SLO TOURS

m

Za vas poiščemo najboljše destinacije,
ponudnike turističnih storitev. Preverite naš program aktualnih izletov in potovanj za člane AMZS.
Razumeti turizem pomeni razumeti ljudi.
Doživite z nami več, vaša ekipa Slo Tours.

Novice
Sledi nam
GOR -

Parma in Modena

ločnik
Cena 49€ 1 dan
Navzdol

Parma in Modena

49€ na osebo

Odpravite se v Italijo! Obiskali boste kar 3 mesta, polna zgodovine, arhitekturnih biserov in italijanskih specialitet. Vključena pa sta tudi degustiranja sira in balzamičnega kisa. Videli boste vse glavne znamenitosti, na voljo pa bo tudi nekaj prostega časa za samostojno pohajkovanje in oglede.

1 dan
+ Let
  • Destinacija
  • Odhod
    Odhod izpred dogovorjene lokacije 15 minut pred časom odhoda
  • Čas odhoda
    06.00
  • Čas prihoda
    Pričakovan prihod je v poznih večernih urah.
  • Priporočamo
    Lahka in udobna športna oblačila, v jesenskih terminih topla oblačila.
  • Vključuje
    Cestnine in pristojbine
    Organizacija in DDV
    Prevoz na destinaciji
    Strokovno vodenje
    Zunanji ogledi
  • Ne vključuje
    Asistenca v tujini
    Degustacije
    Namestitev
    Nezgodno zavarovanje
    Organiziran obrok
    Večerja po programu
    Vstopnine po programu
1
Parma in Modena

Odhod iz dogovorjenega mesta. Vožnja mimo Padove in Bologne v Emiglio Romagno. Naš prvi postanek bomo naredili v Modeni, katera je ena od italijanskih osrednjih centrov avtomobilske industrije, tu so ustvarili Ferrari in ostale prestižne znamke avtomobilov. Zunanji ogled mesta, ki je rojstni kraj Luciana Pavarottija. Ogledali si bomo mestno katedralo iz 12. stol., trg Piazza Grande in stolp Ghirlandina, ki se uvrščajo na seznam Unescove kulturne dediščine. Kulinarična posebnost je balzamični kis. Aceto balsamico tradizionale di Modena ali tradicionalno pripravljen balzamični kis ima več sto let dolgo zgodovino s kontroliranim poreklom. Skrbno ga hranijo in starajo v majhnih lesenih sodih in prodajajo v majhnih stekleničkah. Obiskali bomo priznanega proizvajalca balzamičnega kisa, marsikaj izvedeli ter ga tudi degustirali. Pot bomo nadaljevali na področje Parme, tako imenovano kulinarično prestolnico Italije in mesta velikih glasbenikov: Giuseppa Verdija, Artura Toscaninija in še mnogih drugih znanih italijanskih umetnikov. Mesto je poznano po slovitem siru parmezanu, zato bomo obiskali sirarno, kjer nam bodo predstavili način pridelave, nas pogostili z degustacijo tremi vrst sira ter možnost nakupa. Mesto Parma pa daje ime tudi drugi kulinarični posebnosti tega področja, Prosciutto di Parma. Po obisku muzeja pršuta bo sledil še zunanji ogled enega najlepših mest Emilije Romagne. Začeli bomo na trgu Piazza Garibaldi, kjer je komunalna palača ter nadaljevali do trga Piazza Duomo. Stolnica je ena izmed pomembnejših del romanske arhitekture, krstilnica v rožnatem marmorju pa predstavlja primer prehoda v gotiko. Mesto slovi tudi po odlični operni hiši, elegantnih kavarnah in trgovinah. Po končanem ogledu bo sledil povratek proti domu, ki je predviden v poznih nočnih urah.

Mapa izleta

Pokrajina Parma (v italijanskem izvirniku Provincia di Parma, izg. Provinča di Parma) je ena od devetih pokrajin, ki sestavljajo italijansko deželo Emilija - Romanja. Meji na severu z deželo Lombardija, na vzhodu s pokrajino Reggio Emilia, na jugu z deželama Toskana in Ligurija ter na zahodu s pokrajino Piacenza.

Vaše mnenje in izkušnje