SLO TOURS

m

Za vas poiščemo najboljše destinacije,
ponudnike turističnih storitev. Preverite naš program aktualnih izletov in potovanj za člane AMZS.
Razumeti turizem pomeni razumeti ljudi.
Doživite z nami več, vaša ekipa Slo Tours.

Novice
Sledi nam
GOR -

Gardsko jezero

ločnik
Cena 56€ 1 dan
Navzdol

Gardsko jezero

56€ na osebo

Pridružite se nam na izletu na Gardskem jezeru. Sprehodite se ob največjem jezeru v Italiji! Naužijte se mediteranske klime, kjer dobro uspevajo, oljke, citrusi in trta ter uživajte v italijanski arhitekturi in zgodovini, ki je predstavljena v muzejih in cerkvah.

1 dan
+ Let
 • Destinacija
 • Odhod
  Odhod izpred dogovorjene lokacije 15 minut pred časom odhoda
 • Čas odhoda
  Ob 03.00 uri
 • Čas prihoda
  Pričakovan prihod je okoli 22.00 ure
 • Priporočamo
  Lahka in udobna športna oblačila, v jesenskih terminih topla oblačila.
 • Vključuje
  Cestnine in pristojbine
  Organizacija in DDV
  Organiziran obrok
  Prevoz na destinaciji
  Strokovno vodenje
  Zunanji ogledi
 • Ne vključuje
  Asistenca v tujini
  Degustacije
  Namestitev
  Nezgodno zavarovanje
  Večerja po programu
  Vstopnine po programu
1
Prvi dan: Gardsko jezero

Odhod izpred dogovorjenega vstopnega mesta in vožnja proti Sirmionu z vmesnimi postanki za oddih. Na vhodu v Sirmione gremo skozi grad Scaligerov in čez umetni prekop in (nekoč) dvižni most. Polotok je bil naseljen že v času Rimskega imperija, saj so že takrat poznali tukajšnje zdravilne žveplene vrelce. Prisotnost Rimljanov dokazujejo ostanki Katulovih term. Sledil bo zunanji ogled mesta ter krajši prosti čas. Pot bomo nadaljevali do vasice Gardone Riviera. Sprehodili se bomo skozi majhno turistično letovišče ob Gardskem jezeru. Prosto. Vožnjo bomo nadaljevali do druge vasice ob Gardskem jezeru, imenovane Limone sul Garda. To je edina vasica v osrednji Italiji, kjer resnično rastejo limoni. Vasici dajejo poseben čar antične ribiške hiše, vijugaste uličice ter terase limon, ki dominirajo nad vasjo. Vasica je poznana tudi po oljkah. Sprehodili se bomo skozi vas ter vožnjo nadaljevali ob Gardskem jezeru do vinorodnega mesteca Soave, od koder izvira istoimensko in eno najbolj prepoznavnih italijanskih vin. Nad mestom se dviga mogočen grad: castello di Soave. Gre za najlepši primer srednjeveške graščine s področja Veneta, katero je svoj čas med drugimi obvladovala vplivna veronska družina Scaligero. Zapeljali se bomo do obzidja, od koder je prekrasen razgled nad vinorodnim okolišem. Sledil bo ogled vinske kleti in degustacija vina.

Polni novih doživetij se bomo pozno popoldan odpravili proti domu.

Mapa izleta

Jezero Garda z okolico geografsko spada v severozahodni del pokrajine Benečija, ki meji na zahodu na Lombardijo, na severu na avtonomno pokrajino Trentinsko - Zgornje Poadižje.

Gardsko jezero ima značilno podolgovato obliko z ožjim delom na severu, ki je obdan z gorami skupine Baldo in pahljačasto razširjenim na jugu. Falična oblika je značilna za morensko dolino, ki je verjetno nastala zaradi delovanja ledenika, na južni strani so tudi številne čelne morene. Čeprav so sledovi delovanja ledenika očitni, v zadnjih letih domnevajo, da je ledenik zapolnil že obstoječo depresijo, ki jo je ustvaril z erozijo potok pred 5-6.000.000 leti. Venec čelnih moren je verjetno nastajal v več obdobjih poledenitev (günz, mindel, riss, würm). Morensko območje je široko 35 km, sega pa na jug okoli 15 km. Severne obale so strme do navpične z zanimivimi oblikami imenovanimi ledeniški mlini (Marmitte dei Giganti vidni pri kraju Arco), ki so nedvoumne priče delovanja ledeniške erozije.

Vaše mnenje in izkušnje