SLO TOURS

m

Za vas poiščemo najboljše destinacije,
ponudnike turističnih storitev. Preverite naš program aktualnih izletov in potovanj za člane AMZS.
Razumeti turizem pomeni razumeti ljudi.
Doživite z nami več, vaša ekipa Slo Tours.

Novice
Sledi nam
GOR -

Krka – Dolenjska lepotica

ločnik
Cena 34€ 1 dan
Navzdol

Krka – Dolenjska lepotica

34€ na osebo

Vabimo vas na raziskovanje in spoznavanje doline Krke, vse od njenega izvira do Kostanjevice na Krki. Skozi zanimiv program enodnevnega izleta bomo spoznali to slikovito dolino, bogato z naravnimi lepotami in ljudskim izročilom. Izlet je primeren za vse generacije in je odlična osvežitev za vroče poletne dni. Na izletu ne bo manjkalo kulinaričnih dobrot iz tradicionalne slovenske kuhinje.

 • Destinacija
 • Odhod
  Odhod izpred dogovorjene lokacije 15 minut pred časom odhoda
 • Čas odhoda
  Po dogovorjenih vstopnih mestih od 07.00 ure dalje
 • Čas prihoda
  Pričakovan prihod je v poznih popoldanskih urah in je odvisen od vaše izstopne točke
 • Priporočamo
  Udobna športna oblačila in obutev
 • Vključuje
  Cestnine in pristojbine
  Nezgodno zavarovanje
  Organizacija in DDV
  Organiziran obrok
  Prevoz na destinaciji
  Strokovno vodenje
  Vstopnine po programu
  Zunanji ogledi
 • Ne vključuje
  Asistenca v tujini
  Degustacije
  Namestitev
  Večerja po programu
1
Dolina reke Krke

Preden se podamo v slikovito dolino Krke, si bomo privoščili svež prigrizek s toplim napitkom v restavraciji Marché Mövenpick.

Naše popotovanje bomo pričeli na Muljavi, prijazni dolenjski vasici, ki se je spojila z velikim pripovednikom Josipom Jurčičem. Jurčičeva domačija je muzej na prostem, ki pripoveduje zgodbe o vsakdanjem življenju kmečkega prebivalstva. Domačija ohranja podobo osrednje slovenske kmečke arhitekture, opreme prebivališč in gospodarskih poslopij in naprav.

Po ogledu Jurčičeve domačije se bomo odpeljali skozi slikovito vasico Krka, se sprehodili ob bližnjem izviru Poltarice in posedeli ob zelenem izviru reke Krke. Ob izviru bomo spoznali pot reke in njen vpliv na življenje ljudi ob njej.

Potovanje bomo nadaljevali proti Zagradcu, ki ohranja tradicijo mlinarstva v Štupnikovem mlinu. Štupnikov mlin je eden najstarejših še delujočih mlinov, ki ga pisni viri prvič omenjajo že leta 1682. Po ogledu mlina bo za vas pripravljeno manjše presenečenje iz tradicionalne proizvodnje mlina.

V bližini Zagradca si bomo vzeli čas in se sprehodili ob najbolj atraktivnih delih reke Krke s čudovito panoramo in slapovi, ki jih niso prezrli niti v domači seriji Reka ljubezni.

Dolino Krke bomo doživeli skozi okusno domačo kuhinjo gostilne Na Pajčni, kjer nam bodo pripravili okusno kosilo s prilogami. Na voljo nam bosta dva različna menija z vključeno brezalkoholno pijačo.

Povzpeli se bomo na grad Žužemberk, kjer bomo spoznali pomen srednjeveškega gradu skozi zanimivo strokovno vodenje po grajskih sobanah in dvoranah.

Sledili bomo toku reke, ki nas bo pripeljal do Kostanjevice na Krki. Sprehodili se bomo skozi mesto, posedeli v bližnjem parku ali si privoščili kavo v mestu, ki se ga je prijel vzdevek »Slovenske Benetke«.

S tem bomo sklenili naš lep jesenski dan v dolini reke Krke in se polni novih doživetij vrnili proti domu v večernih urah.

Mapa izleta

Informacije o lokacijah izleta

Krka je najdaljši desni pritok Save v Sloveniji. Izvira v Suhi krajini v bližini vasice Krka, teče najprej proti jugovzhodu, nato zavije na severovzhod, teče skozi Novo mesto in po vsej dolžini po Krški kotlini ter se pri Brežicah izliva v Savo. Po dolžini je druga najdaljša povsem slovenska reka (za Savinjo) in največja reka na Dolenjskem.

 

Vaše mnenje in izkušnje