tours.

Novice
Sledi nam
GOR -

Po poti UNESCO

ločnik
Cena 187€ 3 dni
Navzdol

Po poti UNESCO

187€ na osebo

Pridružite se nam na privlačnem popotovanju po Dalmaciji ter Bosni in Hercegovini. Ugodna klima v tem času, je dodaten razlog, da smo za vas izbrali to destinacijo. Ogledali si bomo dragulj dalmatinske obale Šibenik, razgledali panoramo Počitelja in občudovali največji kraški izvir reke Bune v Blagaju (na sliki). Za večne romantike bo nepozaben obisk in voden ogled Mostarja s Starim mostom in mestnim jedrom. Gospodinje iz doline Neretve nam bodo pripravile odlično bosansko večerjo z okoli desetimi tradicionalnimi jedmi. Obiskali bomo Konjic in eno največjih skrivnosti bivše države “Titov bunker” ter zbirko unikatov v muzeju rezbarjenja lesa v Konjicu. Zabavali se bomo ob večerji z živo glasbo v hotelu Jablanica. Naše popotovanje bomo zaključili v idilični etno vasici z več kot 5.000 eksponati in spoznali življenje na podeželju. Zakladnice naravnih lepot, bogato ljudsko izročilo in kar šest UNESCO destinacij nas vabijo na nova doživetja s SLO Tours in AMZS.

 • Destinacija
 • Odhod
  Odhod izpred dogovorjene lokacije 15 minut pred časom odhoda
 • Čas odhoda
  Po dogovorjenih vstopnih mestih od 06.00 ure dalje
 • Čas prihoda
  Pričakovan prihod je v večernih urah drugega dne potovanja
 • Priporočamo
  Udobna športna oblačila in obutev. V pomladnem in jesenskem času priporočamo nepropustne anorake.
 • Vključuje
  Cestnine in pristojbine
  Degustacije
  Namestitev
  Nezgodno zavarovanje
  Organizacija in DDV
  Organiziran obrok
  Prevoz na destinaciji
  Strokovno vodenje
  Večerja po programu
  Vstopnine po programu
  Zunanji ogledi
 • Ne vključuje
  Asistenca v tujini
1
Blagaj in Mostar

Ogledali si bomo dragulj dalmatinske obale Šibenik, kjer ima v bogati in raznoliki arhitekturi vsak kamen svojo zgodbo. Hiše, katedrala in palače so zaradi svoje edinstvenosti uvrščene kar na dva seznama Unesco svetovne kulturne dediščine.

Vstopili bomo v dolino reke Neretve in si ob krajšem postanku razgledali panoramo impresivnega mesteca Počitelj nad reko Neretvo. Naše popotovanje bomo nadaljevali proti največjem  kraškem izviru "Vrelo Bune" v Blagaju. Izvir reke in Tekija dervišev sta tukaj spojili naravno in kulturno dediščino na enem mestu.

Za večne romantike bo nepozaben obisk in voden ogled Mostarja s Starim mostom in znamenitim mestnim jedrom.

Po namestitvi v družinskem hotelu nam bodo gospodinje iz doline Neretve pripravile odlično bosansko večerjo. Na mizi se bodo zvrstile nepogrešljiva begova čorba, japrak, sirnice, dolme, zeljanice, burek in druge tradicionalne dobrote. V večerjo smo vključili domače sokove in vino iz doline reke Neretve.

2
Konjic in Jablanica

Obiskali bomo Konjic in eno največjih skrivnosti bivše države “Titov bunker” ali ARK kot so poimenovali zaklonišče za primer jedrskega napada na bivšo SFRJ. V primeru 3. svetovne vojne (nuklearne), bi bili v bunkerju nastanjeni vrhovni štab vojske ter ožji del vlade takratne republike Jugoslavije. Titov bunker so v strogi tajnosti gradili od leta 1953 do leta 1979. Gradnja naj bi stala kar 4,6 milijarde takratnih ameriških dolarjev. Bunker se razprostira na več kot 6.500 kvadratnih metrih površine in se nahaja okoli 280 metrov pod površino zemlje. Ogled bunkerja ima pridih nostalgije, saj bomo v njem videli veliko naprav zgodnjih osemdesetih let prejšnjega stoletja.

