SLO TOURS

m

Za vas poiščemo najboljše destinacije,
ponudnike turističnih storitev. Preverite naš program aktualnih izletov in potovanj za člane AMZS.
Razumeti turizem pomeni razumeti ljudi.
Doživite z nami več, vaša ekipa Slo Tours.

Novice
Sledi nam
GOR -

Adrenalinsko Posočje

ločnik
Cena 146€ 2 dni
Navzdol

Adrenalinsko Posočje

146€ na osebo

Doživetje čistega adrenalina v Posočju. Preizkus v raftingu, zip line in kanjoningu.

 • Destinacija
 • Odhod
  Odhod izpred dogovorjene lokacije 15 minut pred časom odhoda
 • Čas odhoda
  Po dogovorjenih vstopnih mestih od 06.00 ure dalje
 • Čas prihoda
  Pričakovan prihod je v poznih popoldanskih urah in je odvisen od vaše izstopne točke
 • Priporočamo
  Udobna športna oblačila in obutev
 • Vključuje
  Cestnine in pristojbine
  Organizacija in DDV
  Organiziran obrok
  Prevoz na destinaciji
  Strokovno vodenje
  Vstopnine po programu
  Zunanji ogledi
 • Ne vključuje
  Asistenca v tujini
  Degustacije
  Namestitev
  Nezgodno zavarovanje
  Večerja po programu
1
Gorenjska

Izpred dogovorjenih vstopnih mest se bomo odpeljali na Gorenjsko.

Naša prva zanimivost bo fužinarsko naselje Kropa, ki je od leta 1953 prva na slovenskem v celoti zaščitena in razglašena za spomenik narodne dediščine. Po ogledu trga starega kovaškega mesta si bomo ogledali Kovaški muzej. Med drugim si bomo ogledali edinstveno fužinarsko arhitekturo in ostanke tehniške dediščine, ki nosijo bogato kulturno in etnološko izročilo.

Zabreznica je rojstni kraj Antona Janše, slovenskega slikarja in čebelarja. Anton Janša je začetnik modernega čebelarstva in eden najboljših poznavalcev čebel. Akademsko izobraženi slikar je deloval kot prvi učitelj čebelarstva na cesarskem dvoru. Anton Janša je bil z dekretom cesarice Marije Terezije nastavljen kot učitelj čebelarstva na čebelarski šoli na Dunaju. Ogledali si bomo njegovo rojstno hišo in čebelnjak, ki so ga slovenski čebelarji ohranili in predstavlja avtentičen spomenik na njegovo delo. Sprejeli nas bodo gorenjski čebelarji in nam predstavili zanimivosti iz življenja čebelarjev.

V Radovljici - Linhartovem mestu si bomo ogledali obnovljeno staro mestno jedro, ki je zadržalo pridih časa 17. stoletja. V okviru starega mestnega jedra deluje Čebelarski muzej, ki si ga bomo ogledali. Muzejska zbirka predstavlja tri glavne teme, ki zaznamujejo slovensko čebelarstvo: avtohtono raso čebel, svetovno priznane čebelarje in poslikane panjske končnice.

V starem mestnem jedru ali v bližini muzeja, si bomo privoščili malico, ki jo bomo popestrili s tematsko obarvano dobroto.

Ob dobri kapljici bomo naše druženje z gorenjskimi čebelarji tudi zaključili.

Mapa izleta

Informacije o lokacijah izleta
Kovaški muzej se nahaja v Klinarjevi hiši v osrednjem delu starega trškega jedra in kot del zgodovinskega okolja Krope predstavlja in razvija zavest o pomenu kroparske dediščine. Odprt je bil leta 1952 na pobudo domačinov in strokovne javnosti, ki je si je pod vodstvom prof. Franja Baša, prvega ravnatelja Tehniškega muzeja Slovenije, prizadevala za ohranjanje tehniške dediščine »in situ«. Od leta 1963 muzej deluje pod Muzeji radovljiške občine. Kropa je naselje z večstoletno fužinarsko in kovaško tradicijo. Po urbanističnih posebnostih ter po tehniških, kulturnih in zgodovinskih spomenikih spada med najpomembnejše slovenske zgodovinske kraje. Leta 1952 je bila Kropa kot prvi kraj v Sloveniji razglašena za kulturni spomenik.
Čebelarski muzej v baročni graščini v starem delu mesta predstavlja bogato tradicijo slovenskega čebelarstva, ki je v 18. in 19. stoletju pomenilo pomembno kmetijsko panogo. Tehniški del muzeja prikazuje najbolj tipična čebelja prebivališča in čebelarsko orodje, biološka soba življenje in delo naše avtohtone čebele kranjske sivke (poleti tudi v živo v opazovalnem panju), likovni del pa fenomen slovenske ljudske kulture – poslikane panjske končnice.

Vaše mnenje in izkušnje