Pišite naminfo@slo-tours.si
Pokličite nas+386(0)31 244 111
NaslovDunajska 158, 1000 Ljubljana
Trenutno28°C

AMZSNovicePopotnikom prijazna agencija

1. junija, 2020avtor admin0

Dragi prijatelji, spoštovani popotniki in partnerji agencije SLO Tours,

uvodoma se vam zahvaljujemo za številne vzpodbude z veliko mero razumevanja ob razglasitvi pandemije in epidemije, ki je vplivala na naš način življenja. V agenciji SLO Tours sledimo priporočilom in navodilom, ki so jih razglasili pristojni organi. S profesionalno skrbnostjo spremljamo situacijo na načrtovanih destinacijah popotovanj s ciljem, da izvedemo zanimiv in kvaliteten potovalni aranžma. Zdravje in varna izvedba vseh programov naših doživetij sta pri nas vselej na prvem mestu.

Situacija nas je vse od razglasitve do preklica epidemije postavila na polje velikega izziva, ki smo ga prešli s skupnimi močmi. V številnih pisanjih in pogovorih smo s celovitim obveščanjem in vračanjem vplačil rešili vse primere v vašo korist. Aranžmaje, ki so bili predvideni v mesecu aprilu in maju smo po dogovoru z vami preložili na poletne termine in pričetek septembra 2020. V primeru, da to ni bilo mogoče, smo udeležencem povrnili vsa vplačila aranžmajev za april in maj v roku istega delovnega dne. V primeru vaše izgube zaposlitve ali razporeditve na čakanje na delo, smo povrnili tudi vplačane stroške zavarovanja rizika odpovedi potovanja in zdravstveno asistenco v tujini.

SLO Tours, kot odgovorna turistična agencija, ne bo izdajala vrednotnic. Primarno si bomo v dogovoru s strankami prizadevali izvesti vse aranžmaje ob upoštevanju zdravstvenih standardov. V primeru, da  potovanja v posameznem terminu ne bo možno izvesti ali prestaviti, bomo vsem strankam, tako kot doslej, povrnili vplačila izključno v denarju. Letošnjo sezono odpiramo 23. 6. 2020 s programom “Črnogorski venec”.
O povračilih vplačanih aranžmajev brez izdajanja vrednotnic

Država se je na razmere in specifike poslovanja v turizmu odzvala z uvedbo vrednotnic, ki jih določa 101.a člen Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19. Organizatorji potovanj namreč morajo ob rezervaciji terminov že nekaj mesecev vnaprej poravnati akontacije, ki jih ponudniki namestitev in prevozov praviloma ne vračajo. Predvidena je možnost izdaje vrednotnic za turistični aranžma z unovčljivostjo v 24 mesecih od izdaje. V primeru, da bi stranka želela povračilo v denarju, zakon določa pravico potrošnika, da se mu vrne vsa vplačila v 12 mesecih po razglasitvi prenehanja epidemije, kar pomeni do 31. 5. 2021.

SLO Tours d.o.o. ne bo izdajal vrednotnic kot dopušča zakonodaja. Primarno si bomo v dogovoru s strankami prizadevali izvesti vse aranžmaje ob upoštevanju zdravstvenih standardov. V primeru, da potovanja v posameznem terminu ne bo možno izvesti ali prestaviti, bomo vsem strankam kot doslej povrnili vplačila izključno v denarju.

Menimo, da je prelaganje obveznosti v prihodnost neprimerno in nepredvidljivo tako za stranke kot agencijo. Nihče namreč ne more napovedati gibanja cen v letu 2021 in 2022. Verjamemo, da je naš skupni interes izvedba potovanj, ki smo jih načrtovali za sezono 2020.  Medsebojno zaupanje, ki smo ga gradili v SLO Tours, temelji na spoštovanju pogodb in dobrih poslovnih praks. SLO Tours je del zgodbe našega poslovnega sistema, ki omogoča stabilno in varno poslovanje na trgu. Pravilnost naših odločitev potrjujejo številna pisma zahval naših partnerjev, popotnikov in članov AMZS, ki jih kot ekskluzivni pogodbeni organizator potovanj zastopamo že tretje leto.

Delovanje v takšnih razmerah, ko smo z veliko prizadevnosti uspešno rešili vsak primer posebej, nas je vodil, da v Splošne pogoje poslovanja SLO Tours dodamo novo uvodno klavzulo.

“Ne glede na določbe splošnih in posebnih pogojev lahko SLO Tours d.o.o. v primeru nepredvidenih in izjemnih okoliščin izvaja določbe drugače, vendar le v kolikor to pomeni ugodnejšo obravnavo potnikov.” Klavzula ni zgolj simbolične narave, temveč je vodilo našega poslovanja tudi v prihodnje. Odnos med organizatorjem potovanj in potnikov, še posebej v izjemnih in nepredvidljivih življenjskih okoliščinah, temelji na medsebojnem spoštovanju in zaupanju, ki se v življenju utrjuje s konkretnimi dejanji. Veseli nas, da naši cenjeni popotniki takšno poslovanje ob kvalitetnih programih prepoznajo dodano vrednost.

Pogoje za izvedbo vseh preostalih programov potovanj bomo sprotno spremljali, temu primerno sprejemali ustrezne odločitve in ravnali v maksimalni skrbi za našega popotnika.

S prijaznimi pozdravi,

 

 

admin

Odgovorite na sporočilo

Vaš e-naslov ne bo obljavljen. Required fields are marked *