V Konjicu bomo spoznali skrit biser UNESCO svetovne kulturne dediščine. Obiskali bomo zbirko unikatov v muzeju tradicionalnega rezbarjenja lesa v Konjicu. Umetnost, ki jo ustvarjajo tukaj, je navduševala Pabla Picassa, papeža Janeza Pavla II in druge. Prisluhnili bomo zanimivi zgodbi gostoljubnih domačinov, ki bodo  za nas odprli vrata svojega dvorišča.

Po namestitvi v hotelu Jablanica bo čas za individualna raziskovanja mesteca, kjer se je pred 75 leti odvijal najbolj dramatičen del znamenite Bitke na Neretvi. Priporočamo sprehod po Jablanici in ogled muzeja in znamenitega mostu, porušenega v zaključni fazi te bitke.

Zvečer sledi zabava ob večerji z živo glasbo in tradicionalno kulinariko značilno za "dolino sačev".

3
Banja Luka

Po zajtrku se bomo odpravili proti mestecu Jajce, kjer bomo po krajšem postanku spoznali idilično Etno vasico in muzej na prostem v Ljubačevi dolini. Ljubezen do kulture, tradicije in starega načina življenja na podeželju, je ustvarila avtentično Etno vasico Ljubačke doline.

Sprehodili se bomo med značilnimi hišami, kaščami, trgovino, gostilno in drugimi objekti tistega časa in prostora. Obisk Etno vasice bomo zaključili z bogatim kosilom, ki ga bodo pripravili po tradicionalni recepturi iz doma pridelanih sestavin.

Ob zaključku našega popotovanja bomo spoznali Banja Luko. Ob zanimivem lokalnem vodenju si bomo ogledali in spoznali zgodbe iz trdnjave Kastel, Trg Krajine, mestne tržnice, Banske dvore, hrama ljubezni...

Tridnevno potovanje nam bo nedvomno pustilo nepozabne spomine in doživetja na raznolikost kultur in ljudi na naših destinacijah.

Mapa izleta

Informacije o lokacijah potovanja

Blagaj je naselje v občini Mostarju , Federacije Bosne in Hercegovine , BiH . Pod naseljem leži izvor Bune , ki je največji kraški izvir v Evropi ( Vrelo Bune ). Poleg njega je znan Sufi Tekke in v okolici so prazgodovinske stran Zeleno jamo , kmetije in restavracije, ta grad iz 15. stoletja , medtem ko je v naselju je veliko stavb, ki so bile razglašene za nacionalni spomenik Bosni in Hercegovini. Dne 12. novembra 2007 je Komisija za ohranitev nacionalne spomenike Bosne in Hercegovine je nominiran Blagaj za sprejem v UNESCO -v seznam svetovne dediščine v Evropi.

Počitelj je naselje v občini Čapljina , Bosne in Hercegovine . Počitelj je zgodovinsko naselje z oriental-mediteranskega značaja, ki se nahaja v dolini reke Neretve in eden najlepših kulturno-zgodovinske osebe v Bosni in Hercegovini .

Vaše mnenje in izkušnje

• prevoz z udobnim turističnim avtobusom

• nočitev z zajtrkom v hotelu Oasis ***

• nočitev z zajtrkom hotel Jablanica ****

• zajtrk Marché Mövenpick - Zadar

• kosilo v Blagaju z vključeno prvo pijačo

• tradicionalna bosanska večerja s pijačo

• kosilo v Konjicu z izbiro treh menijev

• večerja z vključeno glasbo v živo

• bogato večvrstno kosilo v Etno vasici

• vstopnina v muzej rezbarjenja v les

• ogled ARK zaklonišča (“Titov bunker”)

• vsa potrebna lokalna strokovna vodenja

• ogledi Šibenika, Počitelja, Blagaja, Mostarja, Konjica in Banja Luke

• vodenje in organizacija izleta

• dodatno nezgodno zavarovanje