SLO TOURS

m

Za vas poiščemo najboljše destinacije,
ponudnike turističnih storitev. Preverite naš program aktualnih izletov in potovanj za člane AMZS.
Razumeti turizem pomeni razumeti ljudi.
Doživite z nami več, vaša ekipa Slo Tours.

Novice
Sledi nam
GOR -

Po medeni poti

ločnik
Cena 34€ 1 dan
Navzdol

Po medeni poti

34€ na osebo

Vabimo vas na ekskluzivno izletniško doživetje za vse generacije »Po medeni poti« med našimi čebelarji. Program izleta bogati degustacijski program medu in medenih izdelkov, spoznavanje življenja in dela marljivih čebel ob odkrivanju bogate kulturne dediščine in ljudskega izročila. Vse to so medeno dobri razlogi, da se nam pridružite in preživite lep majski dan v naši družbi.

Pravijo, da je mesec maj najlepši. Slovensko ime tega pomladnega meseca »Veliki traven« pomeni bujno pomladno rast. Zato je ravno maj pravi mesec za izletniško doživetje po medeni poti, saj čebelam bujno pomladno rastje ponuja prešerna polja cvetov za izdelavo neprecenljivega medu.

Tokrat imamo za to še dodatni razlog. Prizadevnost slovenskih čebelarjev je v mesecu maju postavila v ospredje čebelo, od katere je odvisen obstoj človeštva. Ob svetovnem dnevu čebele, 20. maju, smo za vas pripravili poseben izlet med slovenskimi čebelarji. Rek »marljiv kot čebela«, torej velja tudi za slovenske čebelarje.

 • Destinacija
 • Odhod
  Odhod izpred dogovorjene lokacije 10 minut pred časom odhoda
 • Čas odhoda
  Po dogovorjenih vstopnih mestih v razpisu
 • Čas prihoda
  Pričakovan prihod je v poznih popoldanskih urah in je odvisen od vaše izstopne točke.
 • Priporočamo
  Udobna športna oblačila in obutev.
 • Vključuje
  Cestnine in pristojbine
  Degustacije
  Nezgodno zavarovanje
  Organizacija in DDV
  Organiziran obrok
  Prevoz na destinaciji
  Strokovno vodenje
  Vstopnine po programu
  Zunanji ogledi
 • Ne vključuje
  Asistenca v tujini
  Namestitev
  Večerja po programu
1
Žirovnica, Radovljica

Podali se bomo na Gorenjsko, kjer že stoletja gojijo poseben čut in ljubezen do čebelarstva. Pred prihodom si bomo privoščili še sveže jutranjo okrepčilo v restavraciji Marche, ki je že vključeno v našo ponudbo izleta.

V vasici Selo pri Žirovnici bomo v gosteh v Čebelarskem raju družine Noč. Čebelarstvo Boštjana in Antona Noč sledi družinski tradiciji, prenosa znanja iz roda v rod. V Čebeljem raju bomo degustirali čebelje pridelke in izdelke. Družina Noč nam bo predstavila dolgoletno tradicijo čebelarstva in odgovorila na zanimiva vprašanja, ki se nam bodo porodila ob opazovanju dela marljivih čebel. Ogledali si jih bomo v posebni stekleni kupoli viseči iz stropa. V posebni interaktivni igri bodo čebele pridno polnile kozarčke medu, ki jih boste podpisali in si izdelali vaše unikatno darilo. Po predstavitvi si bomo ogledali originalen ohranjen čebelnjak Antona Janše iz 18. stoletja in zanimive poslikane panjske končnice.

Obisk Gorenjske bomo izkoristili za ogled Bleda, kjer boste imeli nekaj prostega časa za sprostitev, druženje in sprehod ob jezeru. Staro in lepo obnovljeno mestno jedro Radovljice je naša naslednja destinacija.

Staro in lepo obnovljeno mestno jedro Radovljice je naša naslednja destinacija. Spoznali bomo edinstveno slovensko obrt izdelovanje lectovih src. V Muzeju lectar bomo spoznali vse o lectovih srcih in si ogledali njihovo izdelavo. Lectarjeva srca, ki jih izdelujejo iz domačega kostanjevega medu bomo degustirali. Imeli bomo možnost sami izdelati unikatno lectarjevo srce in ga podariti tistemu, ki vam nekaj pomeni. V Gostilni Avguštin s stoletno tradicijo in prijazno ekipo, ki je le nekaj korakov vstran, bodo za nas pripravili na izbiro dva različna menija. Gostilno odlikuje lastni vrt in razgledna terasa, iz katere bomo opazovali dolino reke Save, Jelovico in Alpe s Triglavom. Za zaključek našega potovanja izbrali obisk Čebelarsko kmečkega muzeja Strupi na Spodnjem Brniku. Ob pogostitvi s flancati, čajem in glasbeni dobrodošlici, si bomo ogledali zanimive in zelo redke ohranjene eksponate, ki so jih uporabljali naši predniki na podeželju.

S tem bomo sklenili naš bujni pomladanski majski dan. Prepričani smo, da bomo vsi skupaj odšli domov bogatejši za nova spoznanja in doživetja.

Mapa izleta

Informacije o lokacijah izleta
Čebelji raj Noč - Zabreznica

Je novost pri nas in edini tovrstni prostor, kjer boste neposredno in varno opazovali delo čebel. Lahko si boste ogledali panj, kjer bodo čebele med v posebni interaktivni igri in napolnile vaš kozarec medu. Ob degustaciji več vrst medenih izdelkov, boste pobližje spoznali tudi življenje in delo čebel in čebelarjev.

Čebelarsko kmečki muzej - Spodnji Brnik

Iz predanosti družinski tradiciji in ljudskemu izročilu je pred leti pričel nastajati čebelarsko-kmečki muzej na Spodnjem Brniku. Ogledali si bomo zanimive eksponate, pokusili domače flancate in čaj. Za vaše dobro razpoloženje in preizkus pevskih sposobnosti bo poskrbel gospodar muzeja Franci s harmoniko.

"Hiša Lectar" - Radovljica Izvira iz srednjega veka in je del naše tradicije. Priljubljenost je lectovo srce doživelo v 19. stoletju in bilo nepogrešljivo na romanjih in sejmih na slovenskem. Svoje mesto je lect našel tudi v slovenski literaturi, Tavčarjevi povesti “Cvetje v jeseni”. Obiskali bomo delavnico Lectar v Radovljici in doživeli del tradicije. Gostilna Avguštin - Radovljica Je gostilna, katere tradicija sega v 19. stoletje. Je znana po prijetnem vzdušju, ki ga ustvarja mlado osebje, idilično okolje in odlična kulinarična ponudba. Izbrali smo slovenske tradicionalne jedi. Vrsto menija boste sporočili ob prijavi na izlet. Spoštujemo prehranjevalne navade in omejitve, ki jih sporočite ob prijavi.

Vaše mnenje in izkušnje