Pokličite nas+386(0)31 244 111
Pišite naminfo@slo-tours.si
NaslovDunajska 156, 1000 Ljubljana
Trenutno16°C
DODATNI POPUSTI
Cena
od 56€ na osebo
Trajanje
Po vaši izbiri
Destinacija
Thermana Laško

JESENSKA DOŽIVETJA Thermana Laško

Privoščite si razvajanje v vrhunskih hotelih Thermana Park Laško****Superior ali Zdravilišča Laško**** z bogatimi dodatnimi storitvami in številnimi možnostmi raziskovanja mesta ob Savinji.
 • Informacije
 • Cena vključuje
 • Lokacija
 • Galerija
 • Ocene

Opis programa

Destinacija
Thermana Laško Več o Thermana Laško
Začetek programa
Prijava ob 14.00 na prvi dan bivanja.
Zaključek programa
Odjava ob 11. glede na zadnji dan bivanja.
Dodatne informacije
Potovalni dokument: Veljavna osebna izkaznica in obrazec za hitro prijavo v hotelu.
Ponudba vključuje
 • Brezžični internet
 • Neomejeno kopanje
 • Nočitev z zajtrkom
 • Vstop v fitnes
Dodatne vsebine
Raziskovanje destinacije: Podpora pri individualnih izletih
Dodatno
Družinski in skupinski popusti: Ob prijavi pri ponudniku vključujemo vse možne popuste
 • namestitev v dvoposteljni sobi standard,
 • samopostrežni zajtrk
 • neomejen vstop v bazene s termalno vodo v obeh hotelih,
 • dnevni vstop v fitnes center
 • brezžični internet v sobi
 • pitje termalne vode
 • hotelsko knjižico ugodnosti
 • program animacije
 • sprostitve in rekreacije.

Več o Thermana Laško

Na hribu nad naseljem stoji grad Laško. Laško leži ob spodnjem toku reke Savinje, ki deli Posavsko hribovje na zahodni in vzhodni del, kamor uvrščamo tudi Kozjansko. Posavsko hribovje spada v predalpski svet. Laško in njegova okolica spada v zahodni srednji del Slovenije, za katerega je značilen subpanonski zmerno celinski temperaturni režim. Srednja januarska temperatura se spusti malo pod 0 stopinj Celzija, srednja julijska temperatura ne doseže 20 stopinj Celzija. Zime so torej hladne, poletja topla, pomladi in jeseni pa zmerno tople in sveže. Jasni dnevi so zlasti poleti, oblačni pa jeseni in pozimi. Za dolino ob reki Savinji je značilna anticiklonalna megla. Na leto pade okrog 1169,3 mm padavin; najbolj mokra sta meseca julij in november. Poleti pada dež pogosto v plohah, za jesen je značilno dolgotrajnejše deževje. S snegom moramo v teh krajih resno računati od druge polovice oktobra do srede aprila.

Savinja ima pri Laškem snežno-dežni rečni režim. Glavni spomladanski višek vode je posledica kopnenja snega in padavin, jesenski višek pa je posledica dolgotrajnejšega in obilnejšega deževja. Poleti imajo vodotoki nizko gladino zaradi večjega izhlapevanja, pozimi je vodostaj tokov nizek zaradi skromnejših padavin in snežnega zadržka. Izredno visoke vode so v Občini Laško že večkrat povzročile ogromno materialno škodo.

Višje lege so pokrite z gozdovi, na nižjih planotah, vrhovih in prisojnih zložnejših rebrih so gozd marsikje posekali, na krčevinah pa so nastali zaselki ali samotne kmetije. Gozd obsega več kot polovico površja. Največ je mešanih gozdov, s prevlado listavcev; med drevesnimi vrstami pa prevladujeta smreka in bukev. Širša pokrajina je znana po predalpski flori, nekaterih redkih reliktnih vrstah in zaščitenih cvetnicah.

V Laškem prebiva 3288 prebivalcev po uradnih podatkih iz leta 2020, površina Občine Laško znaša 197 km2, Število prebivalcev v laški občini znaša vrsto let že nekaj več kot 14.000 prebivalcev. V Občini Laško je 85 naselij in 9 krajevnih skupnosti. Rodnost upada že vrsto let, prebivalstvo se tako kot drugje v Sloveniji v povprečju stara. Mesto Laško je gospodarsko in upravno središče spodnjega Posavinja.

Skrivnostna moč laških termalnih vrelcev je bila poznana že starim Rimljanom in skozi leta, se je zdravilišče razvilo v enega najsodobnejših centrov zdravstvenega in wellness turizma v Sloveniji. Naša termalna voda in strokovno znanje naših zaposlenih, sta številnim ljudem pomagala vzpostaviti zdravje in ohraniti dobro počutje in to počnemo že dobrih 165 let.

Thermana, d. d., Laško kot družba dobrega počutja želi postati vodilni ponudnik storitev in programov za kvaliteten in zdrav načina življenja. Kot zdravilišče, ki pomaga gibalno oviranim osebam, želi ostati vodilno v Sloveniji in prepoznavno v tujini in postati prva izbira gostom, ki potrebujejo zdravljenje na področju nevrološke in lokomotorne rehabilitacije. Na področju kongresne ponudbe, športnega turizma in družinskih počitnic želimo biti prva izbira po mnenju gostov in organizatorjev dogodkov, potovanj. Kot izvajalec storitev institucionalnega varstva starejših želimo postati vodilni ponudnik v regiji, ki bo prepoznaven po najvišji kvaliteti storitev, strokovnosti osebja in domačnosti bivanja.

Laški trg bi verjetno še dolgo ostal odročen in dremav, če ne bi dunajski načrtovalci železne ceste Dunaj-Trst začrtali ravno po tej ozki dolini. Razlog, zakaj je železnica namesto čez Trojane krenila čez Laško in naprej skozi Zasavje, je bil preprost – premogovniki in premog, ki je bil vir gospodarskega razvoja in »gorivo« za železnico.

V Laškem so ljudje dolgo vedeli za izvirke tople vode. Med grmičevjem, trstičjem in močvirsko travo je sneg vedno najprej skopnel. Domačini so izvirke iskali, jih poglabljali, utrjevali, a muhasta in pogosto poplavna Savinja jih je vedno znova zasipavala.

Naša ocena

7.2
3.6out of 5
Kulinarika
Udobje
Skupna ocena
Povzetek

Privoščite si razvajanje v vrhunskih hotelih Thermana Park Laško****Superior ali Zdravilišča Laško**** z bogatimi dodatnimi storitvami in številnimi možnostmi raziskovanja mesta ob Savinji.

Tukaj še ni komentarjev

Napišite vašo oceno

Vaš e-naslov ne bo obljavljen. Required fields are marked *

Close

Thermana Laško

Cena
od 56€ na osebo
Trajanje
Po vaši izbiri
Destinacija
Thermana Laško

Za pravilno rezervacijo popotovanja izpolnite vsa polja. Obvezna polja so označena z *. Na podlagi vaše prijave bomo najprej preverili razpoložljivost kapacitet in skupaj z vami oblikovali ponudbo po vaših željah in pričakovanjih.Bi želeli več informacij o popotovanju? Pošljite nam vaša vprašanja. Obvezna polja so označena z *