Zimska doživetja

21 decembra, 20210

Zimska doživetja 2022 SLO Tours pomenijo vrhunsko paketno ponudbo pustolovščin na snegu s številnimi dodatnimi aktivnostmi v Črni gori. Naša zimska doživetja z bogato vsebino, presegajo klasične namestitve v zimskih letoviščih s smučarskimi vozovnicami.

V nabor kakovostne ponudbe smo vključili različne vrste zimskih aktivnosti vse od krpljanja, vožnje z motornimi sanmi po brezpotjih, vožnjo z ratrakom, atraktivno zidanje igluja, zimskega jeep safarija… Za ljubitelje klasičnih zimskih doživetij smo pripravili možnost izbire med smučanjem, deskanjem na snegu, nordijskim in turnim smučanjem,… Za najbolj izkušene ljubitelje adrenalina smo pripravili možnost poleta s helikopterjem na vrh gore in spust “free ride” s smučami ali bordom.

Posebnost naše paketne ponudbe zimska doživetja je izbira številnih drugih aktivnosti, tudi za tiste, ki niso ljubitelji zimskih avantur. Za njih smo pripravili paketno izbiro programov z vključenimi storitvami za dobro počutje in nego telesa, tečaje kuhanja nacionalnih jedi, tradicionalnih ali modernih plesov. Za otroke in tiste, ki ne smučajo smo pripravili možnost izbire smučarskega tečaja. Izbirate lahko med različnimi vrstami namestitev od hotela s SPA centrom do brunaric, ki nudijo najvišjo stopnjo udobja in zasebnosti. V sodelovanju z našim partnerjem Explorer DMC vam tako nudimo na izbiro široko paleto zimskih doživetij. Naš partner s kakovostnimi storitvami, razpolaga tudi z več kot 800 kompleti smučarske opreme, ki jo lahko najamete po dostopnih cenah. Za tiste, ki želite zimska doživetja s svojo opremo smo poskrbeli za brezplačni transport vaše opreme z letalom.

 Naša zimska doživetja z bogato vsebino z vsebino presegajo klasične namestitve v zimskih letoviščih s smučarskimi vozovnicami.

Ne glede na vašo sestavo paketa zimskih doživetij boste deležni vrhunskih storitev in odlične podpore izkušene ekipe strokovnjakov.

Kolašin 1450 in 1600

Smučišči Kolašin 1450 in ​Kolašin 1600 se nahajata v Črni gori . Za smučanje in deskanje je na voljo 45 km prog in 7 sedežnic za prevoz smučarjev. Območje zimskih športov se nahaja med 1.420 in 2.035 m nadmorske višine.

Krpljanje

Krpljanje je hoja po snegu s prilagojeno obutvijo, ki zaradi velike površine prepreči, da se ob vsakem koraku noga pogrezne globoko v sneg. Zato je možno s krpljami hoditi tudi po zelo globoki snežni površini. V stalno zasneženih pokrajinah severa (Aljaska, Skandinavija…) je bil to skozi zgodovino edini način za hojo iz enega v drug kraj. Danes je krpljanje predstavlja priljubljeno obliko vadbe in rekreacije. S krpljanjem se krepijo mišice, utrjuje kondicija saj je aktivno celotno telo, hkrati pa udeležencem nudi užitke ob pogledu na zasneženo zimsko pokrajino. Krpljanje je tudi vedno bolj priljubljena družinska in skupinska zabava, ki jo je možno kombinirati z drugimi aktivnostmi na snegu. Krpljanje je primerno za vse generacije, od otrok do starejših, saj za to aktivnost ne potrebujete posebnih priprav in opreme. Ob krpljah potrebujete le primerno obutev in nogavice.

Črna gora kot hribovita dežela ponuja priložnost za organizacijo krpljanja z ali brez vodnikom. Tako se boste lahko sprehodili po poteh v skrite kraje nedotaknjene narave po planotah, obrežjih jezera vse do gorskih vrhov. V kolikor boste izbrali samostojno pot vam bomo prestavili nekatere od atraktivnih destinacij primernih za krpljanje.

