SLO TOURS

m

Za vas poiščemo najboljše destinacije,
ponudnike turističnih storitev. Preverite naš program aktualnih izletov in potovanj za člane AMZS.
Razumeti turizem pomeni razumeti ljudi.
Doživite z nami več, vaša ekipa Slo Tours.

Novice
Sledi nam
GOR -

Park Vulkanija

ločnik
Cena 42€ 1 dan
Navzdol

Park Vulkanija

42€ na osebo

Na Goričkem v doživljajskem parku Vulkanija bomo doživeli izbruh vulkana, izvedeli veliko zanimivosti o vulkanih in geoloških značilnosti našega planeta, saj nas ta park popelje v obdobje pred 3 miljoni let, ko je tu bruhal zadnji vulkan na območju današnje Slovenije.

 • Destinacija
 • Odhod
  Odhod izpred dogovorjene lokacije 15 minut pred časom odhoda
 • Čas odhoda
  Po dogovorjenih vstopnih mestih od 06.00 ure dalje
 • Čas prihoda
  Pričakovan prihod je v poznih popoldanskih urah in je odvisen od vaše izstopne točke
 • Priporočamo
  Udobna športna oblačila in obutev
 • Vključuje
  Cestnine in pristojbine
  Nezgodno zavarovanje
  Organizacija in DDV
  Organiziran obrok
  Prevoz na destinaciji
  Strokovno vodenje
  Vstopnine po programu
  Zunanji ogledi
 • Ne vključuje
  Asistenca v tujini
  Degustacije
  Namestitev
  Večerja po programu
1
Goričko

V jutranjih urah se bomo odpeljali z udobnim turističnim avtobusom na Goričko v doživljajski park Vulkanija, kjer bomo doživeli izbruh vulkana, izvedeli veliko zanimivosti o vulkanih in geoloških značilnosti našega planeta, saj nas ta park popelje v obdobje pred 3 milijoni let, ko je tu bruhal zadnji vulkan na območju današnje Slovenije.

Ponovno so ga prebudili ravno v tem doživljajskem parku Vulkanija. Obiskali bomo kamnolom bazaltnega tufa, kamor se bomo odpeljali z našim Olijevim vlakom, v kamnolomu bomo iskali kristale olivina, ki jih v Sloveniji najdemo edino pri Gradu na Goričkem. Panoramska vožnja nam približa obliko hribov, ki jih je izoblikoval naš gorički vulkan.

Izlet nam bo popestril tudi ogled sodobne interaktivne mize, preko katere bomo spoznali glavne geološke značilnosti Zemlje. Pot nas bo vodila skozi lavino cev do dvigala, ki nas bo popeljalo v globino Zemljine skorje. Ob tehnike se bomo popeljali skozi zgodovino vesolja, vse od Velikega poka, do izoblikovanja Osončja in Zemlje.

V izlet smo vključili še okusno malico z lokalno obarvano kulinariko. Povratek je predviden v večernih urah.

Mapa izleta

Informacije o lokacijah izleta

Goríčko je gričevnata pokrajina v severovzhodni Sloveniji, ob tromeji z Avstrijo in Madžarsko. György Zakál Nemesnépi kalvinistni duhovnik in pisatelj v Őrségu je 1818 tako napisal v svoji monografiji Goričko, kot Vandalski bregi (Vandalski brejgi, Vandal Hegyek). Nekoč tukaj sta bili dve zgodovinski pokrajini Slovenska okroglina (Tótság) in Slovenska krajina (Vendvidék). Od srednjega veka so znanstvena in latinska dela tako imenovala Slovence na Ogrskem kot Vandali, ker v Vandalih so mislili potomce Slovencev.

 

Vaše mnenje in izkušnje