Vojvodina De luxe

POMLAD 2022
Cena
215€ na osebo
Trajanje
3 dni
Destinacija
Vojvodina
Min. oseb
30+

VIKEND V VOJVODINI Vojvodina De luxe

Doživite z nami sproščen, nepozabni vikend v Vojvodini na priljubljenih in novih destinacijah, ki jih bomo skupaj odkrivali. V program smo vključili zanimive destinacije, tradicionalno kulinariko in zabavni večer, ki nas bo sprostil in povezal.
 • Opis programa
 • Predviden program
 • Lokacija
 • Ocene
 • Podobne ponudbe
 • Cena vključuje

Opis ponudbe

Destinacija
Vojvodina Opis Vojvodina
Lokacija odhoda
Maribor, Celje, Ljubljana in vstopna mesta po programu ali dogovoru z naročnikom.
Mesto vrnitve
Maribor, Celje, Ljubljana in vstopna mesta po programu ali dogovoru z naročnikom.
Dodatne informacije
Potovalni dokument: Veljavna osebna izkaznica
Dodatne storitve
Družinski popust: -5%
 • Predviden program
Predviden program

PRVI DAN

Srimium in Novi Sad

Srem & Bačka

Iz razpisanih odhodnih mest sledi udobna vožnja mimo Zagreba in prihod Vojvodino. Po jutranjem okrepčilu si bomo v Sremski Mitrovici ogledali znamenito rimsko mesto pod mestom Sirmium (Sremska Mitrovica). Sirmium je bilo tretje najpomembnejše mesto Rimskega imperija in bi bil po številu prebivalcev in vplivu primerljiv z današnjim Londonom. Temu pritrjuje tudi dejstvo, da se je v Sirmiumu rodilo kar deset rimskih cesarjev. Po sprehodu skozi mesto si bomo ogledali še prenovljen Žitni trg in sprehodili preko Sv. Irineja, najdaljšega evropska mostu za pešce preko reke Save.

Naše popotovanje bomo nadaljevali po obronkih Fruške gore, ki je zaradi številnih samostanov dobila vzdevek srbska “Sveta gora”. Od približno 36 samostanov je ohranjenih le slaba polovica. Ustavili se bomo pri samostanu Krušedol, katerega izgradnja sega v leto 1509. Samostan nosi poseben pomen za srbsko zgodovino, samostan so različni osvajalci večkrat poškodovali, vendar so ga vsakič znova obnovili. V samostanu Krušedol je pokopanih več cerkvenih patriarhov in aristokracije vključno s kraljem Milanom Obrenovićem. 

Sprehodili se bomo na ikonično Petrovaradinsko trdnjavo kjer se bo odprl pogled na reko Donavo in prestolnico Novi Sad. Tukaj bomo izvedeli pomen trdnjave skozi zgodovino in bitko, ki se je tukaj leta 1716 odvila ena od pomembnih bitk, ki je vplivala na zaustavitev prodora Otomanskega imperija v Evropo. Po kavici in premoru se bomo spustili v Novi Sad, kjer se bomo namestili v hotelu. 

Po premoru sledi voden ogled mestnega jedra Novega Sada. V domačem ambientu, priznane restavracije si bomo privoščili okusno tradicionalno kosilo. Prosti čas za spoznavanje nočnega utripa mesta in počitek. 

DRUGI DAN

Zrenjanin in Ečka

Z ogledom Cesarskega ribnika

Po zajtrku se bomo preko Tise odpravili proti Banatu in njegovi prestolnici Zrenjanin. Obiskali bomo muzej piva, ki je bil v lasti družine Dunđerski, ki je bila ena najbogatejših družin Avstro-Ogrske. Sledi ogled simpatičnega mestnega jedra z znamenitim trgom in obiskom priljubljene pivnice. Vzeli si bomo čas in ob kavici posedeli na eni od teras in opazovali obnovljen mestni trg in živahen utrip mesta.  

Obiskali bomo naravni rezervat “Carska bara”, ki si ga bomo ogledali skozi mirno plovbo in spoznavali njegov bogat in zanimiv ekosistem s številnimi vrstami ptic. V bližini si bomo privoščili odlično kosilo s tradicionalnimi specialitetami in priljubljeno glasbo vojvodinskih ravnic.

Sledi namestitev v Zrenjaninu ali zgodovinskem dvorcu Ečka in druženje v večernih ur. 

TRETJI DAN

Vino in salaši

Na avtentičnem salašu

Po zajtrku bomo naše potovanje bomo nadaljevali do nekdanjega sedeža Srbske pravoslavne cerkve – Sremskih Karlovcev. Sremskim Karlovcem zaradi tukajšnje prve srbske gimnazije pravijo tudi “Srbski Oxford”. Sledi vožnja proti vasici Vrdnik pod Fruško goro, kjer bomo naredili kratek postanek. Tukaj bomo spoznali življenje kolonije slovenskih rudarjev, ki so delali v bližnjem rudniku Vrdnik in tukaj pustili svoj pečat. Ogledali si bomo slovensko pokopališče, kjer so pokopane številne slovenske rudarske družine.

Na panorami Fruške gore bomo naredili postanek pri moderni vinski kleti Deurič. Ob ogledu kleti in vodeni degustaciji bomo spoznali moderni pristop pridelave in skladiščenja vin.

Naš zaključek bo v tradicionalnem in družinsko vodenem salašu. Salaš s svojo pristnostjo, odlično kulinariko navdušuje naše popotnike. Postregli nam bodo z odlično domačo in tradicionalno Sremsko kulinariko in pijačo, ki jo pridelajo na družinskem posestvu. Po kosilu sledi vožnja proti domu kamor bomo prispeli v večernih urah. 

Več o Vojvodina

Travelicious Review

9.6
4.8od 5
Prevoz
Namestitev
Kulinarika
Skupna ocena
Summary

Doživite z nami sproščen, nepozabni vikend v Vojvodini na priljubljenih in novih destinacijah, ki jih bomo skupaj odkrivali. V program smo vključili zanimive destinacije, tradicionalno kulinariko in zabavni večer, ki nas bo sprostil in povezal.

Tukaj še ni komentarja.

Napišite vaš komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *

Z LETALOM 31.10.2022
Od 430€
NOVI TERMINI 2023
Od 550€
PONOVNO V LETU 2023
Od 610€
 • prevoz z udobnim turističnim avtobusom
 • nočitvi z zajtrkom vrhunskem hotelu 4*
 • bogat roštilj z vključeno prvo pijačo po izbiri
 • tradicionalno kosilo s prilogami na salašu ali restavraciji
 • avtentično sremsko kosilo z vključeno domačo pijačo
 • ogled vinske kleti z degustacijo vin
 • ogled Muzeja piva Zrenjanin
 • obisk lokalne pivnice z vključeno pijačo
 • vstopnino v Cesarsko palačo “Srimium”
 • ogled samostana Krušedol
 • turistične takse in predpisane pristojbine
 • dodatno nezgodno zavarovanje
 • vodenje in vsa potrebna lokalna vodenja
 • organizacijo izleta
Delite nas na družbenih omrežjih

SLO Tours ® | organizator potovanj | © Vse pravice pridržane 2022

Close

Vojvodina De luxe

Cena
215€ na oseba
Trajanje
3 dni
Destinacija
Vojvodina
Število oseb
30+

  Za pravilno evidentiranje natančno izpolnite polja. Obvezna polja so označena z *.

  Vaši osnovni podatki

  Želim zavarovanje rizika odpovedi

  Prijavljam dodatne osebe


   Pošljite vašo poizvedbo o organizaciji izletov in potovanj. Obvezna polja so označena z *