Advent v Bratislavi

V PRIPRAVI NOV TERMIN 2022
Cena
150€ na osebo
Trajanje
2 dni
Min. oseb
30+

ADVENT V BRATISLAVI Advent v Bratislavi

Prepustimo se očarati v predbožični Bratislavi, ki nas bo navdušila s starim mestnim jedrom in razvajala na številnih stojnicah.
 • Opis programa
 • Predviden program
 • Ocene
 • Več informacij

Opis ponudbe

Lokacija odhoda
Odhod iz Ljubljane, Domžal, Žalca, Celja in Maribora
Mesto vrnitve
V poznih popoldanskih urah
Dodatne informacije
Potovalni dokument: Veljavna osebna izkaznica
 • PREDVIDEN PROGRAM POTOVANJA
PREDVIDEN PROGRAM POTOVANJA

PRVI DAN

Advent v Bratislavi

Z obiskom tradicionalne pivnice

Odhod v jutranjih urah s postankom za jutranje okrepčilo v Mariboru. Sledi udobna vožnja mimo Dunaja do slovaške prestolnice Bratislave. Po krajši panoramski vožnji, na kateri si bomo ogledali pomembnejše državne in mestne stavbe, se bomo namestili v hotelu. Sprehodili se bomo do ene od znamenitih pivnic, ki v času adventa vabijo svoje popotnike z vonjem po tradicionalni kuhinji. Po kosilu bomo po nekaj minutah sprehoda prispeli do starega mestnega jedra, kjer se bomo sprehodili skozi osrednjo Michalski ulici do živahnega osrednjega trga.

S pomočjo vodnika se bomo orientirali po adventnih prizoriščih, ki nas že vabijo z božično glasbo, vonju po kuhanem vinu in drugih božičnih dobrotah. Prost večer, ki ga bomo preživeli sami s svojimi najbližjimi in si pričarali lastni adventni večer. Bratislava je znana po odličnem pivu, pivovarnah, zato bodo na svoj račun prišli tudi ljubitelji te tradicionalne slovaške pijače.

Vrnitev v hotel, ki je v neposredni bližini po izbiri popotnikov. 

 

DRUGI DAN

Devin

Z ogledom Bratislavskega gradu

Naslednji dan boste lahko izbirali med zgodnjim ali poznim zajtrkom.  Tisti zgodnejši se boste lahko povzpeli po krajšem hribu in si ogledali Bratislavski grad, ki je eden od simbolov mesta. Njegova zunanja prepoznavna podoba, ki je bil svoj čas rezidenca Marije Terezije spominja narobe obrnjeno mizo. Grad je bil zgrajen v času vladavine Madžarov, skozi viharno zgodovino je bil večkrat tarča različnih osvajalcev. Zaradi pogostih rušenj je bil večkrat obnovljen, zato bomo pri ogledu gradu prepoznali različne stile gradenj vse od renesančnega, gotskega do baročnega stila gradnje. Leta 1811 je bil tarča Napoleonovih topov in je bil ob osvajanju porušen in namerno požgan. Grad je več kot stoletje propadal, dokler ga leta 1950 niso v celoti obnovili in mu dali današnjo podobo. 

Po ogledu gradu in poznem zajtrku se bomo zbrali in odpeljali v deset kilometrov oddaljeno mestece Devin s ostanki istoimenskega gradu, ki nosi poseben zgodovinski pomen Slovakov. Grad velja za enega najstarejših Slovaških gradov, prvi viri ga omenjajo že leta 864. Ime naj bi po eni od zgodovinskih teorij dobil po slovanski boginji Deve, na tem mestu pa naj bi stalo tudi svetišče namenjeni tej boginji. Tudi grad Devin, ki je uspešno odbijal vse turške vpade, so v svojih osvajalskih pohodih porušile Napoleonove čete leta 1809. Kljub temu, da je grad Devin v ruševinah, je iz njega lep razgled na sotočje Donave in Morave v neposredni bližini.

Sledi krajši sprehod do priljubljene restavracije, kjer si bomo privoščili kosilo in se odpeljali nazaj v Bratislavo. Tukaj si bomo z vodnikom ogledali zgodovinsko mestno jedro, spoznali skrivnosti kipov v Bratislavi, ki so postali simboli mesta in so tudi najbolj fotografirani objekti v mestu. Po zaključku vodenega ogleda si bomo privoščili še nekaj prostega časa za skok v eno od kavarn, kupili še kašen spominek in se popeljali domov, kamor bomo prišli v večernih urah. 

Travelicious Review

9.2
4.6od 5
Prevoz
Namestitev
Kulinarika
Skupna ocena
Summary

Prepustimo se očarati v predbožični Bratislavi, ki nas bo navdušila s starim mestnim jedrom in razvajala na številnih stojnicah.

Tukaj še ni komentarja.

Napišite vaš komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *

 • prevoz z udobnim turističnim avtobusom
 • nočitev z zajtrkom hotelu ***/**** v bližini mestnega jedra
 • jutranji prigrizek in topli napitek v Marché
 • vstopnino v grad Devin
 • kosilo v tradicionalni slovaški restavraciji
 • kosilo v tradicionalni slovaški pivnici z prvo pijačo
 • vodenje izleta
 • dodatno nezgodno zavarovanje
 • organizacijo, izvedbo, takse in pristojbine
Delite nas na družbenih omrežjih

SLO Tours ® | organizator potovanj | © Vse pravice pridržane 2022

Close

Advent v Bratislavi

Cena
150€ na oseba
Trajanje
2 dni
Število oseb
30+

  Za pravilno evidentiranje natančno izpolnite polja. Obvezna polja so označena z *.

  Vaši osnovni podatki

  Želim zavarovanje rizika odpovedi

  Prijavljam dodatne osebe


   Pošljite vašo poizvedbo o organizaciji izletov in potovanj. Obvezna polja so označena z *