Smučanje in boarding

Črna gora postaja mednarodno priznana destinacija za zimski turizem. Več kot 80 % države je pokrito z gorami, zimska sezona z zadostnimi količinami pa traja do meseca aprila. Trenutno ima 6 aktivnih smučišč. Najbolj znani sta smučarski center “Savin kuk” in moderna smučarska centra “Kolašin 1450” in “Kolašin 1600”. Deskanje (boarding) na snegu je v zadnjih letih postalo skoraj tako priljubljeno kot smučanje in vsa smučišča so prilagojena in usposobljena za tovrstne dejavnosti.

Bombardier side by side

Kako pogosto ste uživali v zimskih aktivnostih, ste v mrzlih dneh pripravljeni na akcijo ali se prepustite mirovanju? Če želite ostati budni vso zimo, vam priporočamo zimski quad safari. Vožnja s štirikolesniki po asfaltiranih cestah, pod dežnimi kapljami ali majhnimi snežinkami bo oživila vse vaše čute. V enem izletu združite robove Karpatov z delom Alp. Vožnja skozi edinstvene pokrajine gora Bjelasice, Sinjajevine in Durmitorja. Doživite edinstveno izkušnjo in uživajte v nedotaknjeni naravi narodnih parkov: Biogradska Gora, Durmitor, Prokletije, Skadarsko jezero in Lovcen vam bodo dali edinstven užitek

Motorne sanke

Ena najbolj razburljivih zimskih aktivnosti je vožnja z motornimi sanmi na najvišjih gorah Črne gore: Durmitor, Sinyaevina, Belasitsa in Komovi. Z več kot 1000 km poti na nadmorski višini do 2500 m so ture z motornimi sanmi najbolj priljubljena dejavnost med decembrom in majem.

Ture z ratrakom

Kako pogosto ste uživali v zimskih aktivnostih, ste v mrzlih dneh pripravljeni na akcijo ali se prepustite mirovanju? Doživite posebno izkušnjo z vožnjo z motornimi sanmi po črnogorskih gorah Durmitor in Bjelasica ter uživajte v čarih sankanja po poti. Ta dejavnost je primerna za vse starosti, tako za skupine kot za posameznike.

Zimski jeep safari

Zimski džip safari je edini način, da doživite pravo zimsko čarovnijo v Črni gori. Jeep ture ponujajo možnost povezovanja severnih, osrednjih in južnih mest, povezovanja gora z morjem in edinstvenih krajev, do katerih v zimskih dneh ni mogoče priti z manjšimi prevoznimi sredstvi. Organiziramo izlete po celotni Črni gori, tako da v zimskem času predstavljamo kombinacijo asfaltiranih cest in dostopnega brezpotja. Lovćen, Durmitorski prstan, Kučka Korita, Rumija so le nekatere od gora, kjer izvajamo ture.

Zimski štirikolestniki

Kako pogosto ste uživali v zimskih aktivnostih, ste v mrzlih dneh pripravljeni na akcijo ali se prepustite mirovanju? Če želite ostati budni vso zimo, vam priporočamo zimski quad safari. Vožnja s štirikolesniki po asfaltiranih cestah, pod dežnimi kapljami ali majhnimi snežinkami bo oživila vse vaše čute. V enem izletu združite robove Karpatov z delom Alp. Vožnja skozi edinstvene pokrajine gora Bjelasice, Sinjajevine in Durmitorja. Doživite edinstveno izkušnjo in uživajte v nedotaknjeni naravi narodnih parkov: Biogradska Gora, Durmitor, Prokletije, Skadarsko jezero in Lovcen vam bodo dali edinstven užitek.

Turno smučanje

Turno smučanje je ena od vrst smučanja v naravi, torej izven urejenih smučišč. Omogoča vam smučanje po zimskih predelih na smučeh, samostojno, brez vlečnic ali motornih sani. Z alpskim smučanjem se razlikuje v tem, da turni smučarji uporabljajo smuči za vzpenjanje in spuščanje. Turno smučanje je fizično in tehnično zahtevnejše, vendar pa turnim smučarjem nudi raziskovanje oddaljenih gorskih območij in popolni stik z neokrnjeno naravo. Turno smučanje razvija izjemno psihično stabilnost, izoblikuje orientacijo v prostoru in fizično kondicijo.

