Organizacija popotovanj

17 novembra, 20210

Organizacija popotovanj v času veljavnih ukrepov za zajezitev okužb terja od organizatorjev potovanj posebno skrb za varnost in udobje udeležencev.

Veliko vprašanj med našimi popotniki je sprožil nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Z odlokom je namreč začasno prepovedano zbiranje oziroma druženje ljudi, razen za ožje družinske člane ali člane skupnega gospodinjstva. Zato smo Nacionalni institut za javno zdravje (NIJZ) zaprosili za razlago. Prav tako smo za razlago zaprosili ministrstvo za zdravje in notranje zadeve. Iz ministrstva za notranje zadeve smo prejeli pojasnilo : “Če gre za opravljanje redne poslovne dejavnosti družbe, ne gre za zbiranje. Pri tem je pravna oseba zavezana k preverjanju izpolnjevanja pogoja PCT.”  Pri potovalnih programih v Slovenji veljajo tudi nekateri ukrepi, ki jih je objavila Turistična zbornica Slovenije.

Če gre za opravljanje redne poslovne dejavnosti družbe, ne gre za zbiranje. Pri tem je pravna oseba zavezana k preverjanju izpolnjevanja pogoja PCT.

SLO Tours kot organizator potovanj spoštuje vse ukrepe za udobno in varno izvedbo vseh izletov in potovanj. Organizacija potovanj terja stalno spremljanje in preverjanje vseh predpisov, omejitev in posebnosti na vsaki destinaciji. Ob spoštovanju osnovnih protokolov smo v teh zahtevnih časih zmanjšali velikost skupin na razpisnih izletih. Hkrati smo tudi za manjše skupine zagotovili avtobuse z zadostnim številom prostih sedežev. S tem pristopom smo dosegli, da je tveganje za prevoz manjše od običaje uporabe javnega prevoza. Naši vodniki in spremljevalci pred vsakim izletom ali potovanjem iz omejijo stike na minimum možnega. Kjer razmere dopuščajo izvedemo zakup celotnega hotela, njegovega dela za naše popotnike. Tudi v restavracijah dogovarjamo, da se naše popotnike namesti na določenem delu, ločeno od ostalih obiskovalcev.

Advent 2021

Organizacija potovanj je v teh časih zahtevna. Na eni strani sledimo željam po popotovanjih in hkrati skrbimo, da bodo ta popotovanja varna. Ob trenutno veljavnih ukrepih bomo izlete in potovanja izvedli skladno z uveljavljenimi predpisi. V primeru, da bodo razmere dopuščale bomo v decembru 2021 adventni izlet in potovanje v okviru programov Advent 2021.

Delite na socialnih omrežjih

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so označena z*

Sledite nam na socialnih omrežjih