Advent 2021

17 oktobra, 20210

Advent 2021 pričakujemo z veliko navdušenja. Ob zvokih božične glasbe se bomo znova podali po zanimivih destinacijah doma in v soseščini. Pričakali nas bodo pravljično okrašena mesta s trgi, ki nas bodo očarala v šarmantni adventni podobi. Povsod nas bodo vabile okrašene stojnice na kuhano vino, čaj in druge sladke božične dobrote. Zato smo letos za naše organizirane skupine, družine in posameznike pripravili privlačen izbor adventnih izletov in potovanj.

Naše adventne zgodbe so sproščene, zato jih boste pisali tudi po svoje z vašimi najbližjimi na po popotovanjih Advent 2021

Adventni izleti so posebnost, saj je njihov namen sproščeno doživetje utripa destinacije, druženje s sopotniki in z našimi najbližjimi. Zato smo v okviru potovanj Advent 2021 skrbno pripravili programe. Zagotovili zadosti časa, da boste na naših potovanjih imeli veliko časa in lepih trenutkov z vašimi bližnjimi brez hitenja. V vsakem adventnem programu smo zagotovili okrepčilo ali en topel obrok, v osnovno ponudbo pa vključili tudi vse morebitne vstopnine. Predstavljamo vam le nekaj idej za nepozabno doživetje adventnega decembra. Po željah naročnikov jih bomo nadgradili z dodatnimi zanimivimi destinacijami kot so Bohemija (Češka), Zagreb in Čazma, Bratislava,… Splošne informacije o adventih najdete na spletnih straneh organizatorjev.

Advent za organizirane skupine

Za organizirane skupine bomo v okviru popotovanj Advent 2021 pripravili programe po naročilu in vsebino prilagodili vsakemu naročniku posebej.

Zagreb

Adventni Zagreb

Z ogledom Božične zgodbe Salaj

Obiskali bomo Zagreb, ki je bil z razlogom, kar trikrat zaporedoma razglašen za »najboljšo adventno mesto Evrope«. Skozi zanimivo vodenje si bomo ogledali osrednji Trg Bana Jelačiča z vodnjakom Manduševac, po katerem naj bi Zagreb dobil ime. Sledi sprehod do osrednjega Trga svetega Marka, vzpon z legendarno Uspinjačo do stolpa Lotrščak, ki simbolizira mesto in v spomin na turško obleganje vsakič opoldne ustreli top iz vrha stolpa. 

Nato sledi ogled in doživetje številnih atraktivnih adventnih prizorišč, ki bodo navdušila vse generacije obiskovalcev. Naj samo omenimo Ledeni park na Trgu kralja Tomislava, Fuliranje z več deset glasbenimi izvajalci  in številnimi stojnicami s hrano v parku Josipa Jurja Strossmayera. Ogledali si bomo osrčje adventa na Zrinjevcu, kjer nas bo pričakalo preko 200 okrašenih dreves, številne lučke v njihovih krošnjah, bele hiške z avtentičnimi darili in glasbeni paviljon kjer se redno izvajajo krajši koncerti klasične in božične glasbe. Voden ogled adventnega dogajanja bomo zaključili na osrednjem Trgu bana Jelačiča, po katerem si bomo vzeli čas zase in doživeli advent v Zagrebu po svoje. 

Po ogledu adventnega Zagreba bo sledil skok iz Zagreba v Čazmo. Tukaj je z veliko vztrajnosti in domišljije nastala ena najlepših božičnih zgodb v Evropi. Skoraj pet milijonov lučk na osemsto drevesih, mostovih bo pričarala najlepše božične zgodbe, ki bodo navdušile vse popotnike ne glede na starost. 

Bratislava

Advent v Bratislavi

Z ogledom gradu Devin

Predbožična Bratislava postaja vse bolj priljubljena, saj organizatorji za čas adventa vedno znova presenetijo obiskovalce z novostmi. Zato se bomo tudi letos podali na dvodnevno potovanje, ki ga bo spremljala zanimiva božična avantura, ki jo bomo začinili z okusi tradicionalne slovaške pivnice.

