Pišite naminfo@slo-tours.si
Pokličite nas+386(0)31 244 111
NaslovDunajska 158, 1000 Ljubljana
Trenutno27°C

PotopisiPraga z navdihom

14. julija, 2019avtor admin0

Sprehod po Pragi je primerljiv z resnično pravljico

SLO Tours

Kljub razmeroma majhni velikosti je češka prestolnica Praga prepredena z veličastnimi znamenitostmi, od katerih ima vsaka dolgo in raznoliko zgodovino. V naše programe obiska Prage smo ob ogledu znamenitosti prage vključili tudi oglede skritih kotičkov, ki dajejo našim popotovanjem poseben čar.

Vltava 

Reka Vltava prečka središče Prage. Zapeljali se bomo z eno od številnih turističnih ladij in se odpravili na oglede čudovitih znamenitosti na obeh straneh reke. Med vožnjo si bomo privoščili kozarec tradicionalnega češkega piva.

Karlov most

Kar 600 let je Karlov most eden od najbolj prepoznavnih praških znamenitosti. Lepo je okrašen z avenijo, ki jo sestavlja 30 vrst baročnih kipov in je idealno mesto za romantični večerni sprehod.

Stari mestni trg

Stari mestni trg v Pragi ob sprehodu ponuja očarljivo mešanico arhitekturnih stilov, ki segajo več stoletij v zgodovino – nedvomno ena najlepših evropskih znamenitosti.

Odkrijte češko pivo

V skladu s svojo tradicijo je češko pivo najbolj priljubljena tradicionalna pijača. Vendar pa lahko novinec zmede zaradi vsebnosti alkohola v pivu. Ne skrbite, številke za pivo ne kažejo njihovega deleža alkohola. Nanašajo se na stopnjo alkohola, ki je veliko bolj zapleten dejavnik. Praviloma je 10 in 12 stopinj, najpogostejše, približno 4  oziroma 5 promila. Nekatera piva sežejo do 19 stopinj – to je 8 promil alkohola!

Poskusite češki “hot dog”

Verjeli ali ne, eden od praških kulinaričnih vrhuncev so njegovi “hot dogi”. Te odlične klobase, napolnjene v francoskih kruhkih ponujajo najboljšo poceni kosilo v mestu. Stojnice s “hot dogi” so povsod po mestu, na nas je samo da izberemo !

admin

Odgovorite na sporočilo

Vaš e-naslov ne bo obljavljen. Required fields are marked *