BiH UNESCO zapuščina

NOVA DOŽIVETJA
Cena
205€ na osebo
Trajanje
3 dni
Destinacija
Mostar
Min. oseb
25+

ZA VSE GENERACIJE BiH UNESCO zapuščina

Tridnevna avantura po Bosni in Hercegovini z bogato kulinarično ponudbo, z novimi, zanimivimi destinacijami in atraktivnim raftingom na hercegovski lepotici Neretvi.
 • Opis programa
 • Predviden program
 • Lokacija
 • Ocene
 • Podobne ponudbe

Opis ponudbe

Destinacija
Mostar Opis Mostar
Lokacija odhoda
Maribor, Celje, Ljubljana in vstopna mesta po programu ali dogovoru z naročnikom.
Mesto vrnitve
Maribor, Celje, Ljubljana in vstopna mesta po programu ali dogovoru z naročnikom.
Dodatne informacije
Potovalni dokument: Veljavna osebna izkaznica
Dodatne storitve
Družinski popust: -3%
 • Predvidena vsebina in potek programa
Predvidena vsebina in potek programa

PRVI DAN

Blagaj in Mostar

Prihod v Hercegovino

Odhod iz dogovorjenih mest v poznih večernih urah in vstop v Hrvaško. Udobna vožnja po avtocesti in vstop v Bosno in Hercegovino. Sledi postanek in ogled slikovitega srednjeveškega mesteca Počitelj z razgledno trdnjavo. Pot bomo nadaljevali do naravnega fenomena mesta Blagaj. Ogledali si bomo izvir reke Bune, ki je s skoraj 40 m/3 pretoka največji kraški izvir v Evropi. Ob izviru Bune stoji znamenita Tekija iz 16. stoletja, kjer so živeli in izvajali obrede Derviši. V tem izjemnem ambientu bomo dobesedno na reki Buni uživali ob okusnem kosilu. Prihod v Mostar, kjer se bomo namestili v hotelu in si privoščili krajši počitek. Popoldan sledi voden ogled Mostarja. V spremstvu lokalnega vodnika se bomo sprehodili po ulicah, kujundžiluku, najstarejšem mostarskem bazarju, si ogledali številne lokale in trgovinice s spominki. Postali bomo na slovitem Starem mostu in imeli možnost opazovati domačine, ki skačejo iz 20 m visokega mostu. Ogledali si bomo turško hišo, tipično domovanje muslimanske družine iz 17. stoletja. Sledi sproščeno druženje, pitje tradicionalno kahve in vrnitev v hotel. Begova čorba, baklava, buredžici, bosanska sirnica, dolma, japrak, … vse to bo napolnilo mizo ob tradicionalni bosanski večerji, ki jo bodo za nas pripravile gospodinje po tradicionalnih receptih. Prijazno nam bodo postregli domač bezgov ali višnjev sok in vina iz bližnjih vinogradov. V kolikor boste želeli, vam bodo pokazali in naučili kako se naredi slastna bakljava, ki boste jo kot lastni izdelek lahko odnesli na pot. Po večerji možen obisk mesta, aktivnosti po izbiri ali nočni počitek.

DRUGI DAN

Konjic in Jablanica

Z ogledom “Titovega bunkerja“

Po odličnem domačem zajtrku se bomo odpravili na sever v mestece Konjic in obiskali unikatni “Muzej drvorezbarstva”, ki je na UNESCO listi zaščitene svetovne kulturne dediščine. Po vaši izbiri bomo ob najmanj 8 prijavah opcijsko organizirali rafting na hercegovski lepotici Neretvi ali voden ogled Konjica in ARK zaklonišča “Titov bunker”. Po kosilu se bomo namestili v hotelu Jablanica. Sledi poznavanje fascinantnih naravnih lepot parka Blidinje, kjer si bomo ogledali gorsko jezero, nekropole s 150 stečki, kanjon, gozdne rezervate…. Popoldan se bomo namestili v hotelu Jablanica. V kolikor bo čas dopuščal sprehodili do bližnjega mostu, ki so ga porušili v zaključni fazi Bitke na Neretvi. Zvečer bomo preizkusili odlično teletino izpod sača, v primeru zadostnega števila prijav bomo organizirali zabavni večer ob glasbi v živo.

TRETJI DAN

Jajce in Banja Luka

Z ogledom Pivskega jezera

Po zajtrku se bomo odpravili v smeri Banja Luke, kjer bomo si vzeli čas za ogled znamenitih slapov in srednjeveških mlinov na reki Plivi. Prihod v Banja Luko, ki jo bomo spoznali skozi lokalno vodenje vodnika, ki je za vodenje prejel najvišje ocene naših popotnikov. Ogledali si bomo trdnjavo “Kastel”, Safikadin grob, mošejo Ferhadija, cerkev “Hrista Spasitelja”… ob obisku Banja Luke si bomo odmerili čas za ugodne nakupe na prijubljeni tržnici. Še zadnjič si bomo privoščili odličen roštilj in se odpravili proti Ljubljani, kamor bomo prispeli v večernem času.

Več o Mostar

Travelicious Review

9.6
4.8od 5
Prevoz
Namestitev
Kulinarika
Skupna ocena
Summary

Tridnevna avantura po Bosni in Hercegovini z bogato kulinarično ponudbo, z novimi, zanimivimi destinacijami in atraktivnim raftingom na hercegovski lepotici Neretvi.

Tukaj še ni komentarja.

Napišite vaš komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *

Z LETALOM 31.10.2022
Od 430€
NOVI TERMINI 2023
Od 550€
PONOVNO V LETU 2023
Od 610€

SLO Tours ® | organizator potovanj | © Vse pravice pridržane 2022

Close

BiH UNESCO zapuščina

Cena
205€ na oseba
Trajanje
3 dni
Destinacija
Mostar
Število oseb
25+

  Za pravilno evidentiranje natančno izpolnite polja. Obvezna polja so označena z *.

  Vaši osnovni podatki

  Želim zavarovanje rizika odpovedi

  Prijavljam dodatne osebe


   Pošljite vašo poizvedbo o organizaciji izletov in potovanj. Obvezna polja so označena z *