Porto Tara – 100% Tara

19 julija, 20210

Porto Tara – 100% Tara doživetje raftinga na Tari v Radovan Luki, na dnu kanjona reke Tare. Leži v najglobljem kanjonu v Evropi. Hotel Porto Tara je grajen po visokih, tudi ekoloških standardih in se nahaja le nekaj metrov od reke Tare. Hotel z 22 sobami in 44 ležišči nudi gostom maksimalno udobje, zasebnost in edinstven užitek v neokrnjeni naravi nacionalnega parka. Popolnost hotela zaokrožujeta okolica in družaben prostor. Tukaj bodo našim gostom na pokriti terasi postregli sveže pripravljene jedi iz bogate nacionalne črnogorske kuhinje. Rafting na Tari je možno kombinirati s potovanjem po programu “Črnogorski venec”.

Namestitev v eko hotelu Porto Tara predstavlja edinstveno in intimno doživetje sredi neokrnjene narave. Je nepozabna izkušnja eno ali dvodnevnega raftinga na Tari.
O eko hotelu Porto Tara

Hotel Porto Tara je idealna izbira za ljubitelje raftinga in doživetij v neokrnjeni naravi. S hotelom upravlja naš partner v Črni gori družba Explorer. Hotel s svojo lego omogoča izvedbo enodnevnega raftinga dolžine preko 40 kilometrov in trajanja okoli 6 ur. Svoj čar tej izkušnji daje družabni večer in nočitev v hotelu. Za tiste, ki zmorejo in želijo več, pa hotel s svojo lego omogoča dvodnevno izvedbo z zaključkom v Ščepan polju. To pomeni doživetje dvodnevnega raftinga z vmesno nočitvijo v skupni dolžini približno 100 kilometrov!

Za vsako skupino željno užitkov in doživetij v naravi bomo pripravili ponudbo prilagojeno njihovim željam in času trajanja. Paketna ponudba Porto s hotelom Porto Tara je možna vse od 6 do 44 udeležencev. Za skupine nad 44 udeležencev pa bomo pripravili ponudbo, kjer se bosta dve aktivnosti medsebojno izmenjavali. Za izvedbo tega programa Porto Tara – 100% Tara je potrebno minimalno 3 dni, odvisno od časovnice letov letal. Možna je tudi izvedba z avtobusom in sicer s prihodom iz smeri Srbije ali Bosne in Hercegovine.

Ena od opcij aranžmaja Porto Tara – 100% Tara je opisana v časovnici po dnevnih s fotografijami in opisom:

 

PRVI DAN

Prihod v Črno goro

Namestitev v hotelu z družabnim večerom

Prihod popotnikov z letalom na letališče, transfer do hotela z namestitvijo, sprehodi v naravi, aklimatizacija, sprostitev v vrhunskem spa centru. Zaključek dneva z družabnim večerom pred odhodom na adrenalinska doživetja.

DRUGI DAN

Dan za off road

Po gorah in gozdovih Bjelasice in Durmitora

Po odličnem zajtrku sledi pustolovščina z izbiro med štirikolesniki, buggy avtomobilom ali terenskih avtomobilom. Vožnja po prostranstvih, številnih razglednih točkah in sezonskih kmetijah (kantuni), kjer bodo za nas pripravili domače specialitete iz doma pridelanih živil. 

Za tiste, ki bi želeli naravo spoznavati na hrbtu konja je možno izbrati tudi konje. Povratek v hotel in družabni večer ob tradicionalnih specialitetah. 

Popoldan si bomo lahko ponovno privoščili sprehode po okolici hotela, obiskali spa z vrhunskim bazenom in dan sklenili z družabnim večerom, po želji skupine tudi prikazom črnogorskih ljudskih plesov in običajev. 

 

TRETJI DAN

Rafting na Tari

Z nočitvijo v hotelu Porto Tara

Po zajtrku vožnja v nacionalni park Durmitor do kraja poimenovanega “Spalvište”, kjer nas bo pričakal vodja na splavu – izkušen skepper. Zadolžitev ustrezne opreme, ki je je potrebna za udobno in popolno doživetje raftinga na Tari.

Sledi spust na nepozabni rafting v trajanju pet do šest ur (odvisno od postankov) in dolžini preko 40 kilometrov vse do Radovana Luke. Na pustolovščini si bomo ogledali in doživeli številne čudovite dela edinstvenega kanjona Tare. Popeljali se bomo pod oboki mogočnega mostu Đurđeviča Tara, ki nas s petimi logi, višino 170 metrov in dolžino 365 metrov ne bo pustil ravnodušne. Videli bomo izvir “Ljutica” – ki je prepoznaven kot eden najpomembnejših naravnih draguljev reke Tare in najmočnejši izvir v Evropi. Po želji skupine se lahko ustavimo in obiščemo samostan svetega nadangela Mihaela, se okopamo v hladnih “zelenih vrtincih”, obiščemo izkopavanja iz rimske dobe. Obodina, pristanišče Ninkovića, kanjon Drage….

Zaključek raftinga v Radovan Luki, kjer nas bo prevzela narava ob reki in sprejel nov ekološki hotel Porto Tara. Po tuširanju in krajšem počitku v sobah si bomo v intimnem naravnem ambientu privoščili vrhunske specialitete izpod peke na veliki pokriti terasi hotela. Druženje do poznih ur in nočni počitek na dnu najglobljega kanjona v Evropi. 

ČETRTI DAN

Zaključek pustolovščine?

Opcija nadaljevanje raftinga ali dodatni dnevi na obali.

Po zajtrku sredi zelene narave ob reki Tari se bomo dvignili iz kanjona, kjer se bomo nekajkrat ustavili na najbolj atraktivnih mestih s pogledi na kanjon, ki nas ne bodo pustili ravnodušne. 

Sledi vožnja na letališče in povratni let domov. 

Za skupine, ki jim dodaten dan in še en dan raftinga na Tari in okoli 6 ur vznemirljivih doživetij v neokrnjeni naravi ne predstavlja ovir, lahko nadaljujejo rafting vse od Radovan Luke do Ščepan polja, kjer se naša lepotica Tara zliva z Drino. Z združitvijo dveh dni raftinga na Tari bodo popotniki dobili okoli 100 kilometrov nepozabne avanture.

Po želji skupine lahko dodamo še dodaten dan ali dneve, ki jih lahko preživijo na črnogorski obali, spoznavajo Skadarsko jezero in druge naravne in kulturne znamenitosti Črne gore.

Časovnica predstavlja le eno od možnosti priprave programa nepozabnih adrenalinskih doživetij v naravi. Za vsako skupino – ekipo pripravimo posebno ponudbo, ki bo sledila tistemu, kar si naši popotniki želijo doživeti. 

Delite na socialnih omrežjih

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so označena z*

Sledite nam na socialnih omrežjih