Helikopterski spust

Naše partnersko podjetje Explorer DMC je edino podjetje v Črni gori, ki nas lahko popelje na to najbolj ekstremno pustolovščino. Skupaj z opremo nas naložijo na helikopter (največ do 4 udeleženci) in poletimo na vrh izbrane gore. Od tukaj pa se podamo na nepozabno pustolovščino in spustimo v prostem slogu s smučmi ali desko v dolino. Helikopterski spust je namenjen vsem izkušenim smučarjem in deskarjem, ki so ljubitelji adrenalina…

Zimski rafting

Za vse iskrene ljubitelje narave, ki radi premikate meje svojih doživetij je idealna izbira zimski rafting po reki Tari. Rafting pri temperaturah od -5C do 15C bo zagotovo prebudil vse vaše čute. Vaše je, da ste pripravljeni na zimske vremenske razmere, realizacija je naša skrb. Če želite popestriti vzdušje, priporočamo enodnevni rafting avanturo s prenočevanjem v hotelu “Radovan Luka”, ki se nahaja na najgloblji točki kanjona Tare. Zimski rafting je možno kombinirati z drugimi adrenalinskimi aktivnostmi na snegu.

Izdelava iglujev

Izdelovanje iglujev je ena od zanimivih pustolovskih iger, ki krepi ustvarjalnost in kolektivni duh ekipe. Zato je pri organiziranem postavljanju igluja najpomembnejše timsko delo. Prvi del skupine najde idealno mesto za gradnjo igluja in odstrani odvečni sneg. Drugi del skupine izdeluje snežne bloke, ki so potrebni za gradnjo. Ekipi določita premer kupole, nato pa iz spodnjih plasti trdnega kristaliziranega snega izdelujejo in oblikujejo bloke približno 70x50x30cm, ki se z višanjem igluja nekoliko zmanjšujejo. Izdelava igluja je zanimivo, pa tudi zahtevno saj je potrebno za enostaven iglu, manjših dimenzij, približno 60 blokov snega. Možno je tudi organizirati tekmovanje v izdelavi iglujev med različnimi ekipami. Merila so lahko čas izdelave ali estetski videz igluja.

Tečaj kuhanja nacionalnih jedi

Bi se želeli preizkusiti in sodelovati pri pripravi tradicionalnih črnogorskih jedi? Za vas smo pripravili možnost izbire tečaja kuhanja nacionalnih jedi pod vodstvom našega kuharskega mojstra v profesionalno opremljeni kuhinji. Tečaj kuhanja obsega teoretični in praktični del pod mentorstvom kuharskega mojstra. Tečaj kuhanja je idealna izbira za tiste udeležence, ki jim smučanje ni prva izbira, seveda pa se lahko tečaja kuhanja nacionalnih jedi udeležijo tudi drugi udeleženci. Tečaj kuhanja lahko za organizirane skupine nadgradimo z ocenjevanjem kuharskih veščin in pripravo obroka kuharskih nadebudnežev za celotno skupino.

Plesni tečaj

Bi radi zimska doživetja obogatili s tečajem priljubljenega tanga ? Bi želeli spoznati tradicionalne in edinstvene črnogorske narodne plese, igre ? Vse to za vas organiziramo pod mentorstvom kulturno umetniškega društva “Mijat Maškovič”, ki neprekinjeno deluje vse od leta 1943. Zaradi svoje izvirnosti nacionalnih plesov je društvo pod posebno zaščito države kot zakladnica ljudskega izročila. V primeru organiziranih skupin lahko organiziramo posebno predstavitev, kjer boste ostalim udeležencem prikazali svoja znanja pridobljena na posebnem plesnem tečaju.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so označena z*

Sledite nam na socialnih omrežjih