SLO TOURS

m

Za vas poiščemo najboljše destinacije,
ponudnike turističnih storitev. Preverite naš program aktualnih izletov in potovanj za člane AMZS.
Razumeti turizem pomeni razumeti ljudi.
Doživite z nami več, vaša ekipa Slo Tours.

Novice
Sledi nam
GOR -

Beneški karneval

ločnik
Cena 55€ 1 dan
Navzdol

Beneški karneval

55€ na osebo

Benetke – mesto med morjem in nebesi, polno mistike ter razpeto med resničnostjo, domišljijo in sanjami, s svojimi neštetimi ozkimi ulicami, mostovi in kanali predstavlja odlično kuliso za krinko, nošenje dvoumnih mask in kršenje pravil.

Najstarejši zapisi o beneškem karnevalu segajo v leto 1094, ko je bilo treba stare poganske navade nekako prilagoditi krščanskim razmeram in od takrat se redno pojavljajo letna poročila o bleščečih praznovanjih, kakršna niso poznali niti najimenitnejši dvori po Evropi. Leta 1296 je beneški senat uradno določil praznovanje na zadnji dan pred postom. Tako je beneški karneval razglašen za javni praznik.

Kar nekaj stoletij je beneški karneval pričenjal na prvo nedeljo v oktobru in se stopnjeval do vrhunca na Pustni torek, dan pred postom. Sama beseda „karneval” je nastala iz latinskega izraza “carnem levare” (prenehati uživati meso). Izraz se nanaša na postni čas, oziroma na pepelično sredo, ko so se ljudje na nek način poslavljali od mesa in pripravljali na post.

Zgodovina karnevala se je razvila okoli rimsko katoliškega praznika LENT (Quaresima – lat. Quadragesima, kar pomeni štirideset dni). Karneval so (in še danes) povezovali z štirideset dnevnim praznikom, ki se je vrtel okoli pustnega torka (Martedi grasso – slo. debeli torek).

Benečani so v zgodovini poznali štiri glavne vrste mask. Razlikovale so se v obliki in namenu. Poimenovali so jih v: Bauta, Moretta, Larva oz. Volto ter Maschera in Domino. Poglejte si razlike med njimi in ob obisku mesta kupite tisto, ki vam najbolj ugaja.

 • Destinacija
 • Odhod
  Odhod izpred dogovorjene lokacije 15 minut pred časom odhoda
 • Čas odhoda
  Ob 05.00 uri
 • Čas prihoda
  Pričakovan prihod je okoli 23.00 ure
 • Priporočamo
  Topla zimska oblačila, udobno zimsko obutev.
 • Vključuje
  Asistenca v tujini
  Cestnine in pristojbine
  Namestitev
  Nezgodno zavarovanje
  Organizacija in DDV
  Organiziran obrok
  Prevoz na destinaciji
  Strokovno vodenje
  Vstopnine po programu
  Zunanji ogledi
 • Ne vključuje
  Degustacije
  Večerja po programu
1
Slovenija - Beneški Karneval - Slovenija

Odhod avtobusa iz Slovenije v jutranjih urah. Vstopna mesta so določena v programu izleta.

Vožnja v Italijo, nato po avtocesti proti Benetkam. Po prihodu na Punta Sabbioni bo sledila vožnja z ladjo v Benetke. Na Markovem trgu si bomo ogledali zunanjščine mogočnih palač, ki obdajajo trg, slovito Doževo palačo z zanimivim kiparskim okrasjem in Mostom vzdihljajev ter cerkev sv. Marka. Po ogledu skupni sprehod do mostu Rialto, ki velja za enega najslikovitejših mostov na svetu.

Popoldne si bomo vzeli čas za uživanje in zabavo med številnimi razkošnimi beneškimi maskami in kostumi. Nato se bomo vrnili na Punte Sabbioni.

Vožnja po avtocesti proti Sloveniji. Ob prihodu v Slovenijo je predviden daljši postanek z možnostjo organiziranega koriščenja večerje. Prijave na večerjo sprejema vaš vodič do 15.00 ure.

Prihod domov v poznih večernih urah.

Mapa izleta

Nekaj zanimivih točk našega izleta
Stolnica svetega Marka v Benetkah v Italiji je stolnica Nadškofije Benetke in bazilika. Do leta 1797 je bila osrednje svetišče Beneške republike. Stolnica je postala leta 1807, trenutni patriarh je Francesco Moraglia
Doževa palača je bila sedež doža in je simbol Benetk. Je mojstrovina beneške gotike na Trgu svetega Marka. Benečani v 16. stoletju niso bili nič bolj sprejemljivi za nove ideje kot danes.
Campanile, svetega Marka stoji v Benetkah, Italija in je zvonik Bazilike svetega Marka. Njegova višina je 98,6 metra in je najvišja stavba v Benetkah. Stolp je simbol mesta. Omenjen je bil kot beneški El Paron de casa.

Vaše mnenje in izkušnje