Pišite naminfo@slo-tours.si
Pokličite nas+386(0)31 244 111
NaslovDunajska 158, 1000 Ljubljana
Trenutno26°C

Družini prijazno Izleti Slovenija Po medeni poti

DRUŽINSKI IZLET
Cena
57€ na osebo
Trajanje
1 dan
Destinacija
Radovljica
Minimalno oseb
35+

DAN ZA ČEBELE Po medeni poti

Vabimo vas na ekskluzivno izletniško doživetje za vse generacije »Po medeni poti« med našimi čebelarji. Program izleta bogati degustacijski program medu in medenih izdelkov, spoznavanje življenja in dela marljivih čebel ob odkrivanju bogate kulturne dediščine in ljudskega izročila. Vse to so medeno dobri razlogi, da se nam pridružite in preživite lep majski dan v naši družbi.
 • Informacije
 • Program
 • Cena vključuje
 • Lokacija
 • Galerija
 • Ocene

Opis programa

Destinacija
Radovljica Več o Radovljica
Začetek programa
Odhodno mesto izleta se dogovori z naročnikom
Zaključek programa
Zaključek izleta po dogovoru z naročnikom.
Dodatne informacije
Potovalni dokument: Veljavna osebna izkaznica
Ponudba vključuje
 • Avtobusni prevoz
 • Degustacije
 • Kulinarika po programu
 • Lokalno vodenje
 • Nezgodno zavarovanje
 • Organizacija in DDV
 • Strokovno vodenje
 • Vodenje popotovanja
 • Vstopnine
Cena ne vključuje
 • Asistenca v tujini
 • Prvi dan
Prvi dan

Gorenjska

Podali se bomo na Gorenjsko, kjer že stoletja gojijo poseben čut in ljubezen do čebelarstva. Pred prihodom si bomo privoščili še sveže mafine z medenim prelivom in topli napitek v restavraciji Marche, ki je posebej organiziran in že vključen v našo ponudbo izleta.

V vasici Selo pri Žirovnici bomo v gosteh v Čebelarskem raju družine Noč. Čebelarstvo Boštjana in Antona Noč sledi družinski tradiciji, prenosa znanja iz roda v rod. V Čebeljem raju bomo degustirali čebelje pridelke in izdelke. Družina Noč nam bo predstavila dolgoletno tradicijo čebelarstva in odgovorila na zanimiva vprašanja, ki se nam bodo porodila ob opazovanju dela marljivih čebel. Ogledali si jih bomo v posebni stekleni kupoli viseči iz stropa. V posebni interaktivni igri bodo čebele pridno polnile kozarčke medu, ki jih boste podpisali in si izdelali vaše unikatno darilo. Po predstavitvi si bomo ogledali originalen ohranjen čebelnjak Antona Janše z 18. stoletja s zanimivimi poslikanimi panjskimi končnicami.

Obisk Gorenjske bomo izkoristili za ogled Bleda, kjer boste imeli nekaj prostega časa za sprostitev, druženje in sprehod ob jezeru. Staro in lepo obnovljeno mestno jedro Radovljice je naša naslednja destinacija. Spoznali bomo edinstveno slovensko obrt izdelovanje lectovih src. V Muzeju lectar bomo spoznali vse o lectovih srcih in si ogledali njihovo izdelavo. Lectarje bomo degustirali, imeli boste možnost izdelave lastnega lectarja, ki ga boste lahko podarili tistemu, ki vam nekaj pomeni.

V Gostilni Avguštin s stoletno tradicijo in prijazno ekipo, ki je le nekaj korakov vstran, bodo za nas pripravili na izbiro dva različna menija. Gostilno odlikuje lastni vrt in razgledna terasa, iz katere bomo opazovali dolino reke Save, Jelovico in Alpe s Triglavom.
Za zaključek našega potovanja izbrali obisk Čebelarsko kmečkega muzeja Strupi na Spodnjem Brniku. Ob pogostitvi s flancati, čajem in glasbeni dobrodošlici, si bomo ogledali zanimive in zelo redke ohranjene eksponate, ki so jih uporabljali naši predniki na podeželju. S tem bomo sklenili naš lep pomladanski čebelarski dan.

Več o Radovljica

Srednjeveško mesto Radovljica je zraslo v 14. stoletju na rečnih terasah nad sotočjem Save Bohinjke in Save Dolinke. Srednjeveško obzidje z obrambnim jarkom zaokroža edinstvene primere srednjeveške arhitekture v Sloveniji - radovljiška Graščina, cerkev sv. Petra, Šivčeva hiša, Malijeva hiša s sramotilnim stebrom in grajski park.

Naša ocena

9.6
4.8out of 5
Prevoz
Namestitev
Kulinarika
Skupna ocena
Povzetek

Vabimo vas na ekskluzivno izletniško doživetje za vse generacije »Po medeni poti« med našimi čebelarji. Program izleta bogati degustacijski program medu in medenih izdelkov, spoznavanje življenja in dela marljivih čebel ob odkrivanju bogate kulturne dediščine in ljudskega izročila. Vse to so medeno dobri razlogi, da se nam pridružite in preživite lep majski dan v naši družbi.

Tukaj še ni komentarjev

Napišite vašo oceno

Vaš e-naslov ne bo obljavljen. Required fields are marked *

Close

Po medeni poti

Cena
57€ per person
Trajanje
1 dan
Destinacija
Radovljica
Minimum oseb
35+

Za pravilno rezervacijo popotovanja izpolnite vsa polja. Obvezna polja so označena z *Bi želeli več informacij o popotovanju? Pošljite nam vaša vprašanja. Obvezna polja so označena z *