Ob prihodu v Bratislavo si bomo privoščili tradicionalno kosilo v priljubljeni pivnici in okusili njihova piva. Po namestitvi, ki smo jo izbrali v središču mesta si bomo ogledali zgodovinsko središče mesta z živahnim adventnim dogajanjem. Posebnost Bratislave je izjemna obvladljivost mestnega središča tudi za tiste, ki boste v mestu prvič. Nato si bomo privoščili samostojne oglede božičnih sejmov, stojnic in številnih dogajanj, ki nam bodo približala prazničen utrip mesta. Ljubitelji piva bodo lahko obiskali pivnice ali pivovarne s tradicionalnim slovaškim pivom. 

Po poznem zajtrku se bomo odpeljali v bližnji Devinski grad, ki ima danes za Slovake velik simbolni pomen, saj v ostankih vidijo korenine slovanskih narodov, ki izhajajo iz Velikomoravske. Po ogledu gradu si bomo privoščili še kosilo in zaključili lahkotno popotovanje po slovaški prestolnici. 

Wolfgangsee

Avstrijska božična zgodba

Z ogledom Bad Ischla

Obiskali bomo mestece Hallstatt, kjer si bomo ogledali idilično mesto ob jezeru, ki je zaradi svoje edinstvenosti na seznamu UNESC-a. Sledi vožnja v mondeni zdraviliški kraj Bad Ischl. Mestece je pravi raj za nostalgike, romantike in ljubitelje zgodovine. V Bad Ischlu sta svoj pečat s stalno prisotnostjo pustila cesar Franc Jožef in svojeglava cesarica Elizabeta Bavarska (Sissi). Po želji boste lahko obiskali slavno in romantično slaščičarno Zauner, ki vse od leta 1832 slovi po piškotih išlerjih.

V St. Wolfgangu ob Wolfgangsee diši po božiču, po kuhanem vinu, po praznikih… in vedno znova navdušuje obiskovalce. Ob jezeru si bomo ogledali cerkev z znamenitim Pacherjevim oltarjem in hotel »Pri belem konjičku«, kjer je Ralf Benatzky napisal opereto »Pri belem konjičku kraj jezera, pred vrati sreča stoji…«. Potem se bomo prepustili veselemu božičnemu rajanju in pohajkovanju po stojnicah. Zaključek adventa bo v St. Gilenu, mestecu ob jezeru, ki nas bo v predprazničnem času posebej navdušil s svojimi prekrasnimi stojnicami in božičnim okrasjem. 

Advent na Češkem

V pripravi 2 in 3 dnevni program

Adventna Praga, Krumlov in Budejovice

Češka ali nekoč Bohemija je ena tistih priljubljenih destinacij, kamor se zaradi sorodne kulture, zgodovinske zapuščine in ohranjene arhitekture radi vračamo. Poseben pečat dajejo Češki razkošni gradovi in dvorci, ki jih poznavalci uvrščajo med najlepše svetovne atrakcije.

Češka je priljubljena destinacija tudi zaradi tradicionalne kuhinje, mnogi slavijo Češko zaradi nacionalne pijače piva, ki ima tukaj več kot tisočletno tradicijo. 

Med našimi popotniki so ob prestolnici zelo priljubljena tri mesta južne Bohemije, ki so primerna za dvodnevno potovanje, vsekakor pa so zaradi svoje arhitekturne edinstvenosti nepozabna adventna avantura. V mislih imamo Češki Krumlov, kjer ob sprehodu skozi srednjeveške ulice dobimo občutek, da se je čas ustavil pred več kot 500 leti. Nič manj niso atraktivne Češke Budejovice z osrednjim trgom Ottokarja II in pivovarno Budvar, ki velja za pojem svetovne kakovosti piva. V neposredni bližini Čeških Budejovic je mestece Hluboka nad Vltavo z jezerom in razkošnim dvorcem, ki obiskovalce navdušuje s svojo estetiko in bogatimi zbirkami. 

Delite na socialnih omrežjih

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so označena z*

Sledite nam na socialnih omrežjih