SLO TOURS

m

Za vas poiščemo najboljše destinacije,
ponudnike turističnih storitev. Preverite naš program aktualnih izletov in potovanj za člane AMZS.
Razumeti turizem pomeni razumeti ljudi.
Doživite z nami več, vaša ekipa Slo Tours.

Novice
Sledi nam
GOR -
Image Alt

Slovenija

Zelena dežela, biser pod Alpami

Odhod 30. 3. 2019

Trans Istra

45€
Raziskali bomo skrite kotičke Istre in tri zanimiva istrska mesteca. Spoznali bomo Buzet, Motovun in Hum v osrčju Istre. Neponovljivega doživetja Istre ne bi bilo brez kulinarike – privoščili si bomo tipično istrsko kosilo in ob zaključku našega popotovanja obiskali prvo vinsko fontano v Marezigah

Šaleška in Koroška

51€
Spustili se bomo 157 metrov pod zemeljsko površje in obiskali Muzej premogovništva Slovenije v Velenju. Na več kot 18 različnih scenah bomo spoznavali delo, življenje rudarjev in njihove vrednote vse od 18. stoletja do danes. Podali se bomo v srednjeveški Slovenj Gradec. Obiskali bomo družino Perger, ki vse od 1757 leta, iz roda v rod, ohranja edinstveno tradicijo medičarske, lectarske in svečarske obrti. Prisluhnili bomo zgodbam “žive knjige”, medičarskega mojstra Hrabroslava.
Obisk pri sosedih

Zagorska bajka

52€
Obiskali bomo Hrvaško Zagorje, pokrajino, posejano s številnimi griči, nam sorodnim ljudskim izročilom in bogato kulturo. Ob raziskovanju gradu Veliki Tabor bomo spoznali zgodbo Veronike Deseniške, velike ljubezni grofa Friderika Celjskega, ki jo je mogočen Celjan spoznal ravno v teh krajih. Po degustaciji odličnih vin iz zagorskega vinorodnega okoliša bomo okusili dobrote tradicionalne zagorske kuhinje v izjemnem ambientu Kleti Kozjak.
Za člane AMZS

V “Martinovi deželi”

49€
Pridružite se nam na jesensko obarvanem izletu v “Martinovo deželo”, kjer bomo spoznavali Kozjansko in Bizeljsko. Na izletu bomo okusili različne dobrote, ki nam jih ne namenila bogata jesen. Za popolno gurmansko doživetje bo poskrbela ekipa gostilne Šempeter s tradicionalno slovensko kulinariko.
Ekskluzivno za člane AMZS

Kras in dolina burje

47€
Vabimo vas na potep po Krasu in Vipavski dolini. Spoznali ju bomo v jesenskih barvah vinogradov in travnikov, ki jih krasi ognjeni ruj.

Krka – Dolenjska lepotica

34€
Vabimo vas na raziskovanje in spoznavanje doline Krke, vse od njenega izvira do Kostanjevice na Krki. Skozi zanimiv program enodnevnega izleta bomo spoznali to slikovito dolino, bogato z naravnimi lepotami in ljudskim izročilom. Izlet je primeren za vse generacije in je odlična osvežitev za vroče poletne dni. Na izletu ne bo manjkalo kulinaričnih dobrot iz tradicionalne slovenske kuhinje.

Polkafest 2018

23€
Izlet Polkafest 2018 združuje udeležbo na zabavni prireditvi v podiranju Guinnessovega rekorda v številu plesalcev polke in spoznavanje zgodovine Knežjega mesta in Fontane piv Zeleno zlato v Žalcu.

Park Vulkanija

42€
Na Goričkem v doživljajskem parku Vulkanija bomo doživeli izbruh vulkana, izvedeli veliko zanimivosti o vulkanih in geoloških značilnosti našega planeta, saj nas ta park popelje v obdobje pred 3 milijoni let, ko je tu bruhal zadnji vulkan na območju današnje Slovenije.

