SLO TOURS

m

Za vas poiščemo najboljše destinacije,
ponudnike turističnih storitev. Preverite naš program aktualnih izletov in potovanj za člane AMZS.
Razumeti turizem pomeni razumeti ljudi.
Doživite z nami več, vaša ekipa Slo Tours.

Novice
Sledi nam
GOR -

Idrijska čipka in žlikrofi

ločnik
Cena 58€ 1 dan
Navzdol

Idrijska čipka in žlikrofi

58€ na osebo

Izlet v Idrijo je presežek v spoznavanju našega bogatega ljudskega izročila. Mesto s stoletno dediščino rudarjenja, idrijska čipka in idrijski žlikrofi so samo nekateri od razlogov za obisk mesta ob Keltiki.

 • Destinacija
 • Odhod
  Odhod izpred dogovorjene lokacije 15 minut pred časom odhoda
 • Čas odhoda
  Po dogovorjenih vstopnih mestih od 06.00 ure dalje
 • Čas prihoda
  Pričakovan prihod je v poznih popoldanskih urah in je odvisen od vaše izstopne točke
 • Priporočamo
  Udobna športna oblačila in obutev
 • Vključuje
  Cestnine in pristojbine
  Organizacija in DDV
  Organiziran obrok
  Prevoz na destinaciji
  Strokovno vodenje
  Vstopnine po programu
  Zunanji ogledi
 • Ne vključuje
  Asistenca v tujini
  Degustacije
  Namestitev
  Nezgodno zavarovanje
  Večerja po programu
1
Idrija

Za vas pripravljamo zanimive programe izletov in potovanj.

Izlet oziroma potovanje, ki ste ga izbrali je v fazi priprave programa. Na tej destinaciji iščemo in dogovarjamo program z različnimi ponudniki in izbiramo zanimive destinacije, ki jih bomo vključili v program izleta.

Objavljeni izleti in potovanja so predlogi doživetij na posamezni destinaciji. V Slo Tours se z naročnikom posvetujemo in predlagamo tiste destinacije in aktivnosti, ki so blizu ljudem, ki potujejo.

Za pripravo individualnega programa izleta ali potovanja na tej destinaciji nam pišite na info@slo-tours.si ali pokličite na našo brezplačno telefonsko številko 080 10 04.

Mapa izleta

Informacije o lokacijah izleta
Kovaški muzej se nahaja v Klinarjevi hiši v osrednjem delu starega trškega jedra in kot del zgodovinskega okolja Krope predstavlja in razvija zavest o pomenu kroparske dediščine. Odprt je bil leta 1952 na pobudo domačinov in strokovne javnosti, ki je si je pod vodstvom prof. Franja Baša, prvega ravnatelja Tehniškega muzeja Slovenije, prizadevala za ohranjanje tehniške dediščine »in situ«. Od leta 1963 muzej deluje pod Muzeji radovljiške občine. Kropa je naselje z večstoletno fužinarsko in kovaško tradicijo. Po urbanističnih posebnostih ter po tehniških, kulturnih in zgodovinskih spomenikih spada med najpomembnejše slovenske zgodovinske kraje. Leta 1952 je bila Kropa kot prvi kraj v Sloveniji razglašena za kulturni spomenik.
Čebelarski muzej v baročni graščini v starem delu mesta predstavlja bogato tradicijo slovenskega čebelarstva, ki je v 18. in 19. stoletju pomenilo pomembno kmetijsko panogo. Tehniški del muzeja prikazuje najbolj tipična čebelja prebivališča in čebelarsko orodje, biološka soba življenje in delo naše avtohtone čebele kranjske sivke (poleti tudi v živo v opazovalnem panju), likovni del pa fenomen slovenske ljudske kulture – poslikane panjske končnice.

Vaše mnenje in izkušnje