Sončeva Makedonija 2023

Sončeva Makedonija 2023
je privlačno potovanje z več termini meseca aprila in maja 2023. Zaradi udobja, kot tudi možnosti izvedbe za manjše skupine smo v našo osnovno ponudbo dodali direktni let iz Ljubljane do Niša in nato transfer po avtocesti do Skopja. Avtobusni program se zaradi razdalje in udobja popotnikov ne izvaja.
Sončeva Makedonija 2023
Potovanje se izvaja v dveh različicah in sicer 6 ali 5 dnevna.
Vsebinsko sta programa identična, 6 dnevna izvedba vključuje prosti dan na Ohridu z možnostjo aktivnosti po izbiri gostov. Pet dnevna različica bo izvedena v primeru ustrezne letalske povezave v drugi polovici leta.
Več informacij v našem e-magazinu.
Na potovanju bomo odkrivali kulturno in arhitekturno zapuščino Makedoncev vse od antike do današnjih dni. Spremljala nas bo tradicionalna makedonska kulinarika v renomiranih restavracijah in degustacija v znameniti vinorodni pokrajini in kleti Tikveš. Več o destinaciji njenih zanimivostih si lahko preberete na tej povezavi . Program v sezoni bo temeljil na uspešno izvedenim potovanjih v sezoni 2021 in 2022.V ponudbo smo vključili kakovostne in funkcionalne namestitve 4* in 5* v Skopju in na Ohridu. 

Sončna dežela, topli ljudje, samostani, kulturni in naravni biseri, vključno s tistimi iz Ohrida so razlog, da se nam pridružite na potovanju “Sončeva Makedonija”, kar v prevodu pomeni “Sončna Makedonija”.
O SLO Tours programu “Sončeva Makedonija”

O programu

“Potovanje je nastalo z občutkom do popotnikov. Naša želja je celovito približati destinacijo, ki jo bomo spoznavali na našem 5 in 6 dnevnem potovanju. Pod celovito imamo v mislih  poznavanje zgodovine, ljudi, kulturnega in arhitekturnega nasledstva. K temu moramo pridodati še naravne znamenitosti, bogato kulinariko v najširšem pomenu te besede. Program je sproščen, njegova posebnost je prosti dan na Ohridu, ki ga boste preživeli po vaši meri. Na izbiro imate številne plaže, predviden hotel je le nekaj metrov od Ohridskega jezera ob glavni promenadni ulic. Avanturisti pa bodo lahko z avtomobilom raziskovali tudi bližnjo okolico Ohrida.”

Sončeva Makedonija 2023

Tako kot vse naše ponudbe je tudi potovanje celovita ponudba brez skritih stroškov in doplačil. Ob letalskem in avtobusnem prevozu ponudba vključuje kakovostne namestitve v hotelih 4* ali 5* v Skopju in na Ohridu. Na Ohridu smo izbrali hotela v bližini ali neposredni bližini središča Ohrida, ki sta dostopna popotnikom peš. Skrbno smo izbrali tudi kakovostne restavracije z nacionalno kuhinjo, vključili degustacijo makedonskih s kosilom v priznani vinski kleti Tikveš. Naša ponudba vključuje vstopnine v samostane, muzeje in druge zanimivosti, ki smo jih opisali v programu.

Nekatere zanimivosti, ki si jih bomo ogledali na potovanju:

 • Skopje – glavno mesto Makedonije in hkrati predstavlja administrativno-politični, gospodarski, kulturni in izobraževalno-znanstveni center. Nahaja se v severnem delu države, razdeljenem na dva dela reke Vardar. V času svojega obstoja je bilo mesto poimenovano z različnimi imeni, odvisno od zgodovinskih okoliščin, njegovo starodavno ime pa je Skupi.
 • Kamniti most reke Vardar je bil zgrajen v 15. stoletju. Most povezuje starega z novim delom mesta. Na levi strani reke na mostu je spominska plošča v spomin na ustreljene domačine v času fašistične okupacije. Prvotno je most imel 13 lokov, s skupno dolžino 215 metrov in širino šest metrov.
 • Nedaleč od Skopja se nahaja kanjon Matka na reki Treski, kjer je bil leta 1938 zgrajen prvi umetni jez na Balkanu. Je priljubljeno zbirališče prebivalcev Skopja. Med jamami je najbolj zanimiva jama Vrelo, ki v notranjosti skriva dve jezeri in bogate kapnike. Z 212 metri je najglobja podvodna jama na Balkanu, zato ji pravijo makedonsko brezno brez dna.
 • Muzej “Zaliv kosti” je rekonstruirano prazgodovinsko naselje iz XII-VII. stoletja p.n.š., postavljeno je na leseni platformi. To je muzej na vodi, v kateremu so postavljeni izkopani habitati, potapljaške baze in rekonstruirane utrdbe rimskega imperija iz II. stoletja. Na tej lokaciji, na globini od treh do pet metrov, je bilo najdenih 6.000 lesenih drogov, ki so se verjetno držali skupne platforme z 20 lesenimi hišami. Glede na izkope se je površina naselja razširila na 8.500 m2. Glede na to, da so bile zgrajene iz lesa, trsja in blata so bila stanovanja dovzetna za požare. Zato se je to naselje pogosto obnavljalo.
 • Hеraklea Lyncestis je eno izmed najbolj znanih makedonskih starodavnih mest, ki se nahaja v neposredni bližini Bitole. Ustanovljena je bila sredi 4. stoletja pred našim štetjem v Makedoniji. Mesto se je razvilo v vojaško-strateško središče na severozahodni meji takratnega makedonskega območja Linkersida (današnje Bitolsko polje). Nahaja se na najpomembnejši cesti tistega časa, Via Egnatia. Heraclea takrat postane najpomembnejša postaja v regiji.
Delite nas na družbenih omrežjih

 • Matej

  22/04/2023 at 11:51

  Spostovani, zanima me izlet v Makedonijo za 2 odrasla, kasni so termini in kaksna je cena.

  Hvala in lep pozdrav

  Odgovori

  • SLO Tours

   22/04/2023 at 12:12

   Spoštovani, cena aranžmaja je 620 EUR in objavljena z vso ponudbo. Na potovanju imate vključeno vse od letala, dveh kosov prtljage, nočitve z zajtrkom, vsak dan kosila v restavracijah, vse vstopnice, degustacijo vin Tikveš, panoramski vožnji z ladjo po Ohridskem jezeru, Kanjonu Matka….

   Odgovori

 • Tomaž

  31/05/2023 at 20:26

  Pozdravljeni,

  Ali imate mogoče že znane septembrske termine?

  Ko Tomaž

  Odgovori

  • SLO Tours

   31/05/2023 at 21:06

   Spoštovani,

   termini za september (štirje predvideni) bodo objavljeni v naslednjih dneh po dokončno potrditvi vseh deležnikov v programu.

   Odgovori

Pošljite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *

Destinacije
Novice
O nas
Prijava na novice

Pišite nam in bodite prvi obveščeni o naših novicah ali posebnih ponudbah.

  Our Newsletter

  Subscribe to our newsletter and get exlusive first minute offers straight into your inbox.

   SLO Tours ® | organizator potovanj | © Vse pravice pridržane 2023

   Obiščite nas na družbenih omrežjih

   Sledite nam na družbenih omrežjih