Po medeni poti

34€
Čebelarstvo je posebno poslanstvo, čebelarji smo ambasadorji zdravega načina življenja in skrbi za čisto okolje. Od naših čebel je odvisna vsaka tretja žlica hrane. Boštjan Noč, predsednik Čebelarske zveze Slovenije

Praznik češenj

45€
Obiskali bomo Praznik češenj, je najbolj prepoznavna prireditev v Goriških Brdih in obenem spoznavali bogato kulturno in naravno dediščino naše "Toskane".

Med dolenjskimi griči

78€
Dolenjska nas vabi med svoje griče, kjer bomo spoznali lepote in kulturno dediščino. Obiskali bomo Kostanjevico na Krki, Kartuzijo Pleterje, se peljali s splavom na Krki in okusili bogato dolenjsko kulinariko.

Adrenalinsko Posočje

146€
Izlet v Posočje bo tokrat adrenalinsko obarvano na dvodnevnem potovanju, kjer se bomo preizkušali v spustu po največji evropski jeklenici in smaragdni reki Soči.

Gremo na Štajersko

39€
Sprehod skozi Maribor in obisk njihovih najbolj znamenitih točk je svojevrstno doživetje bogate zgodovine mesta. Izlet bomo začinili še s ščepcem dobre štajerske kulinarike in žlahtne kapljice bližnjih gričev.

Idrijska čipka in žlikrofi

58€
Idrija je bogata zakladnica slovenskega ljudskega izročila in stoletnih tradicij. Spoznali bomo tradicijo rudarjenja, idrijsko čipko in idrijske žlikrofe.

Bloke in Snežnik

39€
Obiskali bomo Bloško dolino in izvedeli vse o tradiciji smučanja na Bloški planoti ob tem pa se sprehodili ob mirnem Bloškem jezeru. Ogledali si bomo enega od protokolarnih gradov Snežnik.

Na Gorenjskem

49€
Izlet na Gorenjsko vključuje bogate vsebine spoznavanja našega ljudskega izročila, ogled naravnih lepot in najlepših slovenskih destinacij.

Zeleno zlato

46€
Savinjska dolina ali dolina "zelenega zlata" ohranja tradicijo hmeljarstva, arheoloških spomenikov in tradicionalno obarvane kulinarike.

V slovensko Istro

47€
So vam znani kraji Pomjan, Krkavče, Gažon? Slikovite istrske vasice skrivajo tisočletno zanimivo zgodovinsko življenja ljudi, ki so svoj včeraj in jutri gradili na kamnu, malvaziji, oljkah in tipični istrski kulinariki.

Prekmurje in Medžimurje

66€
Združili smo izlet po Prekmurju in sklenili čezmejno sodelovanje in dodali zanimive destinacije v sosednjem Medžimurju.

Prekmurje in bograč

55€
Doživite Prekmurje in Prlekijo, deželo gostoljubja, kulinarike, kjer teče čas drugače. Obiskali bomo znamenit krajinski park, ocean orhidej, okusili Prekmurski bograč in gibanico.

V deželo kozolcev

57€
Spoznavanje Dolenjske bomo zaključili z ogledom kozolcev. Kozolci so slovenska posebnost in so del bogatega ljudskega izročila.

Kurentovanje na Ptuju

33€
Priznana turistična revija Lonely Planet je Kurentovanje umestila med izbrano deseterico najbolj zanimivih karnevalov na svetu. Doživimo dan slovenskega ljudskega izročila, se poveselimo in skupaj s kurenti odženimo zimo.

Na slovensko obalo

44€
Slovenska obala je destinacija, priljubljena zaradi prijetne klime, številnih zanimivih prireditev in koščka Jadrana, ki ga ponuja njenim obiskovalcem. Skupaj s Kraškim robom ponuja obiskovalcem možnosti združevanja kulturnih in kulinaričnih presežkov te pokrajine.

Na Dolenjskem

87€
Spoznavanje Dolenjske in Bele krajine je odlična ideja za enodnevni izlet med dolenjskimi griči v vseh letnih časih. Odkrivajmo dolino reke Krke, dolenjske griče in kulinariko in znamenitosti Bele krajine.